• Informacje na temat:

    pieczeń wieprzowa z grzybami

Przepisy na temat: pieczeń wieprzowa z grzybami
  • Przepisy na dania z grzybami

    Kurki, prawdziwki, podgrzybki i kanie. Schyłek lata to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania z grzybami w roli głównej i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać!

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., nakryj plastrami pomarańczy (przypnij goździkami), polej powstałym sosem i piecz 15 min.   Za 26 zł: Składniki:  ●łopatka wieprzowa (ok. 1 kg) ●łyżeczka soli ●2 łyżki majeranku ●łyżeczka tymianku(...), posmaruj olejem. Podlej szkl. wody i piecz 50-60 min w 200°C, polewając od czasu do czasu tworzącym się wywarem. III. Pieczeń z rozmarynem Za 37 zł: Składniki: ●1,5 kg szynki ●1,5 łyżki ziaren...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa"

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa"

  • Sprawdzony przepis na "Wieprzowa pieczeń"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"

  • To chyba najpyszniejsze mięso, jakie udało mi się dotychczas przyrządzić. Kupiłam wieprzowinę o wdzięcznej nazwie "szyszka". :)

  • Banalnie prosta i niedroga, świetna na ciepło jak i do kanapek, polecamy :)

Artykuły na temat: pieczeń wieprzowa z grzybami
  • Beef Wellington– polędwica w cieście

     Mięso natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż z obu stron na oliwie  z masłem, z dodatkiem ½ łyżeczki rozmarynu. Odłóż do wystygnięcia. Posiekane grzyby oprósz...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Cały sekret w sosie… i na naszym stole w nadchodzącym tygodniu

    ...w musztardzie i w miodzie a w środę polędwica wieprzowa również w musztardzie na pieczonych batatach. Musztarda też może zainspirować…   Do tego trochę risotta z jesiennymi grzybami; makaron wstążki...

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Otulone ciastem

    ...roladę. Przełóż ją do okrągłej formy z kominkiem, odstaw na ok. 20 min. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp sezamem i czarnuszką. Piecz 40 min w temp. 180°C Polędwiczka z grzybami Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 średnia polędwiczka wieprzowa, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 łyżki oleju np. rzepakowego, 1 łyżeczka musztardy, 5 dag mrożonych grzybów np...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Dwa w jednym

    ...zrumieni, wyjmij z piekarnika i podawaj. Wieprzowina z grzybami w sosie sojowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: 3,5-8,5 godziny Poziom trudności: Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej...

  • Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia. Fot. 123RF/Picsel Suszenie polega na pozbyciu się z produktu wody w np. naturalnym procesie jej odparowania. W środowisku bez wody nie mogą rozwijać się szkodliwe mikroorganizmy takie jak grzyby, pleśń czy bakterie, nie pracują również enzymy - to dlatego suszenie jest tak...

  • Jesienne gotowanie

    Konkurs został już rozwiązany.

  • Gdy ze ściółki między drzewami wychylają swe kapelusze pierwsze grzyby, oznacza to, że rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednak nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy podgrzybka. Czy te ulubione przez nas grzyby rosną w lasach liściastych czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które znaleźć można na łące? Jakie grzyby można zbierać? A jakie są trujące? Korzystając z atlasu, bez trudu rozróżnisz gatunki grzybów jadalnych, poznasz typowe...