• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane serem smażone

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane serem smażone
  • Pieczarki faszerowane

    Sposób przygotowania 1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem.  2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną...

  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    ...i odłóż do całkowitego wystudzenia. W tym czasie pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w kosteczkę. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę natki zostaw do dekoracji, resztę drobno pokrój. Szalotkę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dołóż pieczarki. Smaż, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia. Żółty ser grubo zetrzyj. Zimne jajka...

  • Faszerowane filety z kurczaka

    ...rozetnij na 2 płaty. Przykryj je folią spożywczą (by nie uszkodzić włókien mięsa), rozbij. Usuń folię. Kotlety oprósz solą oraz pieprzem.  2. Pieczarki oczyść (ew. szybko opłucz pod bieżącą wodą i wytrzyj...

  • Kabaczek faszerowany

    Pieczarki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i papryki pokrój w kostkę.

  • Faszerowana papryka

    ...słodkiej czerwonej papryki sól pieprz Przygotowanie: 1. Papryki umyj, odkrój górę, wyjmij pestki. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Kuskus zalej szklanką wody, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, pieczarki, smaż, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj mięso, przypraw słodką papryką, solą i pieprzem, smaż 15 minut. Mięso zdejmij...

  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.

  • Conchiglioni faszerowane pieczarkami z sosem

    ...maśle, dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz też pociętą szynkę i smażyć 4 minuty. 3. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda odparuje. 4. Zdjąć z ognia, dodać ricottę, natkę, bazylię, doprawić solą...

  • Grzybowe ziemniaczki

    Faszerowane ziemniaki będą miłą odmianą codziennej diety.

  • Mięsne rolady z warzywami

    .... Wieprzowina z marchewką Sposób przygotowania 1. Mięso rozetnij na płat. Rozbij go. Posyp solą i pieprzem. Skrop 1/2 soku z cytryny. Pieczarki pokrój w kostkę, skrop resztą soku. Ser zetrzyj. Rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć pieczarki, smaż je 2 min. Wystudź, połącz z bułką tartą, serem i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem.  2. Marchewki pokrój w słupki. Farsz pieczarkowy i marchewki...

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane serem smażone
  • Pieczarki faszerowane

    Faszerowane pieczarki najlepsze są na ciepło podawane z kaszą gryczaną, jęczmienną lub razowym chlebem.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Pieczarki faszerowane

    Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne. Zapraszamy na aromatyczną grzybową ucztę.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Pieczarki nadziewane z sosem pomidorowym

    Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oczyścić. Oderwać nóżki i drobno pokroić. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Posiekać cebule (szczypior zachować) zrumienić(...). Wokół pieczarek wylać sos pomidorowo-śmietankowy. Grzyby posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekać 20 min, posypać szczypiorem.  Zobacz także:

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • ​Pieczarki nadziewane szałwiowym pęczakiem

    Pieczarki faszerowane powracają w naszym domu jak bumerang, zwłaszcza przy okazji spotkań towarzyskich, na których spodziewamy się wegetariańskich gości - pisze autorka przepisu Monika Walecka.

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Warzywa faszerowane

    Faszerowane ziemniaki Składniki na 4 porcje : 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz(...)). Osolić, odstawić na 20 minut, aż puści gorzki sok, opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Ryż ugotować, osączyć. Papryki, cebulę i grzyby oczyścić, pomidora umyć. Pieczarki usmażyć na oleju na złoto...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...