• Informacje na temat:

    pieczarki duszone z cebulą

Przepisy na temat: pieczarki duszone z cebulą
  • Ryż z pieczarkami w cukinii

    ...pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Cukinie umyj, zetnij górę, małą łyżeczką delikatnie wydrąż środek. Pieczarki obierz, umyj. Ryż ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Paprykę umyj, pokrój w ćwiartki, wyjmij pestki, całość pokrój w drobną kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij pokrojone w kostkę cebule. Dodaj pokrojone pieczarki, smaż, aż...

  • Pieczarki nadziewane kapustą

    Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.

  • Risotto z pieczarek

    ...i pieczarki. Można dodać trochę wody, aby się nie przypaliły, dusić kilka minut, dodać bulion i ryż, podgrzewać mieszając, doprawić solą, Vegetą i pieprzem. Podawać na gorąco z surówką.

  • Dieta bezglutenowa: Gołąbki z pieczarkami i mięsem

    Składniki: 1 szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 20 dkg pieczarek Opakowanie mielonego mięsa z indyka 2 cebule sól pieprz majeranek uniwersalna przyprawa warzywna kapusta włoska olej kostka rosołowa Sposób przygotowania: Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem...

  • Karp duszony z pieczarkami - Grażyna

    ...karp - ok 1400g lub płaty - 700g, pieczarki świeże - 400g, cebula - 100g, masło - 30g,

  • Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

    .... 4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW, za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START i zamknąć pokrywę. 5. Po 20 minutach dodać pokrojoną paprykę i pieczarki...

  • Sałatka z duszonymi pieczarkami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag pieczarek, - 1 cebula, - 3 jajka na twardo, - sok z 1 cytryny, - sól, - pieprz, - 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki, - 1 łyżka keczupu, - majonez, - liście sałaty do dekoracji Przygotowanie: Umyte pieczarki wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w ćwierć-talarki, sparzyć wrzątkiem. Grzyby...

  • Nadziewane pieczarki

    ...mięsnym, ułożyć na sosie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypać pozostałym parmezanem.

  • ...z 1/2kg pieczarek odłożyć 4 najbardziej dorodne sztuki. Pozostałe pieczarki bardzo drobno posiekać. Jedną średnią cebulę również drobno posiekać i dusić na patelni razem z pieczarkami na 2 łyżkach oliwy. Gdy tylko zaczną się przysmażać dodać 1/2 kubka śmietany, chwilę poddusić i przełożyć do garnka z dwoma litrami gorącego bulionu z kostek drobiowych. Odłożone pieczarki pokroić w plastry...

  • Schabowe z pieczarkami

    ...z nasion, pokroić w kostkę. Na maśle poddusić pieczarki z cebulą, doprawić solą, pieprzem, oregano, dodać pomidora i jeszcze chwilkę dusić. Mięso pokroić na 4 kotlety, ułożyć na desce, przykryć folią(...). W naczyniu do zapiekania ułożyć kotlety, na każdym położyć podduszone pieczarki a na nich plasterek sera żółtego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopnia na 3 minuty aż ser się roztopi.

Artykuły na temat: pieczarki duszone z cebulą
  • Pęczotto z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Kaszę wsypać na sito i dokładnie wypłukać pod bieżącą, zimną wodą.  2. Zagotować trzy szklanki osolonej wody. Wlać olej, wrzucić ziele. Do wrzątku wsypać kaszę. Gotować na małym ogniu pod przykryciem. Ziarna powinny wchłonąć całą wodę.  3. Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem około 5 minut.  4. Do...

  • Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem

    ...przez praskę, dołożyć do potrawy. Wlać śmietanę. Dusić krótką chwilę, aż szpinak lekko zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. 3. Duszone pieczarki ze szpinakiem rozłożyć do czterech foremek do zapiekania(...)Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Rozpuścić masło na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Doceniamy ich smak, stosujemy je jako dodatek do potraw, ale pieczarki mają wiele innych zalet. Powinnyśmy je jeść dla zdrowia!

  • Makaron z sosem bolońskim i pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Warzywa i grzyby przesmażyć na oliwie, przykryć, dusić 15 min, przełożyć do garnka. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i rozdrobnione mięso. Gdy się zrumieni, połączyć z warzywami.  2. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dołożyć do mięsa...

  • Zapiekanka z marchwią i pieczarkami

    ...1. Mięso krótko płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Oczyszczone pieczarki kroimy na połówki, a obrane i umyte marchewki...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Pieczarki znane są i chętnie jadane we wszystkich regionach Polski. Dawniej uznawano je za produkt luksusowy i łączono wyłącznie z wykwintnymi produktami, np. z homarami. Z czasem zniknęły(...). l Zamiast mięsa Wegetarianie i osoby, które pragną ograniczyć ilość spożywanego mięsa, powinny włączyć pieczarki do menu. Nie dość, że zawierają one spore ilości białka, to dania z nimi w smaku...

  • Gołąbki z kaszą i pieczarkami

    Gołąbki można zrobić z każdej kapusty: białej, włoskiej czy czerwonej. Możesz je też zrobić z sałaty – te faszeruj np. sałatką warzywną lub duszonymi warzywami z odrobiną kaszy.

  • Gulasz z pieczarkami i marchewką

    1. Cebulę obrać, posiekać. Mięso pokroić w niedużą kostkę. 2. Połowę oleju rozgrzać na  patelni, włożyć mięso i posiekany tymianek, smażyć, by się zrumieniło...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii. Pieczarki znane są i chętnie jadane(...) i osoby, które pragną ograniczyć ilość spożywanego mięsa, powinny włączyć pieczarki do menu. Nie dość, że zawierają one spore ilości białka, to dania z nimi w smaku i konsystencji przypominają...

  • Pieczarki w cieście

    Składniki na 4 porcje: 50 dag małych pieczarek, po 1 szklance mleka i wody gazowanej, 3 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1 szklanka bułki tartej, 50 dag pomidorów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, olej do smażenia, sól, pieprz, cukier, słodka papryka, tymianek. Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać...