• Informacje na temat:

    pasztet z selera i wątróbki

Przepisy na temat: pasztet z selera i wątróbki
  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    ...: Chociaż zrobienie domowego pasztetu jest bardzo pracochłonne, naprawdę warto się poświęcić. Przygotowany z dobrej jakości chudego mięsa (np. z królika, z piersi kurczaka czy wątróbki cielęcej(...) faszerowane jajka, żurek czy pasztet, które w większości domów królują wtedy na świątecznych stołach, niespecjalnie nadają się dla małych dzieci. - Rzeczywiście, potrawy te, przygotowane w tradycyjny...

  • Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., podduś ok. 15 min, po czym dodaj wątróbki oraz ugotowaną wieprzowinę ze szkl. wywaru. Gotuj 5 min. Schłodź, zmiel 3 razy. Dopraw, wbij jajka, wyrób masę. Formę do pasztetu natłuść, wysyp ją bułką tartą(...). Grzybowy żur sądecki Za 19 zł: Składniki: ●30 dag wędz. boczku ●500 ml zakwasu na żur (żytniego) ●pietruszka ●1/3 selera ●2 ząbki czosnku ●cebula ●30 dag kiełbasy ●125 ml śmietany ●kminek...

  • Delikatny,aromatyczny i bardzo smaczny pasztet.W takim pasztecie wiemy co mamy,a w sklepowych pewnie pomielone skórki. Serdecznie Wam polecam:)

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • Seler, to bardzo charakterystyczne warzywo, którego smak nie wszyscy lubią.Warto się jednak do niego przekonać, chociażby z tego powodu, że ma mało kalorii i jest skarbnicą substancji mineralnych i witamin. Pasztet z selera robiłyśmy po raz pierwszy, bardzo byłyśmy ciekawe jego smaku i wyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wers

  • Całkiem smaczny pasztet z selera. Podane składniki na jedną keksówkę.

  • Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.

Artykuły na temat: pasztet z selera i wątróbki
  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • Domowe pasztety

    Samodzielnie przygotowany pasztet, mięsny lub wegetariański, wybornie smakuje ze świeżym pieczywem albo jako nadzienie do kruchych babeczek.

  • Gofry gryź!

    ..., pozostaw na 12-24 godziny w temp. pokojowej. Pasztet: na patelni na średnim ogniu rozgrzej 30 g masła. Wrzuć wątróbki, smaż 2-3 minuty, mieszając. Dolej porto, chwilę podgrzewaj, przełóż wątróbki z sosem(...) białej fasoli namoczonej przez noc w wodzie, 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego, 1 drobno posiekana czerwona cebula, 1 dobrze poszatkowana marchew, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 drobno...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina(...) muszkatołowa 1. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na smalcu. Dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę wątróbki, mięso z kaczki i boczek. Krótko razem podsmażyć. Podlać czerwonym winem. Dusić, aż wino...