• Informacje na temat:

    pasztet z gotowanego mięsa

Przepisy na temat: pasztet z gotowanego mięsa
  • Pasztet domowy

    Kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym to jeden z ulubionych, a zarazem najprostszych przysmaków z dzieciństwa. Najlepiej smakuje oczywiście pasztet domowy. Jego przygotowanie wydaje się nieco pracochłonne, ale wcale tak być nie musi. Oto nasz prosty przepis.

  • :) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych

  • Pasztet drobiowy z pomidorami

    Pyszny pasztet domowy z mięsa drobiowego. Jest delikatny i pachnący, a dodatek suszonych pomidorów daje niepowtarzalny smak.

  • Smaczny pomysł na "Pierogi z gotowanego mięsa i kiszonej kapusty"

  • Pasztety bez mięsa

    Lekkie i smakowite. Doskonała alternatywa dla mięsnych pasztetów.

  • nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)

  • Pasztet wieprzowy

    ..., posmaruj masłem i wysyp sezamem. Wyłóż połowę masy na pasztet. Na środku rozłóż paski mięsa. Przykryj resztą masy, wyrównaj wierzch.  4. Zapiekaj w temperaturze 200 st. ok. 50 minut do momentu, aż(...) z obraną i posiekaną cebulą na 2 łyżkach oleju.  2. Przestudzone mięso, warzywa oraz wątróbkę zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa. Pod koniec przepuść przez maszynkę namoczoną w mleku i dobrze...

  • Taki pasztet jest świetny na ciepło, ale najlepiej smakuje na zimno :)

  • Domaradzki pasztet z królika

    Mięso i pozostałe składniki pasztetu zmiel tylko raz, potem masę zmiksuj blenderem, a przygotowanie dania będzie mniej pracochłonne.

  • PROSTY W WYKONANIU I SMACZNY

Artykuły na temat: pasztet z gotowanego mięsa
  • Pasztet z fasoli

    O wartościach odżywczych fasoli i jej korzystnym wpływie na nasze zdrowie wiele zostało już powiedziane. Jak ją podawać? Przez lata fasolka po bretońsku była niekwestionowanym faworytem. Dziś na bazie fasoli powstają wymyślne dania, a nawet desery. Jak serwować ją z pieczywem? Pasztet z fasoli to pyszna alternatywa dla serów, wędlin i pasztetów mięsnych.

  • Pasztet z kaszy jaglanej

    Wspaniała, zdrowa alternatywa dla niejedzących mięsa- domowy pasztet z kaszy jaglanej z warzywami.

  • Pasztet z cielęciny

    Pasztet świetnie nadaje się do kanapek.

  • Pasztet z warzywami

    Koniec z nudą! Przedstawiamy przepis na pasztet z warzywami- można urozmaicić go w wersji w cieście.

  • Pasztet mieszany

    Przepyszny pasztet.

  • Pasztet drobiowy

    Przygotowanie: 1. Z mięsa usuń skórę i oddziel je od kości. Pieczarki umyj pod bieżącą wodą. 6-7 sztuk pozostaw w całości. Wrzuć do wrzącej osolonej...

  • Pasztet warzywno-drobiowy

    Sposób przygotowania: 1. Cebule obierz, pokrój w ćwiartki. Brokuł podziel na różyczki. Marchewki obierz, umyj. Warzywa wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 5-8 min. Brokuł rozdrobnij widelcem. Marchewki zetrzyj na tarce. Do miski wbij jajka. Rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj jogurt, dokładnie wymieszaj. Dopraw.  2. Mięso razem z obiema cebulami zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z masą...

  • Pasztet z żurawiną

    Pyszny pasztet.

  • Pyszny pasztet grzybowy

    Smaku domowego pasztetu nie da się z niczym porównać.

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.