• Informacje na temat:

    pieczeń wielkanocna w ciescie francuskim

Przepisy na temat: pieczeń wielkanocna w ciescie francuskim
  • Schab w cieście francuskim z farszem ze złotych owoców i suszonej żurawiny

    Smak tradycyjnych wielkanocnych potraw warto odmienić za pomocą wyszukanych dodatków, które nadadzą potrawie zupełnie nowego wymiaru. Tradycyjny świąteczny schab możemy urozmaicić farszem przygotowanym na bazie Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) i suszonej żurawiny z sokiem z granatu.

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Jakich potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście żurku, białej kiełbasy i jajek podawanych na różne sposoby. Czy istnieją przepisy, które z powodzeniem przygotuje każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych? Tak, mamy ich nawet kilka!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., posmaruj olejem. Podlej szkl. wody i piecz 50-60 min w 200°C, polewając od czasu do czasu tworzącym się wywarem. III. Pieczeń z rozmarynem Za 37 zł: Składniki: ●1,5 kg szynki ●1,5 łyżki ziaren...

  • Menu na tradycyjną Wielkanoc: co podać na świąteczny stół?

    Wielkanocna sałatka z szynką Sposób przygotowania Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na...

Artykuły na temat: pieczeń wielkanocna w ciescie francuskim
  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...rodzinę przez najbliższy tydzień? Wykorzystaj wędlinę nie tylko do żurku. Na śniadanie możesz zaserwować białą kiełbasę zapiekaną w cieście francuskim. To proste danie przygotujesz w 40 minut - 20

  • Z czym podawać pasztet?

    ...z powodzeniem możemy również podawać na ciepło: z pewnością nabierze wówczas bardziej świątecznego, uroczystego charakteru. Warto więc poeksperymentować i zapiec go w cieście francuskim lub drożdżowym...