• Informacje na temat:

    pasztet z suszonymi grzybami

Przepisy na temat: pasztet z suszonymi grzybami
Artykuły na temat: pasztet z suszonymi grzybami
  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Goździk – więcej niż świeży oddech

    ...również warto znać ich właściwości i umiejętnie korzystać z nich dla zdrowia. Eugenol łagodzi objawy infekcji Goździki są suszonymi pąkami kwiatowymi goździkowca korzennego, wiecznie zielonego(...). Sproszkowane warto dodać do pierników, pasztetów, gulaszu, makaronów i dań rybnych.   Ewa Koza, mamsmak.com         ***Zobacz także***

  • Smaczne święta malucha

    ...lepiej nie podawać mu potraw z wieprzowiny lub z jej dodatkiem, np. pasztetów. Poza tym, wieprzowina może uczulać, podobnie jak wołowina. Kapusta bez grzybów i tłustych dodatków Możesz podać bez obaw Świeżą gotowaną i kiszoną kapustę może jeść już dziecko, które skończyło 10 miesięcy. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić mu porcję kapusty z suszonymi śliwkami (ale bez grzybów...

  • Święta inaczej

    ...pierogi z kapustą i grzybami zostaw dla innych, dla siebie przygotuj wersję z soczewicą (zawiera podstawowy budulec komórek - białko, a także magnez, cynk, potrzebne składniki, których podczas świąt nie(...) i niestrawnością. Śniadanie: Wędliny Tradycyjnie: Pasztety, kiełbasy, wędzona szynka. Rekompensują nam wigilijny post i sprawiają, że już rano potrafimy zjeść prawie połowę dobowej porcji kalorii...