• Informacje na temat:

    pieczeń zapiekana z kapustą

Przepisy na temat: pieczeń zapiekana z kapustą
Artykuły na temat: pieczeń zapiekana z kapustą
  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    Brukselka jest skrzyżowaniem jarmużu z kapustą. Wyczarujesz z niej znakomite dodatki do obiadu albo samodzielne dania.

  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Od robienia tradycyjnych gołąbków zawsze odstraszał mnie długi czas ich przygotowania. Trzeba przecież poświęcić chwilę na zawinięcie każdej sztuki, a potem wszystkie pieczołowicie ułożyć w wielkim garze i pilnować, żeby się nie przypaliły. Pieczone gołąbki są prostsze, szybsze i co najmniej tak samo smaczne.

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Dania z pieca

    Serwowane na ciepło potrawy kolacyjne.

  • Tarta z tuńczykiem i koprem włoskim

    Podajmy z surówką z kapusty kiszonej.

  • Kapuściane zawijaki

    1. Kapustę włoską oczyść, oddziel 8 największych liści, włóż je do gotującej się wody (resztę kapusty możesz poszatkować, udusić i ułożyć na spodzie naczynia,...

  • Burak w wielu wariantach

    Buraki są skarbnicą wartości odżywczych, działają odkwaszająco, a co najważniejsze, zachowują swoje właściwości niezależnie od formy podania. Możemy je gotować, zapiekać, kisić, a także spożywać na surowo w postaci surówek i soków. Korzystajmy z nich jak najczęściej. Warto, bo burak to niebagatelny pakiet zdrowotnych mocy.

  • Gołąbki z indykiem

    Przygotowanie: Kapustę sparz, oddziel liście i wytnij nerwy. Kaszę ugotuj na półmiękko. Grzyby namocz i ugotuj w tej samej wodzie i pokrój. Cebule pokrój...

  • Wielka księga smaków: Kalarepa

    W starożytnym Rzymie nazywano ją kapustą pompejańską. To świetne źródło witamin, pierwiastków mineralnych i chroniącej oczy luteiny. Jadalna jest zgrubiała część łodygi oraz listki.

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.