• Informacje na temat:

    pieczarki gotowane do słoików

Przepisy na temat: pieczarki gotowane do słoików
  • Półmisek z pieczarkami

    ...wrzątkiem i od razu odcedź. Przelej bardzo zimną wodą - dzięki temu cebula straci swoją ostrość. Pieczarki pokrój w plasterki lub na połówki.  4. W misce delikatnie wymieszaj ostudzoną soczewicę...

  • Aromatyczne pieczarki na zimę na sałatki i surówki.

  • Domowa kostka rosołowa

    Kojarzysz te sytuacje, kiedy wydrukowałaś już przepis, uroczyście rozłożyłaś na blacie wszystkie składniki, ba, zaczęłaś już kroić i podsmażać cebulę i pieczarki, aż tu nagle... stop, koniec gotowania! Znowu nie masz szklanki bulionu. Kto zresztą ma pod ręką bulion, kiedy coś gotuje? - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Przepyszny sos słodko - kwaśny a'la Uncle Ben's. Polecam

  • Pieczarki w pomidorach

    Smażone pieczarki w pomidorowym sosie.

  • Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.

  • Pieczarki w occie balsamicznym

    ..., - 1 łyżka kaparów, - sól, - 4 suszone strączki chili Przygotowanie: Pieczarki wytrzeć ściereczką, czosnek obrać, zioła opłukać. Ocet wymieszać z oliwa, dodać gałązki ziół, czosnek i 1 łyżeczkę soli. Dolać 400 ml wody, zagotować. Do wrzątku włożyć grzyby, gotować pod przykryciem przez 3 minuty, kilka razy ostrożnie zamieszać. Pieczarki wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do wyparzonych słoików...

  • Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)

  • Składniki : 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

  • Na każdą okazję.

Artykuły na temat: pieczarki gotowane do słoików
  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Doceniamy ich smak, stosujemy je jako dodatek do potraw, ale pieczarki mają wiele innych zalet. Powinnyśmy je jeść dla zdrowia!

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ..., które potem trzeba pięknie ozdobić lukrem, prażonymi orzechami, pestkami dyni. Im dłużej leżą, tym są lepsze i bardziej miękkie. Wkładam je do słoików, w których są już jabłka, skórka pomarańczy, żeby...

  • Pieczarkowe inspiracje

    ..., wymieszać, zagotować. Pieczarki w pomidorach Składniki na 6 słoików: 3 kilogramy pieczarek, Zalewa: 1 szklanka oliwy, 7 łyżek cukru, 4 duże cebule, 1 łyżka soli, olej do smażenia, 1 słoik(...) duże, kapelusze przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić w piórka. Pieczarki z cebulą usmażyć na rozgrzanym oleju, posypać solą i pieprzem. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki ustawić do...

  • Jak odróżnić grypę od przeziębienia

    ...pieczarki - Badania przeprowadzone przez amerykańskich naukowców potwierdziły, że jedzenie grzybów zwiększa produkcję białek zwalczających wirusy. Oznacza to, że jedzenie np. pieczarek (zarówno...

  • Pyszności z drobiu

    ...l) włożyć do zimnej wody na 10-15 minut. Szalotki włożyć do wrzątku na 1-2 minuty. Wyjąć, obrać z łupinek. Marchew i selera obrać, pokroić na nieduże kawałeczki. Pieczarki oczyścić, większe sztuki(...) na kawałeczki. Marchewkę obrać, pokroić na spore kawałki. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, większe sztuki pokroić na połówki. Natkę pietruszki...

  • Trzy rośliny, które warto jeść, gdy brakuje wapnia

    Nabiał to nie jedyne źródło tego pierwiastka. Wapń znajduje się także w roślinach, jest równie wysokiej jakości, a organizm łatwo go przyswaja.

  • Okonomiyaki - wspaniały wytrawny japoński naleśnik

    ...: Pokrój w cienkie plasterki obraną cebulę, pieczarki, kapustę (bez twardych łodyg) i rzodkiewki. Osusz tofu ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę o boku 1 cm. Trzepaczką rozkłóć jajka z mąką na...

  • Pieczarki w occie balsamicznym

    Pieczarki wytrzeć ściereczką, czosnek obrać, zioła opłukać. Ocet wymieszać z oliwą, dodać gałązki ziół, czosnek i 1 łyżeczkę soli. Dolać 400 ml wody, zagotować....

  • Z grzankami

    Niby drobiazg, a dodaje daniom charakteru i struktury. Jesień to doskonały czas na grzanki!

  • Szybki zimowy obiad

    ...i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Paprykę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Na patelni lub w woku usmaż kurczaka wraz z marynatą. Na drugiej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki, smaż około 5 minut, mieszając. Warzywa przełóż do mięsa, wlej bulion i duś całość na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dopraw...