• Informacje na temat:

    pieczarki smażone ze śmietaną

Przepisy na temat: pieczarki smażone ze śmietaną
  • Quiche z mięsem i pieczarkami

    Choć przypomina tartę, to różni się od niej nadzieniem. Jego podstawowym składnikiem jest masa śmietanowo-jajeczna. W naszym przepisie dodaliśmy do niego również mięso i pieczarki. Smacznego!

  • Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)

  • Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i cebulką

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce.Obierz cebulę i także zetrzyj na tarce. Ziemniaki i cebulę przełóż do miski, odlej nadmiar wody. Dodaj drożdże wymieszane ze śmietaną.Odstaw na 15 minut.   2. Dodaj do masy jajko, mąkę, serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. 3. Pieczarki i drugą cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż na rozgrzanym...

  • Rewelacyjne. Doskonałe do obiadu i pyszna przekąska. Soczyste, chrupiące o oryginalnym smaku. Najlepsze na ciepło.

  • Pieczarka - księżniczka grzybów

    ...wieku paryscy ogrodnicy na grzędy z końskim nawozem przesadzili "korzonki" dzikiej pieczarki. Efekty tego zabiegu okazały się tak dobre, że już wkrótce smak tych grzybów mogli poznać najzamożniejsi(...) wykwintnymi produktami, jak szyjki rakowe, kapary czy koniak. Współczesne pieczarki są używane do bardziej prozaicznych potraw - smażonych, gotowanych, duszonych oraz surowych. Warto je jeść, bo są nie...

  • Kopytka z innym dodatkiem

  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami

    .... C piekarniku ok. 20 min. Zlać tłuszcz z patelni po smażeniu mięsa, wrzucić pieczarki i zalać śmietaną i szklanką wody, po zagotowaniu zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Sos doprawić solą(...), tak, aby powstał szeroki płat. Rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, wstawić do lodówki. Cebulę posiekać, pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać...

  • Sprawdzony przepis na "Grzybowa ze śmietaną"

  • Roladki schabowe z pieczarkami

    .... Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na to wrzucamy pokrojone w małą kostkę pieczarki. Smażymy je, aż woda wyparuje. Następnie dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę. Gdy się cebula zeszkli...

  • Można podawać do mięs, makaronów i kasz. Szybkie i proste..

Artykuły na temat: pieczarki smażone ze śmietaną
  • Stek z pieczarkami

    Polędwicę potnij na kawałki i posyp pieprzem. Plastry pieczarek podsmaż na oliwie. Gdy będą zrumienione i odparowane, dodaj masło. Chwilę smaż i odłóż na talerz. Na tę samą patelnię wlej oliwę, włóż mięso i obsmaż je z każdej strony po 2 minuty, dopraw solą.  Wlej brandy i odparuj. Dodaj musztardę i pieczarki. Zapraw śmietaną, sosem sojowym i podduś. Zobacz także:

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Kurczak z pieczarkami

    ....  Na patelni rozpuść masło i wlej olej słonecznikowy. Zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i smaż, aż się zrumienią. Następnie wrzuć skórkę z cytryny i kawałki kurczaka. Farsz przełóż do foremek i polej śmietaną. Wsyp po łyżce natki pietruszki.  Foremki przykryj kawałkami ciasta francuskiego i obklej nim brzegi formy. Środek ciasta przebij nożem, robiąc nacięcie długie na 2 cm.  Wstaw do nagrzanego...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Zapiekanka z marchwią i pieczarkami

    ...1. Mięso krótko płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Oczyszczone pieczarki kroimy na połówki, a obrane i umyte marchewki...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Kurczak z pieczarkami i puree

    ...1. Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na części, oprószyć pszenną mąką. Smażyć w rondlu na gorącym oleju do  zrumienienia, doprawić, wyjąć. 2. Do rondla wrzucić obrane  cebulki i pieczarki(...) wyjąć, sos zagęścić mąką kukurydzianą, ponownie włożyć mięso. 3. Selery i ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić, zalać śmietaną, zmiksować na gładkie puree. Doprawić...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

    Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekany por i czosnek,dorzuć pieczarki oraz rozmaryn. Smaż, aż składniki będą miękkie.  Przypraw do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż ziemniaki, układając je dokładnie obok siebie. Następnie wyłóż pieczarki.  Jajka połącz ze śmietaną, przypraw do smaku ulubionymi przyprawami. Mieszanką polej ziemniaki...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...