• Informacje na temat:

    pieczarki smazone z mielonym

Przepisy na temat: pieczarki smazone z mielonym
  • Rolady z mielonego mięsa

    ...kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj grzyby. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia(...) prostokątny placek na kawałku pergaminu. Ułóż na nim marchewkę i pieczarki. Zwiń, pomagając sobie pergaminem. Piecz ok. 50 minut w 190°C.   Drobiowa z farszem w dwóch smakach Sposób przygotowania...

  • Smaczna "przegryzka" podana najczęściej z czerwonym barszczykiem.

  • Muszle z mięsem mielonym

    ...1. Makaron gotujemy al dente. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną cebulkę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Uważamy, by warzywa się nie przypaliły. 3. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki, smażymy wszystko razem, dodajemy mięso mielone, przyprawy, zmiksowane pomidory z puszki i przecier. Mieszamy i dusimy wszystko razem pod...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z mięsem mielonym"

  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Sprawdzony przepis na "Pyszne pieczarki z mielonym mięsem"

  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Przepis dla dwóch osób

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Pomidory umyj, osusz. Odetnij wierzchołki i delikatnie wydrąż środki. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj mielone mięso i całość smaż około 20 minut, rozdrabniając mięso widelcem i cały czas mieszając. Dodaj suszone pomidory, natkę pietruszki i ketchup. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut. Odstaw do wystudzenia.  2. Każdy z pomidorów...

  • Rewelacyjne. Doskonałe do obiadu i pyszna przekąska. Soczyste, chrupiące o oryginalnym smaku. Najlepsze na ciepło.

Artykuły na temat: pieczarki smazone z mielonym
  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki.  2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste.  3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj...

  • Mielony stek Salisbury

    ...i posiekany czosnek. Podsmaż. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmaż. Oprósz mąką. Mieszając, smaż pół minuty. Nie przerywając mieszania, powoli wlewaj ciepły bulion. Kiedy zacznie wrzeć, wlej sos...

  • Strudel z mięsem mielonym

    ...na ok. 30 minut.  2. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Szczypior drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso, smaż ok. 5 min. Na drugiej patelni usmaż pieczarki na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodaj paprykę, szczypior, przeciśnięty czosnek oraz pieczarki, wymieszaj. Dopraw...

  • Smażmy placki

    Placki po węgiersku z mięsnym sosem Przygotowanie:  Umyj i osusz mięso. Pokrój w niedużą kostkę. Obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony boczek. Cebulę i marchew obierz, a paprykę oczyść. Pokrój wszystkie warzywa w niedużą kostkę. Obierz ze skórki pieczarki i pokrój je w ćwiartki. Dodaj do mięsa razem z resztą warzyw. Dopraw wszystko mieloną papryką i wlej bulion. Dodaj ziele...

  • Ratatuj z mięsa mielonego, pieczarek i papryki

    Przygotowanie: Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie, dodając posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Do pomidorów dodaj mięso mielone i posiekaną cebulę. Smaż wszystko około 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Na drugiej patelni podsmaż umyte i pokrojone papryki, cukinię oraz pieczarki. Gdy się zarumienią, przełóż je do sosu. Rozłóż ratatuj na talerze...

  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami

    .... Cebulę pokrój i podsmaż na dużej patelni na oleju. Pokrój drobno pieczarki i dodaj do cebuli. Podlej sosem sojowym, dodaj sól, pieprz, oregano, majeranek i czosnek i smaż, aż woda odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj pieczarki z kaszą. Jeśli farsz jest zbyt sypki, możesz dodać do niego łyżkę mąki ziemniaczanej.   Przygotuj liście. Zagotuj wodę w garnku. Z kapusty...

  • Spaghetti z pieczarkami i porem

    Sposób przygotowania: 1. Pory dobrze umyć (zwłaszcza między warstwami liści), przeciąć wzdłuż na połowę, pokroić w półpierścionki.  2. Pieczarki oczyścić, ewentualnie obrać, opłukać, przekroić na pół.  3. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić na sicie.  4. Olej rozgrzać na patelni, włożyć mielone mięso, rozdrobnić widelcem, smażyć 10 minut, co jakiś czas...

  • Rolada z mięsem mielonym

    .... Przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj przygotowaną marynatą. Zwiń w roladę, włóż do lodówki.  2. Umyte i osuszone pieczarki pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pieczarki. Smaż, od czasu do czasu mieszając, aż odparuje cały płyn. Do mięsa mielonego dodaj pieczarki, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz paprykę. Wymieszaj i dopraw.  3. Schab rozwiń, wyłóż...

  • Miel i smaż

    ...czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek...

  • Mielone w boczku z sosem grzybowym i zasmażanymi ziemniaczkami

    ... 1.  Ziemniaki dokładnie umyć i gotować 20 minut. Pieczarki oczyścić, poprzekrawać na połówki. 2.  Bułkę tartą wymieszać z 6 łyżkami wody. W misce zmieszać mięso, pokrojoną w kostkę cebulę(...). 3. Ziemniaki odcedzić, obrać. Smażyć na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i gałką muszkatołową. 4. Mięso zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażyć pieczarki ok. 5 minut. Dodać śmietanę, gotować na...