• Informacje na temat:

    pieczeń na zimną płytę

Przepisy na temat: pieczeń na zimną płytę
  • Planowanie gotowania – jak nie spędzać więcej niż 30 minut na gotowaniu obiadu?

    ...i zalał nam całą kuchenkę. Takiego problemu uniknęły osoby, które zakupiły płytę marki Electrolux z systemem SenseBoil®, który pilnuje temperatury wody i automatycznie reguluje ją, gdy zbliża się do(...) przy pomocy płaskiej strony noża. Łupki odejdą same. Z kolei ziemniaki można ugotować w mundurkach, a następie zalać zimną wodą, delikatnie naciąć skórkę wokół i zsunąć ją palcami z bulwy. By przekroić...

  • Jak pozytywnie zaskoczyć bliskich w święta

    Święta to okres, kiedy w końcu mamy chwilę, by spędzić czas z rodziną. Niestety, w szale sprzątania i gotowania często zapominamy o tym, co najważniejsze. Jak sprawić, by nasi bliscy poczuli prawdziwą magię świąt?

  • Danie jak maska

    Radisson SAS: Polędwicę opłukać pod zimną wodą, krewetki obrać z pancerza w okolicy tułowia, górną część naciąć i usunąć przewód pokarmowy (czarna niteczka), robić to delikatnie, aby nie oddzielić tułowia(...) pryska, trzeba ją zanurzyć na chwilę przy pomocy łyżki drewnianej). Po przygotowaniu wszystkich składników rozgrzewamy płytę grillową, patelnię zwykłą lub z rowkami lub nagrzewamy piekarnik...

  • Z garnków świata - Grecja

    ...i przyprawy wsypujemy do specjalnego tygielka i mieszamy. Zalewamy zimną wodą i podgrzewamy tak, aby kawa "podniosła się", nie doprowadzając jednak do zagotowania. Zdejmujemy tygielek z płyty grzejnej...

Artykuły na temat: pieczeń na zimną płytę
  • ...ekspresowym, a przy okazji kupiłam chłopcom płytę "Nie wiem kto" :)) A dzień zacząl sie sympatycznie, bo otrzymałam cudowną pocztą elektoroniczną zdjęcie prawie nowonarodzonego synka koleżanki i kapitalne...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Siedem sposobów na oszczędzanie w kuchni

    W okresie świąteczno-noworocznym zużywamy znacznie więcej wody i prądu niż na co dzień. Korzystajmy z nich rozsądnie, a zaoszczędzimy ok. 150 zł.

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Zdrowe powietrze w domu, gdy smog za oknem coraz większy

    O tej porze roku, gdy powietrze na zewnątrz jest wyjątkowo zanieczyszczone, postarajmy się zadbać o jak najlepszą jego jakość w mieszkaniu. Pozwoli nam to uniknąć nie tylko zaduchu, ale i alergii oraz podtrucia.

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Mleko w kuchni

    ...łyżeczki na litr mleka). 9. Mleko nie przypali się, jeśli przed gotowaniem przepłuczemy naczynie zimną wodą. 10. Przypalone w trakcie gotowania mleko można uratować. Zapach spalenizny zniknie, jeżeli(...) smaku. 14. Jeśli chcemy poprawić smak wątroby cielęcej, należy ją na kilka godzin przed użyciem włożyć do mleka z wodą. 15. Pieczeń cielęca i barania będzie krucha i delikatniejsza, jeżeli na parę...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...