• Informacje na temat:

    pieczarki z cebulą i pomidorami

Przepisy na temat: pieczarki z cebulą i pomidorami
  • Rolada rzymska z pieczarkami

    W naszym przepisie rolada rzymska z nadzieniem pieczarkowym. Pieczeń możesz też faszerować szpinakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, oliwkami lub papryką.

  • Bardzo smaczne krokiety z farszem z pomidorów suszonych, sera mozzarella, goudy, cebuli i pieczarek.

  • Zapiekanka z pieczarkami

    ...1. Obraną fasolkę wrzucamy do wrzącej wody z solą i cukrem, gotujemy 2-3 minuty, odcedzamy. 2. Pieczarki przekrawamy na pół i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pomidory obieramy ze skóry(...) 2-3 łyżki oleju, mieszamy i zestawiamy z ognia. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spód kładziemy fasolkę, następnie pieczarki, czosnek, cebulę, pomidory, doprawiamy pieprzem i solą...

  • Na śniadanie polecam jajecznicę z pomidorami i cebulą, podaną z kromką swojskiego pieczywa.

  • Quiche z grzybami i pomidorami

    .... Rozwałkować dość cienko. Ciastem wylepić formę, wysmarowaną odrobiną masła. Ponakłuwać widelcem, wysypać suchą fasolą. Piec w temp.200°C przez ok. 15 minut. Zsypać fasolę, dopiec na złoto. 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć lekko na rozgrzanej oliwie razem z cebulą posiekaną w piórka. 3. Jajka i śmietanę roztrzepać, dodać ser i przyprawy. Połączyć z pieczarkami. Wylać masę na...

  • Świetny dodatek do ziemniaków ,kasz czy makaronu. Zamiast cebuli użyć można pora.

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Pomidory umyj, osusz. Odetnij wierzchołki i delikatnie wydrąż środki. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj mielone mięso i całość smaż około 20 minut, rozdrabniając mięso widelcem i cały czas mieszając. Dodaj suszone pomidory, natkę pietruszki i ketchup. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut. Odstaw do wystudzenia.  2. Każdy z pomidorów...

  • Propozycja nie tylko na stół wigilijny. Bardzo smaczne wydanie śledzi, zachęcam by takie śledzie przygotować.

  • Kopytka z bobem i pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Kopytka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz i posiekaj czerwoną cebulę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Bób wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min, wyłuskaj.  2. Na dużej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Duś razem kilka minut. Wrzuć rozdrobnione pomidory i bób. Ogrzewaj...

  • smaczne,proste,jarskie,tanie,

Artykuły na temat: pieczarki z cebulą i pomidorami
  • Pieczarki faszerowane

    Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne. Zapraszamy na aromatyczną grzybową ucztę.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Makaron z sosem bolońskim i pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Warzywa i grzyby przesmażyć na oliwie, przykryć, dusić 15 min, przełożyć do garnka. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i rozdrobnione mięso. Gdy się zrumieni, połączyć z warzywami.  2. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dołożyć do mięsa...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Faszerowane cebule

    .... Kiedy cebule się gotują, przygotuj farsz. Białą cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek obierz i utrzyj na tarce o małych oczkach. Pieczarki oczyść i drobno pokrój. Do głębokiej patelni wlej 2 łyżki oliwy, dodaj posoloną cebulę i smaż na średnim ogniu, aż warzywo się zeszkli. Dodaj czosnek i smaż przez 3 minuty. Wrzuć pieczarki i wędzoną paprykę, jeśli jej używasz, i smaż, aż pieczarki...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Pieczarki nadziewane z sosem pomidorowym

    Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oczyścić. Oderwać nóżki i drobno pokroić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Posiekać cebule (szczypior zachować) zrumienić, dodać nóżki pieczarek, usmażyć, dołożyć mięso, natkę, przyprawy, smażyć mieszając.  2. Pomidory przelać z puszki do rondla, razem z sosem (jeśli są w całości, pokroić), dodać śmietanę, podgrzewać...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Szaszłyki z kiełbasek, cukinii i pieczarek

    .... Posyp rukolą. Wymieszaj śmietanę z miodem i musztardą. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem.  2. Cukinię umyj, pokrój w grubsze półplasterki. Kiełbaski pokrój na połówki. Pieczarki oczyść. Cukinię, kiełbaski i pieczarki na przemian ponabijaj na szpilki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj 4-5 minut, od czasu do czasu obracając.  3. Gotowe szaszłyki serwuj z sałatką i sosem...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

Wideo na temat: pieczarki z cebulą i pomidorami
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw - cebuli, pietruszki i pomidorów. W kilkanaście minut przygotujecie przepyszny podwieczorek,...

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw - cebuli, pietruszki i pomidorów. W kilkanaście minut przygotujecie przepyszny podwieczorek,...