• Informacje na temat:

    pasztet z pieczonego mięsa

Przepisy na temat: pasztet z pieczonego mięsa
  • Pasztet z pieczonych warzyw i ryżu

    Pieczone, zimowe warzywa wraz z ryżem parboiled w formie pasztetu to pyszna propozycja na bezmięsny dodatek do kanapek.

  • Pasztet domowy

    Kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym to jeden z ulubionych, a zarazem najprostszych przysmaków z dzieciństwa. Najlepiej smakuje oczywiście pasztet domowy. Jego przygotowanie wydaje się nieco pracochłonne, ale wcale tak być nie musi. Oto nasz prosty przepis.

  • Pasztet z pstrąga z warzywami

    Masz ochotę na oryginalne danie? Pasztet rybny zachwyci cię smakiem!

  • Pasztety bez mięsa

    Lekkie i smakowite. Doskonała alternatywa dla mięsnych pasztetów.

  • Pasztet drobiowy z pomidorami

    Pyszny pasztet domowy z mięsa drobiowego. Jest delikatny i pachnący, a dodatek suszonych pomidorów daje niepowtarzalny smak.

  • Domaradzki pasztet z królika

    Mięso i pozostałe składniki pasztetu zmiel tylko raz, potem masę zmiksuj blenderem, a przygotowanie dania będzie mniej pracochłonne.

  • Tajemnice wybornych pasztetów

    Dzięki naszym wskazówkom przygotowanie dobrego pasztetu okaże się wyjątkowo łatwe!

  • Pasztet w sezamie

    Sposób przygotowania 1. Włoszczyznę obierz, pokrój. Wszystkie mięsa oprócz wątróbki oraz warzywa włóż do garnka. Wrzuć przyprawy i grzybki. Gotuj ok. 3 godzin. Mięso wyjmij. Do wywaru włóż wątróbkę(...) pasztet. Owiń folią, by inne produkty nie przeszły zapachem przypraw i zamroź.  2. Foremki z pasztetem wyjmij, rozmroź go. Pasztet piecz godzinę w 190 st. Wystudź. 

  • Pasztet z jajkiem

    ...boczek umyj, osusz, Pasztet z jajkiem 6 porcji 35 min ok. 60 min pokrój na kawałki. Przygotowane mięsa zmiel razem z odciśniętą bułką i wątróbkami. Do masy mięsnej wbij pozostałe jajka. Przypraw do...

  • Pasztet z żurawiną

    Przygotuj go na święta!

Artykuły na temat: pasztet z pieczonego mięsa
  • Pasztet dla wegetarian

    Boże Narodzenie bez mięsa? Żaden problem! Przedstawiamy ciekawą alternatywę na pasztet - bez mięsa.

  • Pasztet z fasoli

    O wartościach odżywczych fasoli i jej korzystnym wpływie na nasze zdrowie wiele zostało już powiedziane. Jak ją podawać? Przez lata fasolka po bretońsku była niekwestionowanym faworytem. Dziś na bazie fasoli powstają wymyślne dania, a nawet desery. Jak serwować ją z pieczywem? Pasztet z fasoli to pyszna alternatywa dla serów, wędlin i pasztetów mięsnych.

  • Pasztet z kaszy jaglanej

    Wspaniała, zdrowa alternatywa dla niejedzących mięsa- domowy pasztet z kaszy jaglanej z warzywami.

  • Pasztet bez pieczenia

    Przygotowanie: Wątróbki dokładnie umyj i oczyść z ewentualnych błonek. Przełóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie...

  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Pasztet z cielęciny

    Pasztet świetnie nadaje się do kanapek.

  • Pasztet z kaczki

    Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

  • Pasztet z warzywami

    Koniec z nudą! Przedstawiamy przepis na pasztet z warzywami- można urozmaicić go w wersji w cieście.

  • Pasztet mięsny

    Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy. Bułkę zalej śmietaną, gdy spęcznieje, połącz z mięsem....

  • Pasztet mieszany

    Przepyszny pasztet.