• Informacje na temat:

    pesto bez orzechow

Przepisy na temat: pesto bez orzechow
  • Hałuszki z pesto

    ...2 łyżki oleju Pesto pomidorowe: 1 słoik suszonych pomidorów (bez oliwy) 2 łyżki zmielonych orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku 1 mała ostra papryczka 1 czerwona cebula(...) blenderem, zmiksuj z orzechami, czosnkiem, papryczką i oliwą. Posól. Hałuszki ułóż w formie wysmarowanej oliwą. Wyłóż na wierzch pesto i podsmażone talarki cebuli. Przykryj folią aluminiową i piecz 12

  • Korzystając z tygodnia włoskiego, natknęliśmy się na ten przepyszny makaron. Postanowiliśmy więc, wziąć go w obroty. Musimy przyznać, że wyszło bardzo smacznie.

  • Pikantne pesto pietruszkowe

    Wariacje na temat pesto.

  • Pomysł na pesto.

  • Przekąska głodnego weganina

    Ciecierzyca z bazyliowym pesto i wegańskim majonezem - oto, czym może posilić się głodny weganin. "W tej przekąsce mamy roślinne białko, żelazo, magnez i potas - jeśli tak będziemy jeść, możemy zapomnieć o niedoborach czegokolwiek" - przekonuje Katarzyna Gubała.

  • Przepis wart wypróbowania: "Hałuszki z pesto"

  • Pyszne posiłki obiadowe

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Propozycja na aromatyczne, smaczne pesto podawane w nietypowym, ale równie smacznym połączeniu z ryżem. Gorąco polecam! :)

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.

Artykuły na temat: pesto bez orzechow
  • Makaron z polskim pesto

    Lubię we wspomnieniach łączyć miejsca ze smakami. Do tej pory pamiętam, gdzie jadłam najlepszy makaron pesto.

  • Klasyczne pesto przygotowuje się z aromatycznych listków bazylii. Czy wiedzieliście jednak, że nie jest to jedyna wersja tego smakowitego sosu? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z całego świata. Do kanonu włoskiej kuchni zalicza się również prosta pasta pesto, której korzenie sięgają Ligurii. To właśnie z Genui, stolicy tego regionu,...

  • Wesele bez mięsa?

    ...wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego - unikają mięsa, mleka, jaj i miodu. Osobom nieobeznanym z tematem wydaje się, że to dieta pełna ograniczeń i restrykcji, niesmaczna i nudna, a już na pewno(...) unikająca mięsa będzie jednym z gości weselnych. Bezwzględnie trzeba zadbać o jej komfort! Przede wszystkim należy dowiedzieć się, jakich dokładnie produktów unika, oraz zadbać, aby katering przyrządził...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holend

    Roladki śledziowe faszerowane pesto z orzechów włoskich podawane na chipsie jabłkowym z sosem holenderskim z miodową nutką to delikatna i prosta w przygotowaniu przystawka idealnie łącząca słodkie i kwaskowe smaki z wyrazistym smakiem ryby.

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Makaron z zielonym sosem

    Pomysł na makaron z domowym pesto i cukinią.

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...

  • Lekki obiad dla jarosza

    Wykorzystaj sezon na świeże warzywa i podaj obiad bez mięsa!

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...