• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane podane na zimno

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane podane na zimno
  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    Faszerowane pomidory    Pomidory w tej postaci to znakomita, letnia przekąska. Wyrazistości smaku warzyw wypełnionych tym farszem dodaje ser pleśniowy. Składniki: 4 pomidory, 1 torebka(...), 3 łyżki oliwy z oliwek, pęczek bazylii, sól, pieprz. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Obieramy pieczarki, myjemy pod strumieniem zimnej wody i kroimy...

  • Smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • Menu na cały tydzień

    ....  2. Warzywa układaj na soczewicy, dodaj gałązki tymianku. Polej olejem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.  Pieczarki nadziewane Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Posyp solą, pieprzem, gałką muszkatołową, polej sosem sojowym, olejem, płynnym miodem, wymieszaj, odstaw na pół godziny do lodówki. Pieczarki oczyść, odkrój kapelusze.  2. Mięso podsmaż na oleju...

  • Smaczne danie wegetariańskie

  • Co na świąteczny obiad?

    Medaliony w sosie śmietanowym Składniki na 4 porcje: - 60 dag polędwiczki wieprzowej, 20 dag cebuli, 35 dag pieczarek,10 dag ogórków konserwowych, 1,5 łyżki mąki, 180 ml śmietanki, 1/2 l bulionu, czubata łyżka musztardy, łyżeczka cukru, natka, 4 łyżki oleju, sól, gałka muszkatołowa, gotowe placki ziemniaczane Przygotowanie: 1. Oczyść pieczarki, pokrój w plasterki. Obraną cebulę potnij...

  • Pyszne, troche pracochlonne, ale warto. Moze byc jako danie glowne, ale rowniez jako przekaska, podane na zimno.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...wodą. Szalotki i czosnek obrać. Czosnek posiekać. Pieczarki poprzekrawać. Pół godziny przed końcem pieczenia wyjąć podroby i dać pieczarki, czosnek i szalotki. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 10-15

  • Faszerowane pieczarki mięsem mielonym. Smaczna przekąska podana z chlebem. Polecam.

  • Pyszne faszerowane pieczarki ze szpinakiem.

  • Wegatariańskie

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane podane na zimno
  • Obiady z kurczakiem

    Drób jest uniwersalny. Możemy go piec, gotować, smażyć, dusić. Podawać na zimno i na gorąco. Oto przepisy na nietuzinkowy obiad z kurczakiem w roli głównej.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Świąteczny stół u Magdy Gessler

    ...wygarnij więc spod mięsa i odłóż w ciepłe miejsce. Będzie można ją podać jako dodatek do drugiego dania. Mięso podawaj na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub na zimno z chrupiącym pieczywem i chrzanem...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...wodą. Szalotki i czosnek obrać. Czosnek posiekać. Pieczarki poprzekrawać. Pół godziny przed końcem pieczenia wyjąć podroby i dać pieczarki, czosnek i szalotki. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 10-15

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) biesiady są przeładowane drobnymi daniami: oliwki, focaccia, faszerowane serca karczochów, bruschetty z pesto, pomidory. Gęsta ziołowa polenta, zupa minestrone, biała fasola  z ziołami, a nawet pizza...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Chleb nasz powszedni

    ..., długą łyżką wydrąż gniazda nasienne, by wokół skórki pozostało trochę miąższu. Lekko zblanszuj ją w wodzie. Pozostałe warzywa przeznaczone na nadzienie umyj i obierz. Pieczarki posiekaj i podsmaż na(...) papryką. Roladę wstaw na godzinę do lodówki. Po wyjęciu pokrój ją w plastry i podawaj na zimno udekorowaną sałatą. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 25 minut Porcja: 320 kalorii Zapiekanka...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...