• Informacje na temat:

    pieczeń od szynki

Przepisy na temat: pieczeń od szynki
  • Świąteczne pieczenie

    ...nożem głęboko nakłuj wzdłuż schab w kilku miejscach. W otwory włóż słoninę pociętą w słupki. Schab obwiąż mocną nitką, formując zgrabną pieczeń.  4. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Włóż mięso(...) tymiankiem i oregano. Owiń plasterkami boczku lub szynki. Cienko posmaruj olejem.  2. Każdą polędwiczkę osobno zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki

    Sposób przygotowania Chleb kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Plastry szynki zwijamy w rulonik i pieczemy około 7-8 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Żurek wlewamy do garnuszka, dodajemy suszony majeranek, podgrzewamy i rozlewamy na talerze. Podajemy z grzankami i chipsami z szynki.

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...posiekaj. Szpinak umyj, osusz, rozłóż na mięsie. Posmaruj serkiem roztartym z fetą. Posyp tymiankiem i rozłóż kawałki pomidorów.  2. Zwiń w rulony, owiń je plasterkami szynki. Zepnij wykałaczkami. Obsmaż...

  • Wspaniała na gorąco - na rodzinny obiad i na zimno.

  • Aromatyczne pieczeń.

  • Polecam tak przygotowane mięsko:)

  • Pieczeń z szynki

    Szynka z pysznym sosem.

  • Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

Artykuły na temat: pieczeń od szynki
  • Pieczeń z goździkami i pomarańczami

    Szynkę starannie opłucz, nadmiar wody odciśnij na papierowym ręczniku. Następnie oprósz mięso solą i pieprzem, po czym delikatnie natrzyj papryczką. Ostrym nożem natnij skórkę szynki w kratkę(...) odparować wydzielaną przez pieczeń wilgoć). Podczas pieczenia mięso obróć i polej wytworzonym sosem. Gotową pieczeń serwuj z plasterkami pomarańczy i pieczonymi ziemniakami. Puszysty sernik...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Mięso prosto z pieca

    Pieczeń wieprzowa Składniki na 4 porcje: 2 kg szynki wieprzowej, 2 jabłka, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki dżemu porzeczkowego, 5 łyżek soku z jabłek, 10 ziaren jałowca, po 1/2 łyżeczki kminku i ostrej papryki, mielony cynamon, liść laurowy, sól, pieprz. Ziarna jałowca zmiażdżyć. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą i jałowcem. Mięso umyć, osuszyć, naciąć w kratkę. Natrzeć czosnkiem...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • ​Szynka pieczona z glazurą

    ...szynki ponacinaj na krzyż w odstępach co 1 cm. Wywar możesz wykorzystać do ugotowania zupy. Z miodu, miodu pitnego, brązowego cukru, sosu sojowego, musztardy i przyprawy Knorr zrób glazurę...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Dania z pieca

    ...śmietankowego, 15 dag gotowanej szynki (cienkie plastry), olej do posmarowania, ew. rukola do dekoracji. Rukolę opłukać, trzymać w zimnej wodzie. Płaską blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia(...)). Omlet wyjąć z piekarnika. Posmarować serkiem. Przykryć plasterkami szynki i pozostałą rukolą. Całość zwinąć w roladę i pokroić na grube plasterki. Ułożyć na talerzu przybranym rukolą. Włoska...

  • Koniec roku upływa na przygotowaniach do Świąt Bożego Narodzenia i rodzinnych posiedzeniach przy suto zastawionym stole. Potem już tylko kilka dni i zaczyna się organizowanie sylwestrowych imprez oraz bali. Fot. materiały prasowe Choć pojawiają się chwile refleksji związane z podsumowaniem mijających 12 miesięcy, Nowy Rok zwykle witany jest w radosnej atmosferze. Sprzyja to entuzjastycznemu tworzeniu postanowień, które w założeniu mają znacząco wpłynąć na nasze życie. Wiele z nich dotyczy......

  • Rozmaitości z pieca

    ...z pomidorami Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 4 duże pomidory , 25 dag szynki, 25 dag twarogu, 1 cebula, 1 szklanka bulionu z kostki, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który...

Wideo na temat: pieczeń od szynki
  • Domowe wędliny - przepis na pieczoną łopatkę

    Domowe wędliny to znakomity sposób na przyrządzenie zdrowej szynki - tylko wtedy możemy mieć gwarancję, że zjadana przez nas wędlina jest wykonana z mięsa, nie zawiera ogromnej ilości wody i konserwantów. Można też dowolnie modelować smakiem - w zależności od tego, jak słoną i pikantną lubimy wędlinę. Przygotowaliśmy dla was przepis na domową pieczoną łopatkę, która świetnie sprawdzi się