• Informacje na temat:

    pieczarki do miesa

Przepisy na temat: pieczarki do miesa
  • Quiche z mięsem i pieczarkami

    Choć przypomina tartę, to różni się od niej nadzieniem. Jego podstawowym składnikiem jest masa śmietanowo-jajeczna. W naszym przepisie dodaliśmy do niego również mięso i pieczarki. Smacznego!

  • Jezeli zostaje nam ugotowane mieso rosolowe takie smaczne bez kosci mozna je wykorzystac jako "drugie" danie nastepnego dnia :) polecam - bardzo smaczne. Ja tak przygotowalam do klusek slaskich i czerwonej kapusty ale mozna tez podac z ryzem i np. z korniszonem l Pamietajmy o soleniu na samym koncu, poniewaz grzyby szybko wchlaniaja sol a boczek wedzony jest tez solony.

  • Kotlety z mięsa siekanego

    ...1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.  2. W drobną kostkę kroimy też papryki, pieczarki, cebulkę. Czosnek rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na tarce. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce, Wbijamy jajka, dodajemy cztery łyżki skrobi ziemniaczanej i dwie łyżki majonezu oraz wszystkie zioła i przyprawy...

  • szybkie i pyszne

  • Rolady z mielonego mięsa

    ...kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj grzyby. Smaż 2-3 minuty. Zdejmij z ognia(...) prostokątny placek na kawałku pergaminu. Ułóż na nim marchewkę i pieczarki. Zwiń, pomagając sobie pergaminem. Piecz ok. 50 minut w 190°C.   Drobiowa z farszem w dwóch smakach Sposób przygotowania...

  • Smaczna i szybka przekąska.

  • Cielęcina z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz i osusz. Rozetnij tak, by powstał płat. Natrzyj go solą i pieprzem. Pieczarki oczyść. Połowę odłóż, resztę pokrój w kosteczkę. Poszatkuj cebulę. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pieczarki. Duś 5 min. Zawartość patelni połącz z mieloną wołowiną, jajkiem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem.  2. Mięso obłóż farszem, zroluj i obwiąż. Oprósz mąką, obsmaż na...

  • Porcja - 245 kcal

  • Potrawka z pieczarkami

    Przygotowanie 1. Piersi kurczaka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Warzywa z włoszczyzny obieramy i kroimy na kawałki. Pieczarki(...) z wywaru, do którego dodajemy mrożony groszek i fasolę. Gdy zacznie wrzeć, gotujemy 6-8 minut. Przestudzone mięso kroimy w paski. 3. Pieczarki podsmażamy na maśle i dodajemy do warzyw razem...

  • Przekąska albo danie główne podane do ziemniaków.

Artykuły na temat: pieczarki do miesa
  • Risotto z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na tłuszczu. Uważaj, żeby się nie przypaliła.  2. Do cebuli dodaj ryż i smaż 3 minuty, ciągle mieszając. Następnie stopniowo dodawaj chochlą bulion. Czekaj, aż ryż wchłonie każdą porcję.  3. Na drugiej patelni usmaż pieczarki na złoty kolor. Dodaj posiekany czosnek i podsmaż jeszcze 2 minuty. Wsyp natkę i dopraw solą oraz pieprzem...

  • Gulasz z mięsem i pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Mięso pokrój w paski o grubości ok. 1 cm. Oprósz mąką. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Ogórki przekrój na pół a następnie pokrój(...) z bulionem. Na pozostałym maśle zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż, aż odparuje cały płyn. Przełóż do garnka. Dodaj wino oraz musztardę, wymieszaj.  3. Duś pod...

  • Pieczarki faszerowane

    Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne. Zapraszamy na aromatyczną grzybową ucztę.

  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki.  2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste.  3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj...

  • Gołąbki bez mięsa

    Sposób przygotowania: 1. Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw solą oraz pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty.  3. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez...

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

    ...wyłożyć kilkoma  pozostałymi liśćmi. Ułożyć gołąbki, zalać bulionem, oprószyć gałką muszkatołową, dusić ok. 90 min na małym ogniu. 3 Marchew obrać, pokroić w kostkę.  Pieczarki oczyścić przekroić...

  • Zapiekanka z pieczarkami i czosnkiem

    Sposób przygotowania: 1. Mięso podsmaż na oleju przez 15 minut, aż się zarumieni. Dodaj posiekany czosnek i pokrojone pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem, dodaj pomidory z puszki, wymieszaj.  2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż na przemian pokrojone ziemniaki i mięsny sos. Posyp danie tartym serem mozzarellą. Piecz w 190 stopniach C przez około 20 minut.  Zobacz także:

  • Strudel z mięsem mielonym

    ...na ok. 30 minut.  2. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Szczypior drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj mięso, smaż ok. 5 min. Na drugiej patelni usmaż pieczarki na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodaj paprykę, szczypior, przeciśnięty czosnek oraz pieczarki, wymieszaj. Dopraw...

  • Stek z pieczarkami

    ...pieczarki i cebule. Pokrój w plasterki, oprósz solą, pieprzem i brązowym cukrem, podsmaż na złoto.  4. Na drugiej patelni rozgrzej małą porcję oleju. Połóż polędwicę i smaż przez 3-4 minuty. Następnie...

  • Makaron z sosem bolońskim i pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Warzywa i grzyby przesmażyć na oliwie, przykryć, dusić 15 min, przełożyć do garnka. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i rozdrobnione mięso. Gdy się zrumieni, połączyć z warzywami.  2. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Dołożyć do mięsa...

Zdjęcia na temat: pieczarki do miesa
Wideo na temat: pieczarki do miesa
  • Takich krokietów jeszcze nie jadłaś!

    Krokiety są nam znane niemal od zawsze. Choć zwykle występują jako dodatek, czasem można spotkać się z krokietami solo. Większość doskonale kojarzy krokiety z pieczarkami czy mięsem, jednak niewielu próbowało krokietów z tuńczykiem, którymi zachwycają się Hiszpanie. Oryginalny smak tuńczyka w krokietach urozmaici to tradycyjne danie i idealnie sprawdzi się w roli przystawki lub dodatku do głównego dania.

  • Warzywne burgery

    Andrzej Polan zdradza, jak zrobić zdrowe burgery bez mięsa. Wystarczą pieczarki, kukurydza i... ziemniaki!