• Informacje na temat:

    pieczen i kluski z sosem

Przepisy na temat: pieczen i kluski z sosem
  • Kaczka pieczona z jabłkami

    ...nadziać nimi tuszę i zszyć lub spiąć wykałaczkami. Obsmażyć chwilę na smalcu z obu stron na dość mocnym ogniu. 3. Podlać wodą i piec pod przykryciem lub w rękawie do pieczenia 60 minut. Pod koniec odkryć i piec w temperaturze 200-250°C do czasu jej zarumienienia. Podlewać co jakiś czas powstałym sosem. 4. Kaczkę podawać z kluskami śląskimi, kopytkami,ziemniakami lub ryżem z kapustą czerwoną lub...

  • Kluski Szpecle ze smacznym sosem pieczarkowym.

  • Ulubione kluski

    .... Kluski nadają się jako dodatek do mięsa z sosem lub na osobne danie, polane stopionym masłem albo okraszone chrupiącymi skwarkami. • Pyzy - te przygotowywane w Wielkopolsce to kluski(...) uroczysty obiad. Dzieci jednak wolą kluski na parze podawane ze słodkim sosem z owoców i śmietany. • Kluski francuskie - są bardzo delikatne i puszyste jak biszkopt, ale zarówno wyrobienie ciasta...

  • Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)

  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...

  • łatwe w przygotowaniu, smaczne, bez tłuszczu

  • Z makaronu

    Każdy rząd makaronu można przesypać startym żółtym serem, wtedy kluski w trakcie pieczenia skleją się ze sobą. By sos nie wypłynął z formy, owiń ją folią aluminiową.

  • Kluski śląskie podane z sosem wieprzowym, posypane szczypiorkiem.

  • Łódeczki ziemniaczane z cheddarem

    Frytki, łódeczki, placki, bliny, kluski, chipsy - ziemniaki to warzywa, z których można wykonać niezliczoną ilość smacznych potraw i przekąsek. Dzięki ogromnemu potencjałowi kulinarnemu, są także doskonałym dodatkiem do wielu dań mięsnych, wegańskich czy zup. Przejdź na ziemniaczaną stronę mocy!

  • Sos ugotowany na mięsie z ćwiartek kurczaka podany z kluskami szpecle.

Artykuły na temat: pieczen i kluski z sosem
  • Karkówka z kluskami śląskimi

    ...wymieszanej z łyżką mąki. 6. Przygotuj kluski śląskie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj jajko, sól i połowę mąki ziemniaczanej. Wyrób gładkie ciasto, stopniowo dosypując mąki. Z ciasta rwij kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej zrób wgłębienie. Zagotuj w garnku wodę i gotuj kluski 2 min od wypłynięcia. 7. Wyłóż na talerze pokrojoną karkówkę, pieczarki i kluski. Polej...

  • Ulubione kluski

    .... Kluski nadają się jako dodatek do mięsa z sosem lub na osobne danie, polane stopionym masłem albo okraszone chrupiącymi skwarkami. • Pyzy - te przygotowywane w Wielkopolsce to kluski(...) uroczysty obiad. Dzieci jednak wolą kluski na parze podawane ze słodkim sosem z owoców i śmietany. • Kluski francuskie - są bardzo delikatne i puszyste jak biszkopt, ale zarówno wyrobienie ciasta...

  • Tort makaronowy ze szpinakiem

    Każdy rząd makaronu można przesypać startym żółtym serem, wtedy kluski w trakcie pieczenia skleją się ze sobą. By sos nie wypłynął z formy, owiń ją folią aluminiową.

  • Włoskie kopytka z dyni

    Gnocchi można jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto, ale świetnie się sprawdzają jako dodatek do mięs.

  • Sałatka z opiekanych ziemniaków z fasolką szparagową

    Bardzo długo, niemal w ogóle nie jadłam ziemniaków. Nigdy nie potrzebowałam ich jako dodatku do obiadu, wolałam nałożyć sobie większą porcję surówki. Wyjątek stanowiły legendarne szare kluski mojej babci oraz młode ziemniaki, które do dziś lubię jeść ugotowane w mundurkach z domowym zsiadłym mlekiem albo z prostą ogórkową raitą doprawioną kuminem. Jednak odkąd warzywa dominują w mojej kuchni...

  • Co jeść, aby wzmocnić się po chorobie?

    Nie może zabraknąć pełnowartościowego białka. Znajdziesz je w chudym mięsie, rybach i w półtłustym nabiale. Menu powinno obfitować w rosoły wołowe i drobiowe, zupy jarzynowe, krupniki, klopsy, pieczenie mięsne, kotlety.

  • Wołowina na stole!

    Pyszne rolady, kruche pieczenie, oryginalne gulasze i kotleciki!

  • Kuchnia pachnąca bazylią

    ...  Bazyliowe gnocchi z sosem pomidorowo-ricottowym Składniki: 800 g ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 500 g przetartych pomidorów 125 g śmietany 125 g sera(...) o średnicy 2 cm i ciąć na kawałki o długości ok. 1,5 cm. Ręcznie formować z nich okrągłe kluski i odciskać wzorek za pomocą widelca. Gotować porcjami w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię...

  • Słodkie knedle z owocami

    Wzbogaćmy przepisy na knedle. Tradycyjne, ze śliwkami, posypmy makiem, nadziewane morelami podajmy z bitą śmietaną, a jabłkowe polejmy sosem malinowym...

  • Gnocchi i haluszki

    ...z sosami. Haluszki to kluski słowackie z surowych ziemniaków. Podaje się je z serem, a najczęściej z bryndzą. Włoskie kluseczki Gnocchi robi się z ugotowanych w łupinach ziemniaków. Po obraniu(...) muszelki. Gotuj kluski w osolonym wrzątku. Podawaj ciepłe. W najprostszej wersji skrop je oliwą i posyp parmezanem. Możesz też do ciasta dodać szpinak lub bazyliowe pesto (wzorem włoskich gospodyń...