• Informacje na temat:

    pieczarki nadziewane serami

Przepisy na temat: pieczarki nadziewane serami
  • Nadziewane muszle

    Makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym to wbrew pozorom bardzo konkretny, solidny i sycący posiłek. Można je zaserwować zamiast typowego drugiego dania, by nieco zaskoczyć domowników.

  • Pieczarki faszerowane

    Tą przekąską zaskoczysz gości!

  • Smaczna i szybka przekąska.

  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.

  • Za oknem szaro i zimno, coraz częściej marzymy o czymś ciepłym do jedzenia, o ciepłej herbatce, siedzeniu przy kominku z książką... takie tam zimowe wieczory. U mnie dzisiaj pieczarki z serem żółtym, wędzonym boczkiem i domowym ketchupem. Prosto i smacznie. Taki przepis dla każdego, nawet dla tych, co w kuchni nie czują się najlepiej. Polecam Wam serdecznie.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Pieczarki podsmażone z cebulą, z dodatkiem przecieru pomidorowego, mogą być lekkim sosem do makaronu - muszelek, rurek lub spaghetti. Z farszem Duże pieczarki świetnie smakują nadziewane i później(...)Na śniadanie Podsmażone pieczarki są świetnym dodatkiem do jajecznicy, którą możesz podać na pożywne, ciepłe śniadanie - w sam raz na chłodny dzień! Sycąca zupa Zwykły bulion warzywny lub wywar...

  • Prosta, ale zarazem bardzo smaczna przekąska.

  • Portobello nadziewane kiszką Ziemniaczaną i cukinią

    Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak

  • Zwykłe pieczarki o trochę innym smaku.

Artykuły na temat: pieczarki nadziewane serami
  • Nadziewane pieczarki

    ...1. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki i oprósz kapelusze solą oraz pieprzem.  2. Jedno jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną szalotką, pomidorem(...). Farszem wypełnij pieczarki. Następnie ułóż je na tacce posmarowanej olejem i połóż na grillu. Zapiekaj ok. 30 minut. 3. Pięć minut przed zdjęciem pieczarek z rusztu posyp je startym serem. Zobacz...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Nadziewane papryki

    Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane cebule i podsmaż. Gdy się zeszklą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Całość podsmaż, po czym dodaj mięso mielone, oregano i tymianek. Następnie wrzuć podsmażone pieczarki, ugotowaną na sypko kaszę jaglaną i pół pęczka posiekanego koperku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszaj...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Pieczarki nadziewane z sosem pomidorowym

    Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oczyścić. Oderwać nóżki i drobno pokroić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Posiekać cebule (szczypior zachować) zrumienić, dodać nóżki pieczarek, usmażyć, dołożyć mięso, natkę, przyprawy, smażyć mieszając.  2. Pomidory przelać z puszki do rondla, razem z sosem (jeśli są w całości, pokroić), dodać śmietanę, podgrzewać...

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • ​Papryki nadziewane pęczakiem

    Przepadam za nadziewanymi warzywami - świetnie wyglądają, dobrze smakują i dają wręcz nieskończone pole do popisu, jeśli chodzi o składniki farszu. Jako bazę wykorzystuję różne kasze, do których dodaję warzywa, a całość doprawiam serami i pachnącymi ziołami.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • ​Pieczarki nadziewane szałwiowym pęczakiem

    Pieczarki faszerowane powracają w naszym domu jak bumerang, zwłaszcza przy okazji spotkań towarzyskich, na których spodziewamy się wegetariańskich gości - pisze autorka przepisu Monika Walecka.

  • Czy znasz już smak litewskich serów Dziugas? Jeśli nie, koniecznie skorzystaj z naszej darmowej książki, w której prezentujemy garść apetycznych przepisów na dania, które wyczarujesz w kilka chwil. Sery Dziugas doskonale wzbogacają walory smakowe zarówno klasycznych dań, jak i tych bardziej wyszukanych, a nawet deserów! Dzięki książce "Kulinarna przygoda z serami Dziugas" będziesz w stanie bez kłopotu wyczarować pyszną kolację dla rodziny lub przekąski na przyjęcie, którymi oczarujesz swoich...