• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane fetą

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane fetą
  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Pieczarki z nadzieniem

    Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ..., z dodatkiem bulionu. Brokuł ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Wymieszaj z oliwkami i fetą. Skrop oliwą i sokiem cytrynowym. Podawaj do tortellini.  Lekka letnia sałatka Sposób(...).   Szaszłyki z cebulką, papryką i pieczarkami Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój, natrzyj przyprawami, obłóż cebulą i chłodź przez noc. Resztę cebuli, papryki i pieczarki pokrój. Patyczki nasmaruj oliwą...

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...po około 10 minut z każdej strony. Pieczarki faszerowane Choć w naszym kraju są niezwykle popularne, wiele osób uważa je za bezwartościowe. Okazuje się jednak, że pieczarki nie tylko są bogate(...) uszkodzeniami spowodowanymi oksydacją. Oprócz zdrowotnych właściwości pieczarki świetnie sprawdzają się w roli grillowanych przekąsek. Można nadziewać je na różne sposoby, wykorzystując to, co mamy w kuchni...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...grillu możemy również położyć w całości kukurydzę oraz pieczarki portobello faszerowane czosnkiem i odrobiną masła ziołowego z pietruszką. Klasycznym smakołykiem z grilla są też oczywiście ziemniaki(...) wypełnić wspomniane wcześniej, grillowane pieczarki. Nie zapomnij o dodatkach Kluczem do udanego grillowania są również dodatki i przekąski do głównych dań. Do sałatek, grillowanych warzyw...

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki(...). Zapiekanka z ziemniaków Kartofle ułóż w naczyniu, posyp fetą, czosnkiem, solą, pieprzem, zalej śmietaną. Piecz 25 min. Utłuczone ziemniaki też można wykorzystać. I to na wiele sposobów. Kotlety...

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane fetą
  • Chudnij bez efektu jo-jo

    ...: jogurt naturalny. Obiad: filet z kurczaka w warzywach. Kolacja: sałata z ogórkiem, fetą i grzanką. Jadłospis na dzień postny Śniadanie: owsianka na mleku 0,5%, kawa. Drugie śniadanie: łyżka ziaren...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • ...mnie bajka. Pieczarki równo pokroiłam i z żółtkiem zgrabnie połączyłam. Dodałam sól, majonez i pieprz i wyszło smaczne - nie wierz lub wierz.   Potem dostało się pomidorom: z fetą,  mozarellą(...) miałam. A, że chęci mi na faszerowanie nie brakowało, wszystko pofaszerowane zostalo.   I tak: w cukinię wpakowałam pomidory i mięso mielone, bo tak nafaszerowaną cukinię lubią córeczki moje. Potem...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...razowego ● 100 g indyka mielonego ● pół pomidora ● 5 łyżek przecieru pomidorowego ● 4 pieczarki ● 40 g cebuli ● łyżka oliwy ● zioła prowansalskie ● sól Makaron ugotuj al dente. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Mięso smaż 10 min z cebulą. Dodaj pokrojone pieczarki. Wlej przecier, dodaj pokrojonego pomidora. Sos dopraw solą i ziołami. Chrupiące bułeczki, które upieczesz sama Ciesz się...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe(...) tak, by osączyć go z wody. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz szynkę i smaż około 4 min. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Zdejmij z ognia...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Chleb nasz powszedni

    ..., długą łyżką wydrąż gniazda nasienne, by wokół skórki pozostało trochę miąższu. Lekko zblanszuj ją w wodzie. Pozostałe warzywa przeznaczone na nadzienie umyj i obierz. Pieczarki posiekaj i podsmaż na(...) z fetą i serkami homogenizowanymi. Dodaj zioła, pokrojoną drobno paprykę, wędlinę oraz łyżkę posiekanych oliwek. Przypraw pieprzem i dobrze wszystko wymieszaj. 4. Masę tostową wyłóż na czystą ściereczkę...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...