• Informacje na temat:

    pasztet z wątróbki i sloniny

Przepisy na temat: pasztet z wątróbki i sloniny
  • Pasztet z grzybami i imbirem

    Sposób przygotowania 1. Boczek i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj mięso, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek i duś do miękkości (można dodać trochę wody). Pod koniec duszenia dodaj sparzone wątróbki i kajzerki. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź.  2. Zmiel przygotowaną masę dwukrotnie przez gęste sito. Dodaj prawdziwki, roztrzepane jajka, imbir i gałkę muszkatołową.  3. Formę do...

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    Składniki: 40 dag filetów z kaczki 50 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka 30 dag masła sól, pieprz Marynata 1/2 szklanki porto Kieliszek winiaku Sok z pomarańczy i starta(...). Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. Masło roztop w rondelku, wystudź. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Potem pokrój ją w jak najcieńsze plasterki. Piersi i wątróbki zmiksuj razem...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., podduś ok. 15 min, po czym dodaj wątróbki oraz ugotowaną wieprzowinę ze szkl. wywaru. Gotuj 5 min. Schłodź, zmiel 3 razy. Dopraw, wbij jajka, wyrób masę. Formę do pasztetu natłuść, wysyp ją bułką tartą(...) na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30

  • Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)

  • Ostatnio wzięło mnie na takie dietetyczne potrawy,pasztet wyszedł bardzo smaczny.Polecam :)

  • Delikatny,aromatyczny i bardzo smaczny pasztet.W takim pasztecie wiemy co mamy,a w sklepowych pewnie pomielone skórki. Serdecznie Wam polecam:)

  • Pasztet

Artykuły na temat: pasztet z wątróbki i sloniny
  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Pasztet z kurcząt

    Pasztet to proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Jakie mięso na pasztet wybrać? Bardzo istotnym jest, aby zwrócić uwagę na jakość...

  • Pasztet z kaczki

    ...z ognia. Słoninę włóż na 2 godz do zamrażarki. Następnie pokrój w cieniutkie plasterki. Mięso i wątróbki razem z marynatą zmiksuj na gładką, jednolitą masę.W trakcie miksowania wbijaj po 1 jajku i stopniowo wlewaj stopione masło. Dopraw solą i pieprzem. Formę pasztetową wyłóż cienkimi plasterkami słoniny, wypełnij masą. Wstaw do piekarnika 200°C. Piecz około 70-80 minut. Pozostaw na noc do...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...