• Informacje na temat:

    piana z kokosa

Przepisy na temat: piana z kokosa
  • Sernik z kokosem

    Tradycyjne ciasto z kokosową nutą.

  • jej ha ha

  • Torcik raffaello

    Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych smaków. Połączenie ananasa i kokosa to prawdziwa uczta smaków. Ciasto jest tak pyszne, że znika w mgnieniu oka.

  • Zdrowe i smaczne fit słodycze bez dodatku cukru. Prostota i łatwy sposób przygotowania batoników z żurawiny i kokosa, poza walorami smakowymi i wizualnymi jest niewątpliwie dodatkowym ich atutem.

  • Egoztyczny z masą na maślance

    Idealny dla wielbicieli kokosa i ananasa, ale pozostali smakosze też powinni być zachwyceni połączeniem lekkiego ciasta i tropikalnych smaków.

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

  • Beza Pavlova z bitą śmietaną

    Sposób przygotowania Oddziel żółtka od białek, do tego przepisu potrzebujesz tylko tych drugich. Zacznij ubijać pianę, dosypując do białek sól. Następie powoli dodawaj cukier. Kiedy piana zrobi się bardziej zwarta, wsyp mąkę ziemniaczaną i wlej ocet. Miksuj lub ubijaj białka jeszcze przez 2 minuty. Kiedy skończysz, piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na papierze do pieczenia uformuj...

  • Ciasto z mleczną pianą z takimi warstwami to tylko musi być dobre. Polecam dla smakoszy słodkości do bólu :))

  • Słodkości z piekarnika

    Idealne do porannej kawy. Zachwycą was delikatnością i wyśmienitym smakiem.

  • Przepis wart wypróbowania: "Dżem z malin i brzoskwiń z nutą kokosa"

Artykuły na temat: piana z kokosa
  • Torcik bezowy z kokosem

    Przygotowanie: Schłodzone białka ubij, powoli dosypując sól oraz cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca, dołóż wiórki kokosowe oraz kropelki czekoladowe. Tortownicę (o średnicy ok. 26 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowaną masę bezową. Uformuj z niej kilkucentymetrowy brzeg. l Następnie wstaw bezę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150˚C. Piecz przez godzinę. Potem...

  • Kokos skrywa w swojej skorupce biały, słodki miąższ oraz wodę, które są źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Dzięki nim ma właściwości, które potrafią zaskakiwać! Czym zaskoczy nas kokos?   Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Kokos ma silne właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. Można go spożywać przy problemach trawiennych, takich jak nudności i biegunka. Dodatkowo olej kokosowy zapobiega rozwojowi bakterii coli. 2. Woda kokosowa, oprócz pysznego smaku, ma również...

  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.

  • Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają kokos za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu! Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne...

  • Szarlotka z kokosem i chałwą

    Jest pyszna, oto przepis: Ciasto: 7 jaj   (7 żółtek +2 białka ubite) 1 margaryna lub masło 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Zaczynasz ubijać pianę z białek? To najwyższa pora, by włączyć piekarnik do nagrzania. Piana z białek do biszkoptu musi być ubita na sztywno, gdyż to ona „unosi” ciasto do góry.

  • Orzech koksowy oraz pozyskany z niego olej, to źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, których nadmiar w diecie przyczynia się do rozwoju chorób układu krążenia, w tym miażdżycy . Z tego względu osoby dbające o poziom cholesterolu powinny ograniczyć ich spożywanie. Olej kokosowy jest obecnie bardzo modnym tłuszczem, chętnie wykorzystywanym powszechnie w kuchni. Natomiast orzech kokosowy, a właściwie wiórki kokosowe są częstym dodatkiem do deserów i słodkich koktajli. Ich walory smakowe...

  • Herbal Essences nawilżenie po brzegi!

    Dzięki ekstraktom z wonnej orchidei i kremowego kokosa, Herbal Essences Nawilżenie po brzegi przenosi do rajskiej krainy pachnącej zmysłowości.

  • Wiórki, mleczko, a może świeży? W cieście, koktajlu lub w wersji wytrawnej? Podziel się z nami sprawdzonym, kokosowym przepisem, a być może to właśnie do ciebie trafi książka "Moc kokosa". Kokos i produkty z kokosa zyskują coraz więcej zwolenników w Polsce i na świecie. Nakładem Wydawnictwa Dragon ukazała się właśnie książka „Moc kokosa" Justyny Kubiak. Autorka przedstawia szerokie i uniwersalne zastosowanie owocu. Włączenie go do diety może nieść szereg korzyści dla zdrowia, pięknej...