• Informacje na temat:

    pieczeń rzymska duszona

Przepisy na temat: pieczeń rzymska duszona
  • Grzanki cynamonowo-ciasteczkowe na duszonej sałacie rzymskiej

    Ciasto drożdżowe kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm, mieszamy je z cynamonem i rozpuszczonym masłem.

  • Upiekłam tę pieczeń z myślą o kanapkach do pracy czy do szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa. Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem.

  • Soczyste kotleciki

    W chrupiącej panierce czy ze złocistą przypieczką? A może delikatny duszony? Tradycyjny mięsny czy z... bakłażana? Wybieraj śmiało, bo nasze przepisy są proste, a w chłodny dzień – nie ma jak kotlet!

  • Pieczeń rzymska doskonała na ciepło jak i na zimno.

  • WEGEBURGERY Z KASZY JAGLANEJ I BURAKA

    Idealne dla najbardziej wymagających

  • Naszła mnie, ostatnio ochota na pieczeń rzymską. Zrobiłam i wyszła pyszna, cudownie pachnąca. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się domową wędliną.

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    Zaskocz domowników wyśmienitymi potrawami!

  • Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.

  • Pomysły na wykorzystanie białej kiełbasy

    Żaden Polak nie wyobraża sobie świąt wielkanocnych bez białej kiełbasy. Jest obowiązkowym składnikiem staropolskiego żurku, często pojawia się na naszym stole również w towarzystwie cebuli. Jak jeszcze możemy ją przyrządzić?

  • Pyszne mięso z piekarnika :)

Artykuły na temat: pieczeń rzymska duszona
  • Pieczeń rzymska z farszem z porów

    .... 60 minut. Krótko przed końcem pieczenia roladę można przykryć folią aluminiową, by wierzch się nie przypalił. Pieczeń pokroić w plastry. Pozostałe pory podgrzać. Podawać jako dodatek do pieczeni.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Jak gotować w garnku rzymskim?

    Wbrew pozorom to wcale nie jest takie proste.

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Zamieszaj i do... pieca

    Pomysłów na zapiekanki jest tyle, ile gospodyń. Może polubisz nowy?

  • Przygotowania do świąt potrafią postawić na nogi wszystkich domowników. Choć tych kilka dni powinno być sposobnością do zwolnienia tempa i odpoczynku w gronie najbliższych, często sama organizacja potrafi dać się we znaki i solidnie zmęczyć. Fot. materiały prasowe Długie godziny spędzane w kuchni przy rozgrzanym piekarniku i patelniach nie brzmią jak kusząca perspektywa? Wbrew pozorom tak wcale nie musi być! Przedstawiamy porady szefa kuchni Knorr, które znacznie ułatwią sprawę i pozwolą...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym skurczom mięśni?

    ..., sznycel z indyka, buraczki duszone, kompot albo zupa krem z groszku z oliwą i natką, stek z polędwicy, kasza gryczana, sałata rzymska  z pomidorami, kompot. Podwieczorek Tarta z morelami, herbata...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Piknik po włosku

    Mieszkańcy Italii na popularne słowo "piknik" mają dwa wyrażenia.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...