• Informacje na temat:

    pieczarki z nadzieniem

Przepisy na temat: pieczarki z nadzieniem
  • Bułki z pożywnym nadzieniem

    Bajgle z jajkiem sadzonym Sposób przygotowania Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając je wilgotną ściereczką albo papierowym kuchennym ręcznikiem. Potem grzyby potnij na kawałeczki (by nie ściemniały, możesz lekko skropić je sokiem z cytryny). Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Wrzuć pieczarki, mieszając, smaż je ok. 5 minut. Pod koniec posól (pieczarek nie sól na początku smażenia, bo...

  • Quiche z warzywnym nadzieniem

    .... Pieczarki oczyść, grubo pokrój, smaż ok. 5 minut na 1 łyżce oleju.  Pomidorki oraz paprykę umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Formę wyłóż pergaminem. Potem wylep ciastem. Spód posyp resztą migdałów...

  • Pieczarki z nadzieniem

    Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.

  • Quiche z mięsem i pieczarkami

    Choć przypomina tartę, to różni się od niej nadzieniem. Jego podstawowym składnikiem jest masa śmietanowo-jajeczna. W naszym przepisie dodaliśmy do niego również mięso i pieczarki. Smacznego!

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ..., mielone papryki, kozieradkę wymieszaj. Por oczyść, potnij w półplasterki. Pieczarki umyj i osusz, ew. przekrój na połówki.  2. Pieczarki podsmaż na suchej patelni. Gdy wyparuje sok, wlej 1 łyżeczkę oleju...

  • Calzone z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej do miski razem z łyżeczką soli. Drożdże rozmieszaj w ciepłym mleku ze szczyptą cukru. Wlej do mąki. Dodaj oliwę. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw pod przykryciem na około godzinę. 2.  Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Oczyść i posiekaj pieczarki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, mieszając, aż cały płyn...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    ...i odłóż do całkowitego wystudzenia. W tym czasie pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w kosteczkę. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę natki zostaw do dekoracji, resztę drobno pokrój. Szalotkę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dołóż pieczarki. Smaż, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia. Żółty ser grubo zetrzyj. Zimne jajka...

  • Rulony z pieczenią i pieczarkami

    ....  2. W tym czasie por oczyść, pokrój w plasterki. Pieczarki szybko opłucz pod bieżącą wodą. Wytrzyj do sucha, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć por i pieczarki. Smaż 5 minut.  Mięso(...) ponownie rozgrzej, cienko smaruj olejem. Wylewaj małe porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki (zajmie to ok.  10 minut). Posmaruj je nadzieniem. Zwiń. Rulony polej jogurtem. Posyp resztą natki.  

  • Rolada rzymska z pieczarkami

    W naszym przepisie rolada rzymska z nadzieniem pieczarkowym. Pieczeń możesz też faszerować szpinakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, oliwkami lub papryką.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Na śniadanie Podsmażone pieczarki są świetnym dodatkiem do jajecznicy, którą możesz podać na pożywne, ciepłe śniadanie - w sam raz na chłodny dzień! Sycąca zupa Zwykły bulion warzywny lub wywar mięsny zmieni się we wspaniałą zupę grzybową, jeśli dodasz do niego pieczarki. Aby ta smaczna zupa była bardziej sycąca, możesz podać ją z ziemniakami, grzankami, pieczywem czy makaronem. Każdą porcję...

Artykuły na temat: pieczarki z nadzieniem
  • Pieczarki faszerowane

    Przekąska? Śniadanie? A może przystawka? Faszerowane pieczarki są wielozadaniowe i zasmakują wszystkim domownikom!

  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na smakowite kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

  • Pieczarki faszerowane

    Faszerowane pieczarki najlepsze są na ciepło podawane z kaszą gryczaną, jęczmienną lub razowym chlebem.

  • ​Naleśniki z pieczarkami i sosem holenderskim

    Z grzybowym nadzieniem.

  • Naleśniki z gryczaną kaszą i pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Z mąki, mleka, wody i jajka przygotuj ciasto na naleśniki. Dodaj do niego łyżkę oliwy. Usmaż i przykryj drugim talerzem, aby brzegi placków nie wyschły.  2. Posiekaj cebulę w kostkę i przesmaż na oleju. Dodaj do niej drobno pokrojone pieczarki, posól i usmaż.  3. Ugotuj kaszę gryczaną i przestudź. Wymieszaj ją z pieczarkami i cebulą. Dodaj starty na dużych oczkach ser...

  • Roladki indycze z pieczarkami

    Przygotowanie: Pieczarki oczyścić. Rozdrobnić w malakserze 1/3 grzybów, resztę pokroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pokroić w kostkę 1/3 korniszonów. Trochę natki zostawić do dekoracji, resztę posiekać. 2 Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć na nim posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Kiedy wyparuje prawie cały płyn, dołożyć drobno pokrojone korniszony. Zdjąć z ognia...

  • Nadzienie z rukoli, natki i wędliny

    ...1. Pieczarki przecieramy papierowym ręcznikiem i wycinamy lub wykręcamy u podstawy korzonki, które siekamy. Kapelusze lekko ścinamy, żeby się nie przewracały...

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    ...wyłożyć kilkoma  pozostałymi liśćmi. Ułożyć gołąbki, zalać bulionem, oprószyć gałką muszkatołową, dusić ok. 90 min na małym ogniu. 3 Marchew obrać, pokroić w kostkę.  Pieczarki oczyścić przekroić...

  • Na odchudzanie - pieczarki!

    Panie, które chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy, powinny uwzględnić w swojej diecie pieczarki. Powód? Wbrew powszechnej opinii o ubogich wartościach odżywczych grzybów, są one bardzo zdrowe, sprzyjają odchudzaniu i są bogatym źródłem witaminy D.

  • Omlet nadziewany szynką i pieczarkami

    ...spływać pod spód. 3. Plasterki gotowanej szynki pokroić w paseczki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Szczypiorek posiekać. 4. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło. Podsmażyć na nim pieczarki. Dołożyć cebulę. Smażyć chwilę, aż stanie się szklista. Posypać solą i pieprzem. Dolać bulion oraz śmietanę. Poczekać, aż całość zawrze, a wtedy...