• Informacje na temat:

    pieczarki z cebulą w śmietanie

Przepisy na temat: pieczarki z cebulą w śmietanie
  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    ...zrobienia użyj wody, w których gotowały się gołąbki. Dodaj do niej np. mały przecier pomidorowy lub pomidory w puszce przetarte przez sitko, albo podsmażone z cebulką pieczarki. Możesz doprawić sos solą, pieprzem, oregano, bazylią, czosnkiem - tym czym lubisz. W małej śmietanie rozrób 1-2 łyżki mąki, dokładnie rozmieszaj i dodaj do sosu. W razie potrzeby dolej przegotowanej wody. 

  • Pieczarki w śmietanie

  • Trzy sposoby na naleśniki

    ...na nią porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Na każdym połóż porcję przygotowanego nadzienia. Złóż, formując rożki. Z pieczarkami w śmietanie Składniki: 1 jajko 1/2 szkl. mleka 5 łyżek(...). 2. Pieczarki oczyść, większe sztuki pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć grzyby. Smaż je 5 minut, ciągle mieszając. Potem podlej bulionem i śmietaną. Dosyp sos pieczeniowy. Gotuj...

  • Smaczny dodatek do obiadu z brukselki.

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    ...przez sitko, albo podsmażone z cebulką pieczarki. Możesz doprawić sos solą, pieprzem, oregano, bazylią, czosnkiem - tym czym lubisz. W małej śmietanie rozrób 1-2 łyżki mąki, dokładnie rozmieszaj...

  • Smaczny i prosty dodatek do drugiego dania.

  • Tak przygotowany szczupak jest bardzo smaczny.

  • Tradycyjne Polskie śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą

  • Lubię karpia i zawsze szukam nowych przepisów na niego. Tym razem proponuję w śmietanie z cebulką. Dla mnie smaczne połączenie.

  • Pyszne nietypowe śledzie w śmietanie ze słodkim dodatkiem jabłek. Od wielu lat je robimy na wigilijny stół i nie tylko. Mój przepis jest ekspresowy. Dzięki temu w kilka minut można przygotować ekspresową przekąskę. Ilość śmietany można dobrać wedle własnych upodobań.

Artykuły na temat: pieczarki z cebulą w śmietanie
  • Spokojnie sobie świętuj!

    ....  Potrzebujesz jedynie szklanki soczewicy, pół kilograma pieczarek, dwóch cebul i półtorej szklanki ugotowanej kaszy jaglanej. Soczewicę ugotuj do miękkości, pieczarki uduś z cebulą. Wszystko zmiksuj i mocno(...) pokarm dla mózgu! Takie w zalewie z octu winnego lub jabłkowego będą mniej obciążające dla wątroby niż te w śmietanie. Ocet jabłkowy również przyspieszy trawienie. Nie ma jak burak Barszcz jest jedną...

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Płaski brzuch bez glutenu

    ...i duś pod przykryciem 20 minut. Oddzielnie podsmaż pokrojone drobno warzywa i pieczarki. Dodaj do ryżu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw, na talerzu posyp natką pietruszki. Naleśniki gryczane(...) szukała. Może być np.: w płatkach kukurydzianych, wędlinach, gotowych daniach, śmietanie, jogurtach owocowych, serach pleśniowych, budyniach, kostkach rosołowych, musztardzie i... gumie do żucia...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Chipsy prosto z morza

    ...z kalmarów Kalmary w śmietanie robi się równie szybko. Ugotuj je w posolonej wodzie (ok. 20 minut). Osusz je, pokrój w paski i dodaj do farszu z podsmażonej cebuli i pieczarek. Zalej wszystko śmietaną wymieszaną z mąką, ostrą papryką, przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Kalmary w śmietanie podawaj np. z ziemniakami, choć znawcy sztuki kulinarnej twierdzą, że tylko ryż podkreśla ich smak. Sałatka...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...gryczaną i cebulą oraz grochowy. Pstrąg i szczupak w miejsce karpia Konkurencję - całkiem pokaźną zresztą - zyskał także król wigilijnego stołu, czyli karp. Coraz częściej tuż obok albo wręcz(...) się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Ziemniaczane zdrowie

    ...w śmietanie Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 cebule, sól, pieprz, 2 szklanki śmietany, koperek. Przygotowanie: Obrane ziemniaki kroimy w plasterki i na 5 minut wrzucamy do wrzącej wody. Odcedzamy...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...