• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane na parze

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane na parze
  • Pyszne śniadania, obiady i kolacje

    ...nim sałatkę tuż przed podaniem.  Grzanki z marchewką Sposób przygotowania 1. Tosty posmaruj masłem. Marchewki obierz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut na parze. Na patelni roztop masło, dodaj(...). Gotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z masłem i liśćmi szpinaku.  Szaszłyki z grzybami Sposób przygotowania 1. Fasolkę, marchewkę i ziemniaki ugotuj na parze. Ostudź. Pokrój na małe kawałki...

  • Menu na cały tydzień

    ....  2. Brokuł podziel na różyczki, marchewki obierz i pokrój. Warzywa ugotuj na parze. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia. Przełóż do formy i piecz 20 minut w temp. 180°C. Posmaruj je warstwą ketchupu(...) muszkatołową. Wymieszaj, wylej na ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C.  Sałatka z burakami Sposób przygotowania 1. Całe buraki w skórkach ugotuj na parze. Ostudź, pokrój na plasterki. Rukolę...

  • Pyszności na cały tydzień

    Omlet z krewetkami i warzywami Sposób przygotowania 1. Marchew ugotuj na parze. Wystudź, obierz ze skórki i pokrój drobno. Wymieszaj z groszkiem oraz posiekaną, sparzoną cebulą. Do garnuszka(...), usmaż na suchej patelni. Pomidory oblej wrzątkiem na 15 sekund, zalej zimną wodą. Gdy ostygną, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj na parze, ostudź.  2. Na talerzu...

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    .... Jajka faszerowane z indykiem i pieczarkami Sposób przygotowania Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrajamy je na pół i delikatnie wyjmujemy żółtko. Dymki wraz ze szczypiorkiem siekamy, a pieczarki i filet z indyka kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę, szklimy dymkę wraz ze szczypiorkiem, dodajemy pieczarki, indyka i smażymy, aż nabiorą złocistego...

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...kilogramów. To właśnie tym osobom poleca się zamienić klasyczne wypieki na warzywa. Na przykład w burgerze zamiast brioszki używamy liści sałaty, a w zapiekance ser i pieczarki wykładamy na przeciętą na pół...

  • Potrawy na cały tydzień

    ...ziemniaczane Sposób przygotowania 1. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj. Ugotuj w osolonej wodzie lub na parze. Ostudź, przekrój na pół, wydrąż środki. 2. Cebulę pokrój w kostkę, przysmaż na oleju. Dodaj mięso, starte na tarce pieczarki, przyprawy. Smaż 15 minut, mieszając.  3. Do naczynia żaroodpornego wlej olej. Każdy ziemniak faszeruj mięsem, na wierzch kładź plaster sera. Piecz 20 minut...

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane na parze
  • Chudnij bez efektu jo-jo

    Dwa dni postu Jedz ryby i chude mięso przyrządzane bez tłuszczu oraz warzywa przyrządzane na surowo lub na parze. Możesz też pałaszować owoce (nie za dużo słodkich). Ile kalorii w posiłku? Śniadanie nie powinno przekraczać 100 kcal, dania obiadowe 300 kcal (np. cukinia faszerowana ryżem, pomidorem i pieczarkami). Kolacja może dostarczyć 200 kcal. Wspomagające płyny Podczas dni postnych...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Cebula w roli głównej

    ...cebulowej łuski. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć pokrojone pieczarki, smaż tak długo, aż odparuje z nich cały płyn. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i całość smaż jeszcze ok. 2 min. Do miski włóż mięso, wystudzone pieczarki, dodaj odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, jajko, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Obiady z kurczakiem

    ...około 10 minut. Rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę, wrzucamy mieszankę z mięsem, mrożone warzywa, pokrojone pieczarki i wszystko to obsmażamy. Podlewamy odrobiną wody i pod przykryciem dusimy...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół(...) otworem do dołu, by ociekły. Przygotuj farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną paprykę i szynkę, smaż 4 min. Dołóż pokrojone pieczarki i smaż, aż odparuje z nich sok. Zdejmij z ognia...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Jedz jak przodkowie z jaskiń

    ...b. chudej mielonej wołowiny; szklanka świeżego szpinaku umytego i ugotowanego na parze; 3 posiekane drobno szalotki; 2 ząbki zmiażdżonego czosnku; 4 jajka; łyżeczka czarnego pieprzu. Oliwę podgrzać na dużej...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...