• Informacje na temat:

    pieczenie jabłecznika

Przepisy na temat: pieczenie jabłecznika
  • Pyszny jabłecznik

    Żaden deser nie smakuje tak dobrze, jak domowy jabłecznik.

  • Jabłecznik goździkowy

    Smaczny i aromatyczny jabłecznik to deser doskonały, który pokocha cała twoja rodzina.

  • Chrupiące jabłeczniki

    .... 26 cm) posmaruj masłem. Wylep 2/3 ciasta. Nałóż farsz. Pozostałe ciasto rozwałkuj. Placek potnij w paski. Ułóż z nich kratkę na wierzchu jabłecznika. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem i posyp grubym...

  • Puszysty jabłecznik

    Jabłko to najbardziej popularny owoc w Polsce. Z pewnością jego dużym plusem jest fakt, iż na sklepowej półce gości przez cały rok. Zrobisz z nich przecier, sok, deser, placki czy wzbogacisz danie mięsne. My dzisiaj proponujemy prosty przepis na puszysty jabłecznik w nowej odsłonie.

  • Jabłecznik ucierany

    Chętnie serwowany przez gospodynie na Podlasiu, przypadnie do gustu każdemu łasuchowi!

  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek

  • Piegowaty jabłecznik

    Zachwyca smakiem i aromatem

  • Jabłeczniki dla dbających o linię

    Sposobów przygotowania tego wypieku jest mnóstwo! Jabłka mogą być otulone kruchym ciastem, ukryte pod kruszonką albo zawinięte w ciasto strudlowe. Prezentujemy przepisy, które łączy jedno - pomogą zadbać o linię!

  • Jabłecznik migdałowy

    Wyjątkowo delikatny!

  • Lekki jabłecznik z kratką

    Często pieczony w Małopolsce i na Mazowszu. Świetny z lodami!

Artykuły na temat: pieczenie jabłecznika
  • Cynamonowy jabłecznik

    Do ciast ucieranych bierz cukier kryształ, który rozpuszcza się wolniej niż puder. Masę wprawdzie trzeba dłużej ucierać, ale za to wypiek jest pulchniejszy.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Jabłecznik razowy

    >>>Jak przygotować ciasto? Szukaj na kolejnej stronie

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Orzechowy jabłecznik na kruchym spodzie

    Jabłka są dobre dla urody i zdrowia a orzechy pozytywnie wpływają na pracę mózgu i stan skóry. Możesz spożywać je same lub przygotować szybki i prosty do wykonania orzechowy jabłecznik.

  • Nawet w tradycyjnej kuchni jest dużo miejsca na eksperymenty i nietypowe rozwiązania. Kulinaria to w końcu dziedzina, w której można wykazać się kreatywnością, a czasem także… umiejętnością improwizacji. Fot. 123RF/PicselZ takim podejściem w kuchni można stworzyć coś pysznego, jednocześnie świetnie się przy tym bawiąc. Przedstawiamy triki, które ułatwią pieczenie ciast oraz sprawią, że zasłyniesz jako doskonała gospodyni. Przypalony spód? Żaden problem! Sytuacja tego typu może przydarzyć się...

  • Jabłecznik z bezą i kruszonką

    Zapach jabłek i cynamonu, to zapach kojarzący się z jesienią. Szarlotka z bezą i kruszonką będzie idealnym niedzielnym deserem.

  • Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich, którzy obawiają się o swoje kulinarne umiejętności, uspokajamy - istnieje kilka sprawdzonych pomysłów na to co zrobić, by przygotowywane przez nas ciasta, torty i ciasteczka zachwyciły resztę domowników. Na Wielkanoc upiecz bliskim radość! Przepis to podstawa Choć wydaje się to oczywiste, podstawą udanego wypieku...

  • Jabłecznik z owsianą bezą

    .... Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 6-8 minut, aż beza ładnie się zarumieni. Po wystudzeniu wierzch jabłecznika posypać pozostałymi płatkami owsianymi.  Zobacz także:

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentowała przepis na aromatyczny jabłecznik. 250 g mąki 70 g cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 160 g masła 4 jajka szczypta soli 75 g cukru 1½ kg jabłek 3 łyżki cynamonu 3 łyżki cukru 20 g masła do podgrzania jabłek lody waniliowe   Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Mieszankę przesiać na blat i posiekać z masłem. Kiedy masło będzie drobniutkie, dodać żółtka,...