• Informacje na temat:

    pieczarki do placków ziemniaczanych

Przepisy na temat: pieczarki do placków ziemniaczanych
  • Placki ziemniaczane

    Surowe ziemniaki, obrać i zmiksować, odsączyć nadmiar soku. Masę przełożyć do miski, dodać jaja, przyprawy i mąkę. Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć. Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. 

  • Placki ziemniaczane

    Surowe ziemniaki, obrać i zmiksować, odsączyć nadmiar soku. Masę przełożyć do miski, dodać jaja, przyprawy i mąkę. Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć. Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką. 

  • Chrupiące placki

    Ziemniaczane z grzybami Sposób przygotowania 1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odstaw na 10 minut, po czym odlej nadmiar wody.  2. Grzyby oczyść (pieczarki obierz). Pokrój z grubsza. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim grzyby (5-7 minut). Przypraw do smaku. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.  3. Do ziemniaków dodaj startą cebulę, mąkę, roztrzepane jajko i mleko...

  • Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i cebulką

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce.Obierz cebulę i także zetrzyj na tarce. Ziemniaki i cebulę przełóż do miski, odlej nadmiar wody. Dodaj drożdże wymieszane ze śmietaną.Odstaw na 15 minut.   2. Dodaj do masy jajko, mąkę, serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. 3. Pieczarki i drugą cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż na rozgrzanym...

  • Placki ziemniaczane w sosie śmietanowym

    Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż mięso ładnie się zrumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze przez chwilę podsmażaj. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlej nieco świeżego oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj...

  • Bliny ziemniaczane z sosem z serka topionego z pieczarkami

    Sposób przygotowania Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, posiekaną szalotkę, oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać, podzielić na ok. 100 g porcje i uformować okrągłe placki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać serek...

  • Placki pieczarkowo-serowe

    Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą...

  • Pieczarkowo-serowe placki

    Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą...

  • Placki ziemniaczane z pieczarkami

    .... Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć. Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką.

  • Gulasz z karkówki na plackach ziemniaczanych

    ...na wolnym ogniu ok. 30 minut. 3. Pieczarki pokrój, podsmaż, paprykę i pomidor pokrój. Wrzuć do gulaszu, dopraw papryką. Duś ok. godz. Dodaj sól i pieprz. 4. Zrób placki: ziemniaki zetrzyj z cebulą...

Artykuły na temat: pieczarki do placków ziemniaczanych
  • Smażmy placki

    Placki po węgiersku z mięsnym sosem Przygotowanie:  Umyj i osusz mięso. Pokrój w niedużą kostkę. Obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony boczek. Cebulę i marchew obierz, a paprykę oczyść. Pokrój wszystkie warzywa w niedużą kostkę. Obierz ze skórki pieczarki i pokrój je w ćwiartki. Dodaj do mięsa razem z resztą warzyw. Dopraw wszystko mieloną papryką i wlej bulion. Dodaj ziele...

  • Placki

    ...pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól,  pieprz, olej do smażenia, listki sałaty do dekoracji. Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć...

  • Placek ziemniaczany w sosie śmietanowym

    Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż mięso ładnie się zrumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze przez chwilę podsmażaj. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlej nieco świeżego oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj plasterki...

  • Ziemniaczane zdrowie

    Obok pieczywa ziemniaki stanowią podstawę naszego pożywienia. Jednak wiele osób uważa, że ziemniaki są tuczące i dlatego stara się je wyeliminować ze swojej diety. Tymczasem prawda jest taka, że ziemniaki są bardzo lekkostrawne i łatwo przyswajalne.

  • Pyzy w sosie pieczarkowym

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć nadmiar wody, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Uformować kule i wrzucić do osolonej wrzącej wody. Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia. Oczyścić i pokroić grzyby. Pieczarki podsmażyć na maśle, dodać pokrojony w talarki por i maślaki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolać pół szklanki wody, dusić ok. 15 minut. Zagęścić mąką...

  • Warzywa w cieście francuskim

    ...1. Pora oczyścić, pokroić w plasterki lub półplasterki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na...

  • Gulasz w sosie śmietanowym

    Przygotowanie: Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. ll Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż...

  • Medaliony w sosie pieczarkowym

    Przygotowanie: Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż mięso ładnie się zarumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę podsmaż. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlej trochę świeżego oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj...

  • Weekend w perspektywie. ciesze sie, lubie byc w domu. nawet to mieszkanie troche polubiłam. Wczoraj gotowałam sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych...

  • Dzień dziecka w kuchni

    Razem przygotujcie ulubione potrawy. Będzie i zabawnie, i pysznie!