• Informacje na temat:

    pesto domowe z kurczakiem

Przepisy na temat: pesto domowe z kurczakiem
  • Dietetyczne tagliatelle z domowym pesto

    A że ciągle poszukuję nowych, dietetycznych smaków i lubię, jak coś ładnie wygląda, postanowiłam skonstruować takie oto danie. Najbardziej oczywiście ciągnęło mnie do zrobienia Pesto z orzechami(...) musicie spróbować! Składniki: Na Pesto: Liście obcięte z jednej bazylii w doniczce Jeden pęczek pietruszki 80 gr orzechów laskowych Pół cytryny lub limonki 1/3 szklanki oliwy Sól i pieprz do...

  • Przepyszne, lekkie danie idealne na obiad lub kolację..

  • Roladki drobiowe z jarmużem i suszonym pomidorem, z kaszą jaglaną i pesto

    Wraz z suszonym pomidorem zafunduje wam prowansalską ucztę, a w zestawie z kaszą jaglaną, domowym bazyliowym pesto oraz ulubioną sałatką danie to będzie wyjątkowo zdrowe i sycące! Składniki na(...) pomidory z zalewy szczypta oregano lub ziół prowansalskich sól morska lub himalajska do smaku 1 ząbek czosnku rukola lub roszponka do serwowania oliwa do skropienia dania Do pesto 1 szklanka natki...

  • Szybkie danie, gdy użyjemy gotowego pesto. Można wybrać/ zrobić taki smak, jaki najbardziej lubimy. Mój ulubiony to pomidory+bazylia+ser (gotowy sos do pesto)

  • Zielona zupa minestrone - eliksir młodości na talerzu

    ...cytryny, sól i pieprz do smaku - to składniki potrzebne do przygotowania wiosennej zupy. Autorka zachęca, aby całość podawać z domowej roboty pesto. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i seler...

  • Szybkie, klasyczne pesto z rukoli z bazylią, czosnkiem i prażonymi orzeszkami pinii. Pesto doprawione parmezanem, solą morską i sokiem z cytryny, z dodatkiem oliwy extra vergine. Pyszny sos do makaronu.

  • Domowy kotlet jak De volaille. Pięknie wygląda na talerzu, po zapieczeniu środka wygląd jeszcze zyskuje.... ale nie zdążyłam już uchwycić aparatem, tak szybko zginęły.

  • Danie zawiera dużo błonnika, jest sycące i zdrowe

  • Jest szybkie w wykonaniu i można je użyć nie tylko do makaronu,sałatki ale także do smarowania pieczywa

  • Makaron z domowym pesto z orzechów, bazylii i suszonych pomidorów. Pyszny i aromatyczny

Artykuły na temat: pesto domowe z kurczakiem
  • Wesele bez mięsa?

    ...posmakują rozmaitych marynowanych warzyw (mogą być własnoręcznie przygotowane przez państwa młodych - to nada przyjęciu osobisty charakter), domowego chleba, a także pierogów, gołąbków lub babki(...) się dużymi kwotami. Domowe maszynki do robienia hot dogów, waty cukrowej i popcornu są dostępne w większości sklepów z artykułami AGD. Mają i tę zaletę, że później mogą się przydać do umilania...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Szybkie ciastka z płatów Brick, kremu i truskawek na Dzień Matki oraz Menu na kolejny tydzień.

    ...– ravioli ze szpinakiem, domowe pesto i szeroka fasolka zielona typu szparagowa Niedziela – pokuszę się chyba na oliwki all ascolana – Książka LUCI! Chodzą za mną, kupiłam składniki…   Poniedziałek...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Kasia Adamik: Mama mówiła, żeby się nie bać

    ..., dobrym jedzeniem. Gotujesz? - Słabo. Umiem zrobić jajecznicę i spaghetti z domowym pesto. Gotuje Olga, ma talent po mamie, która robi dania polskiej kuchni. Obłędne pierogi, rosół...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Ach, te suszone pomidory!

    ...z czosnkiem i dowolnymi ziołami. Zalej je gorącym, ale nie wrzącym, olejem. Domowe suszone pomidory można przechowywać nawet kilka miesięcy. Z czym to się je? Suszone pomidory idealnie smakują same, podane(...) czerwonego pesto. Są bardzo słodkie i soczyste - nafaszerowane nimi mięso (np. kurczak lub indyk) nabierze wyjątkowego aromatu i pozostanie wilgotne. Szaszłyki z suszonymi pomidorami Składniki: 0,5

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...