• Informacje na temat:

    pasztet z mięs mielonego

Przepisy na temat: pasztet z mięs mielonego
  • Pasztet domowy

    Kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym to jeden z ulubionych, a zarazem najprostszych przysmaków z dzieciństwa. Najlepiej smakuje oczywiście pasztet domowy. Jego przygotowanie wydaje się nieco pracochłonne, ale wcale tak być nie musi. Oto nasz prosty przepis.

  • Gotowe mieszanki do pasztetów z mięsa

    Możesz przygotować je na zapas i trzymać w szczelnie zamkniętym słoiczku albo puszce. 1-2 łyżki takiej mieszanki dodane do zmielonego mięsa sprawią, że pasztet zyska niepowtarzalny smak i piękny(...), 2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki.

  • Pyszny soczysty pasztet, który doskonale smakuje jako danie obiadowe z surówką lub dodatek do pieczywa. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.Prosty w przygotowaniu i smaczny.

  • Kiedy podać dziecku domowy pasztet?

    Czy mogę podać mojemu 10-miesięcznemu dziecku trochę domowego pasztetu?

  • Pasztet

  • Pasztet z jajkiem

    ...boczek umyj, osusz, Pasztet z jajkiem 6 porcji 35 min ok. 60 min pokrój na kawałki. Przygotowane mięsa zmiel razem z odciśniętą bułką i wątróbkami. Do masy mięsnej wbij pozostałe jajka. Przypraw do...

  • PROSTY W WYKONANIU I SMACZNY

  • D jak domowy pasztet

    ...zagotowujemy wodę. Następnie dodajemy do niej pokrojone mięso, włoszczyznę, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Gotujemy wszystko na małym ogniu aż zmięknie. 2. Wcześniej wyjmujemy pierś z kurczaka(...). Po usmażeniu pozostawiamy do wystygnięcia. 3. Zimne składniki mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Po zmieleniu wszystko doprawiamy. Dodajemy: tymianek, majeranek, gałkę, sól, pieprz...

  • Pasztet z mięsa mielonego z dodatkiem brokuła, papryki i żółtego sera może być serwowany zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być elementem dania obiadowego lub dodatkiem do pieczywa.

Artykuły na temat: pasztet z mięs mielonego
  • Pasztet dla wegetarian

    Boże Narodzenie bez mięsa? Żaden problem! Przedstawiamy ciekawą alternatywę na pasztet - bez mięsa.

  • Pasztet z fasoli

    O wartościach odżywczych fasoli i jej korzystnym wpływie na nasze zdrowie wiele zostało już powiedziane. Jak ją podawać? Przez lata fasolka po bretońsku była niekwestionowanym faworytem. Dziś na bazie fasoli powstają wymyślne dania, a nawet desery. Jak serwować ją z pieczywem? Pasztet z fasoli to pyszna alternatywa dla serów, wędlin i pasztetów mięsnych.

  • Pasztet z kaczki

    Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

  • Pyszny pasztet grzybowy

    Smaku domowego pasztetu nie da się z niczym porównać.

  • Pasztet po królewsku ze śliwkami

    ...na rozgrzanym oleju. Dodaj grubo pokrojoną cebulę. Całość przykryj i duś, aż mięso puści sok. Wówczas wsyp ziele angielskie, liście laurowe i świeżo mielony pieprz. Zalej 3 szklankami wody i duś przez godzinę. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj wątróbkę i bułkę. Duś, aż bułka wchłonie cały płyn. Następnie wystudź i trzykrotnie zmiel. Masę przypraw gałką muszkatołową. Wbij jajka, dodaj śliwki...

  • Domowy pasztet

    Z mięsem z królika.

  • Nie jesz mięsa? Sprawdź, czym je zdrowo zastąpić

    Wiele pań po czterdziestce skreśla z diety mięso... z różnych powodów. Można to zrobić, ale ważne, by sobie przez to nie zaszkodzić.

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Arystokratka wśród mięs

    Cielęcina to jedno z najdelikatniejszych mięs. Jest bardzo krucha i smaczna.

  • Makaron z klopsami i sosem pomidorowym

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać, posiekać. W misce wymieszać mielone mięso, pokrojony w kostkę pasztet, połowę cebuli, natki, czosnku, jajko oraz...