• Informacje na temat:

    pieczarki z cebulką na maśle

Przepisy na temat: pieczarki z cebulką na maśle
  • Omlet z pieczarkami

    ...1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy wszystko razem na maśle przez kilka minut, aż cebulka się zeszkli. 2. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieczarki i cebulkę mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron. Gotowy omlet ostrożne przekładamy na talerz. 3. Posypujemy startym serem i zieleniną. Podajemy np...

  • Sezon grzybowy w pełni,grzyby rosną i cieszą oczy. Polecam tak przygotowane grzybki,które można zamrozić jak również zajadać na bieżąco:)

  • Składniki: pieczarki, masło, cebula, gotowane mięso, przyprawy.

  • Faworki na maśle są zdecydowanie delikatniejsze, niż te tradycyjnie kruche. Przepis praktycznie niczym innym się nie różni poza dodatkiem miękkiego masła i tym, że ciasto leżakuje w temperaturze pokojowej i nie jest chłodzone. Przez co dużo łatwiej się je wałkuje, a po usmażeniu pozostają bardzo delikatne i mocno napowietrzone poprzez ” bicie ” ciasta. Jeśli wolisz mniej kruche faworki, ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie. Mój mały był zachwycony, wręcz pochłaniał jednego za drugim !

  • Przygotowanie Pieczarki udusić z cebulką na maśle, fasolę ugotować, dodać papryke, poddusić 5 minut. Na koniec dodać pieczarki. Smacznego.

  • Kolejna propozycja szybkiego obiadu

  • Śniadaniowy omlet

    ...1. Szynkę (lub boczek) i cebulkę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy wszystko razem na maśle przez kilka minut, aż cebulka się zeszkli. 2. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieczarki, cebulkę i szynkę, mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron. 3. Posypujemy startym serem i zieleniną.

  • Zależy Ci na czasie - grzanki na patelni przygotujesz szybko.

  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Wzorowałam się przepisem Beata1978,na pastę,wyszła pyszna,lecz troszkę zmieniona przeze mnie,dodałam koperek i paprykę,lubię jak chrupie pod zębami i Wam na pewno tez ta wersja posmakuje:)

Artykuły na temat: pieczarki z cebulką na maśle
  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Ziemniaczane byczki

    ...cebulką i pieczarkami lub odsmażone na maśle. Zobacz także:(...)Sposób przygotowania: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy wystygną, przeciśnij je przez praskę. Pieczarki umyj (nie musisz ich obierać), osusz, pokrój w niezbyt grube plasterki. Cebulę...

  • Zupa będzie jeszcze lepsza

    ...cedzakową.  3. Do zupy pieczarkowej nie dodawaj surowych pieczarek, tylko podsmażone na maśle. A najlepiej podsmażone na maśle razem z drobno pokrojoną cebulką. Zobacz także:

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...na maśle cebulą. Dla chcących uzyskać bardziej wyrazisty smak porada: wraz z cebulą można podsmażyć pieczarki lub pokrojoną w paski szynkę. Powstałą masę wkładamy delikatnie do skorupek. Całość, od...

  • Pieczarki myję, obieram, kroję w plastry,  lekko podsmażam na maśle, dodaję pokrojoną białą kapustę, kiełbasę w kostkę podsmażoną oddzielnie na maśle z cebulką oraz odsączoną z zalewy fasolę. Wszystkie składniki duszę ok. 10 minut, przyprawiam do smaku pieprzem młotkowanym i suszonymi pomidorami.

  • Weź się za wołowinę!

    ...miękkości. Dodaj sól i pieprz oraz pokrojone warzywa i gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie.   W rondlu przesmaż pokrojone w cząstki pieczarki zalej je winem, chwile podduś i dodaj sos demi(...). Na puree ułóż policzki, na policzkach ułóż sałatkę ze szczypioru wymieszanego z perłową cebulką.  Chef Darek Kuźniak poleca Kaszotto z wołowiną Składniki: 100 g rostbefu pokrojonego...

  • Ryż ze smakiem

    .... Przygotowanie : Mięso z kurczaka myjemy i gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym, a potem kroimy w kostkę. Obraną, pokrojoną w kostkę marchew i oczyszczone, pokrojone grzyby dusimy do miękkości na maśle...

  • Aromatyczna wołowina

    ...wołowinę i boczek. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika (150ºC) na 2 godziny. Na maśle przesmażyć pieczarki, posypać solą i pieprzem. Wraz z cebulkami dodać do mięsa i trzymać w piekarniku jeszcze 15

  • Naleśniki na ostro

    .... Napełniamy je mięsno- warzywnym farszem, posypujemy cebulką dymką i zalewamy śmietaną doprawioną według upodobania solą, pieprzem i grubo siekanymi ziołami. W krokietach z grzybami Składniki na 4 porcje(...) godziny do lodówki, a następnie smażymy naleśniki. Umyte, oczyszczone, pokrojone w małe kawałki grzyby dusimy na rozgrzanym maśle, prósząc pod koniec mąką. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śmietaną...

  • Dobrze nadziane

    ...pierogi, delikatnie mieszając łyżką, by się nie skleiły. Po wypłynięciu gotuj jeszcze około 3 min. Podawaj ze smażoną cebulką i pieczarkami lub odsmażone na maśle. Ze szpinakiem i fetą Składniki na(...) 15-20 minut, na koniec dodając czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj rozmrożony i odsączony szpinak. Mieszają...