• Informacje na temat:

    penne mozzarella suszone pomidory

Przepisy na temat: penne mozzarella suszone pomidory
  • Cieciorka na śniadanie, obiad i kolację!

    ...świeżej bazylii na wierzchu.   Obiad z cieciorką i indykiem w sosie pomidorowym Składniki: 500 g makaronu penne   400 g fileta z indyka 1 puszka gotowanej cieciorki np. marki Jasmeen 400 g przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy ząbek czosnku pół łyżeczki lubczyku suszonego 6 listków świeżej bazylii 100 g mozzarelli sól pieprz Przygotowanie: 1. Fileta...

  • Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.

  • Kontrast czy harmonia – główne zasady doboru wina do makaronu

    ...wybranego przez nas trunku. Prawdziwy parmezan czy suszone na słońcu pomidory dodadzą charakteru daniu i świetnie połączą się z najwyższej jakości makaronem np. Malma, który stanowiąc bazę potrawy(...) dobrać takie, które idealnie skomponuje się z daniem makaronowym, na które akurat mamy ochotę - aromatycznym spaghetti neapolitana lub penne i mozzarellą, czy jeszcze innym wariantem. Nie posiadając...

  • koncentracja smaku pomidora zamknięta w złotym płynie

  • smaczne, przepis od mojej siostry, znaleziony w internecie, nieco przez nią zmodyfikowany

  • Zastosowanie w zależności od bogatej wyobraźni :) (Przepis powstał na skutek niedosytu po spróbowaniu gotowego produktu, którym poczęstowała mnie sąsiadka)

  • Przepis wart wypróbowania: "Suszone pomidory"

  • Domowe suszone pomidory. Suszone na słońcu, tak jak to robią włosi, pogoda temu sprzyjała i u nas.

  • Szybkie danie obiadowe lub na kolacje.

  • Wypróbowany przepis na "Szpinakowe penne"

Artykuły na temat: penne mozzarella suszone pomidory
  • ​Makaronowy recykling

    ..., pieprz, suszone oregano, 1/4 litra mleka, 2 małe pomidory, 4 jajka, ser mozzarella. Przyrządzanie: Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Połówki pieczarek i plasterki cukinii(...) mozzarella. Całość zalać pozostałą masą mleczno-jajeczną. Piec 25 minut w temp. 200°C. Kotlety makaronowe Składniki na 4 porcje: 0,5 kg ugotowanego makaronu spaghetti, 1 cebula, 15 dag wędzonej szynk...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Szynka parmeńska

    ...świetnie komponuje się też z melonem, figami, gruszkami czy mozzarellą. Nadaje się do kanapek, omletów i sałatek. Owija się nią krewetki, małże, suszone śliwki czy kawałki kurczaka. Jest świetnym dodatkiem do pizzy. W daniach makaronowych Szynka z Parmy i pasta to duet idealny, makaron wydobywa bowiem jej wyrafinowany smak. Ugotuj penne. Podsmaż czosnek, cebulkę, suszone pomidory i pokrojone...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    Jadłospis, w którym główną rolę grają pomidory, to o wiele więcej niż zwykła dieta odchudzająca. Owszem, szybko stracimy na niej zbędne kilogramy, bo warzywa te mają mało kalorii - 18 kcal w 100 g. Przede wszystkim jednak zadbamy o serce, ponieważ pomidory zawierają mieszankę składników, które wyjątkowo mu służą - m.in. potas i likopen. Możesz je przyrządzać na wiele sposobów: gotować, dusić...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. „Suszenie to jedna z najstarszych, naturalnych metod utrwalania żywności. Umożliwia ona dłuższe przechowywanie żywności przy jednoczesnym zachowaniu jej intensywnego smaku i aromatu składników", opowiada Iwonna...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...