• Informacje na temat:

    pieczeń warzywna z brokułami

Przepisy na temat: pieczeń warzywna z brokułami
  • Quiche z warzywnym nadzieniem

    Pyszny, sycący obiad bez mięsa!

  • Tarta jest pyszna na gorąco, prosto z piekarnika, można ja też zjeść później, lub wziąć ze sobą do pracy.

  • Warzywne zapiekanki

    Delikatne młode jarzynki z dobrze dobranymi dodatkami oraz przyprawami to niezawodny patent na wyśmienite i pełne witamin potrawy.

  • Ciekawe danie z kuchni włoskiej

  • Warzywne kąski w cieście

    Bezmięsne pyszności na przystawkę lub przekąskę. Domowe smakują najlepiej!

  • Smaczny pomysł na "Warzywna lazania"

  • Quiche z bekonem i brokułem

    ...dla jej mieszkańców pozostaje szpital psychiatryczny, koniec czułej opieki, przywiązani pasami do łóżka stracą poczucie bezpieczeństwa, stracą swój dom. Możesz im pomóc! Sprawdź szczegóły...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekanka warzywna"

  • Trójkolorowy pasztet warzywny

    Do przygotowania tego dania potrzebne będą trzy warzywa: marchew, brokuły i kalafior. Z takich składników możemy przygotować pasztet, który jest nie tylko smaczny, ale i bardzo dekoracyjny. Przekonają się do niego wszyscy, których trudno namówić do jedzenia warzyw.

  • Sprawdzony przepis na "Pizza warzywna"

Artykuły na temat: pieczeń warzywna z brokułami
  • Warzywna lasagna

    Kolorowe, smaczne i zdrowe warzywa. Pyszne bogactwo witamin, minerałów i błonnika. Jedzmy je jak najczęściej.

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Warzywny przekładaniec

    ...pieprzem i solą, miksujemy. Połowę masy wykładamy na podpieczonego kalafiora z brokułami, następnie układamy marchewkę i pietruszkę, a na nie pozostałą masę. Pieczemy 30 minut w 200º C. Posypujemy serem lub...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Zdrowy brokuł

    Ten zielony kuzyn kalafiora i kapusty ma mnóstwo witamin i mało kalorii. Potrawy z tym warzywem zadowolą niejednego smakosza.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Zapiekanki warzywne

    Co powstanie, jeśli brukselkę zapieczemy z wędliną, paprykę nadziejemy kaszą kukurydzianą, a cukinię ryżem? Wyjdzie coś bardzo smacznego...

  • Wrzody, nadciśnienie, cukrzyca, otyłość, a nawet nowotwory - przed tymi wszystkimi schorzeniami może uchronić nas jedno, niepozorne warzywo, które na szczęście w naszym kraju staje się coraz bardziej popularne. Fot. 123RF/Picsel Smaczne i zdrowe brokuły przywędrowały do nas z rejonu Morza Śródziemnego. Mieszkańcy tamtych krajów doceniają je od tysięcy lat, jednak Polacy poznali je dopiero w XVIII wieku. Początkowo były tylko egzotyczną nowinką, z rzadka goszczącą na naszych stołach, jednak...

  • Dania z pieca

    ...zapiekanka warzywna Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 1 kg szpinaku, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki oleju, 100 ml bulionu warzywnego z kostki, sól, pieprz, 60 dag pomidorów, 6 dag sera...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...