• Informacje na temat:

    pieczeń z łosia

Przepisy na temat: pieczeń z łosia
  • Dziczyzna

    ...zwycięstwo, jaką była zdrowa, bo pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu dziczyzna. Kruszenie wielkiej zwierzyny Najbardziej ceniono mięso żubra, łosia, niedźwiedzia, dzika, sarny, jelenia oraz zajęcy...

  • Smaczna i prosta w przygotowaniu pieczeń.

  • Pieczeń z mielonego mięsa z łopatki i fileta z kurcząt. Wyśmienita do obiadu jak i na kanapki...

  • W obecnych czasach domowe wędliny zyskują na wartości. Aromatyczne i apetyczne domowe wędliny nie mają sobie równych wśród sklepowych produktów, które nafaszerowane chemią niemalże świecą w ciemności. Ich zaletą jest to, że są wyjątkowo smaczne, zdrowsze i wbrew pozorom tańsze. U nas w domu wędlin nie jadamy zbyt często, ale pieczony schab, szynka czy pieczeń zawsze znajdzie swoich amatorów. Dziś zapraszam Was na wspaniałą pieczeń. Przygotowanie jej nie jest trudne, ale wymaga cierpliwości i...

  • Niezłe..

  • Upiekłam tę pieczeń z myślą o kanapkach do pracy czy do szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa. Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem.

  • Kolejne etapy przygotowania pieczeni z indyka.

  • Smaczna pieczeń z mięsa mielonego ,doskonała zamiast wędliny na kanapki.Zaskoczy smakiem nie jedną osobę,

  • smaczna, domowa wędlina, bez zbędnych ulepszaczy

  • Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)

Artykuły na temat: pieczeń z łosia
  • Bergen. Brama do krainy majestatycznych fiordów

    ...pieczeń z łosia. Koniecznie trzeba się skusić na salami z łosia, które dodaje się do kanapek lub pizzy. Warto również spróbować brunosta - to brązowy, karmelizowany ser o słodkim i odrobinę gorzkawym...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Park Biebrzański na jesienny weekend

    .... Unikatowe zdjęcia, jakie zrobicie w Parku Biebrzańskim - fotki rzadkich ptaków, może nawet łosia i jelenia! Będzie czym pochwalić się przed znajomymi. Pyszna kuchnia Podlasia, zwłaszcza jej dania(...) bagnach. Tu, nad Biebrzą, jest największa w Europie ostoja tego ptactwa, m.in. brodźców śniadych i żurawi, dla których to miejsce jest przystankiem w wędrówkach. Okoliczne lasy to kraina łosia, żyje ich...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kuchnia polska

    ...skoszona murawa, a na niej plaster miodu. Nasi arystokraci nie byli gorsi. Na bankiecie u wojewody ruskiego Wiśniowieckiego w 1635 roku, u szczytu potęgi i bogactwa dawnej Polski, podano pieczenie z łosia...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • herbatce malinowej Herbapolu. Leczenie sie alkoholem nie wyszlo. Chociaz sa tacy, ktorzy twierdza, ze nic lepiej nie wytlucze bakterii. Pewnie moje sa...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...