• Informacje na temat:

    pasztet pieczony z wątróbki

Przepisy na temat: pasztet pieczony z wątróbki
  • Pasztet z wątróbki z papryką i kaparami

    Łatwy pasztet bez pieczenia...

  • Pasztet w sezamie

    Sposób przygotowania 1. Włoszczyznę obierz, pokrój. Wszystkie mięsa oprócz wątróbki oraz warzywa włóż do garnka. Wrzuć przyprawy i grzybki. Gotuj ok. 3 godzin. Mięso wyjmij. Do wywaru włóż wątróbkę(...) pasztet. Owiń folią, by inne produkty nie przeszły zapachem przypraw i zamroź.  2. Foremki z pasztetem wyjmij, rozmroź go. Pasztet piecz godzinę w 190 st. Wystudź. 

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • Pasztet z jajkiem

    ...skorupki i pozostaw do całkowitego wystudzenia. W tym czasie wątróbki oczyść, wymocz, kilka razy zmieniając wodę, dobrze osącz. Kajzerkę porwij na kawałeczki, zalej mlekiem i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, drobno posiekaj.2. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż wątróbki i mieszając, smaż 3-5 minut (ale nie dłużej, bo wątróbki staną się twarde i niesmaczne). Karkówkę oraz...

  • Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • Pasztet z żurawiną

    Składniki: ●700 g filetów z piersi kurczaka ●2 bułki ●200 g wątróbek drobiowych ●3 jajka ●2-3 marchewki ●szklanka mleka ●300 g suszonej żurawiny ●liść laurowy ●sól ●pieprz ●kilka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie: 1. Wątróbki oczyść i ugotuj. Mięso ugotuj z marchewkami, liściem i zielem. Wyjmij. Bułki namocz w mleku. Odciśnij. 2. Filety, marchewki, wątróbki i bułki...

  • Pasztet

  • Drobiowy pasztet z borowikami

    Domowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na pasztety przygotowywano najlepsze mięsa, bakalie, grzyby i przyprawy, które zgodnie z domową recepturą zamieniały się w wykwintny rarytas. Dziś gotowe pasztety można kupić, ale ten jedyny, niepowtarzalny i wyjątkowy smak uzyskamy, piekąc własny pasztet. Nie jest to wcale takie trudne jak nam...

  • Pasztet pieczony doskonale nadaje się jako dodatek do pieczywa.

Artykuły na temat: pasztet pieczony z wątróbki
  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Pasztet bez pieczenia

    Przygotowanie: Wątróbki dokładnie umyj i oczyść z ewentualnych błonek. Przełóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie...

  • Mini tarty z pasztetem

    ...ciastem. Piecz 15 min w temp. 200°C.  2. Dokładnie umyte wątróbki zalej mlekiem i odstaw na całą noc. Pokrój na mniejsze kawałki.  3. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę masła. Wrzuć cebulę, czosnek oraz tymianek. Mieszając smaż ok. 3 min. Przełóż do miseczki. Na tej samej patelni rozgrzej pozostałe masło, dodaj wątróbki (patelnia powinna być bardzo gorąca). Mieszając...

  • Pasztet z kaczki

    Delikatny, aromatyczny idealny do kanapek- domowy pasztet z kaczki.

  • Klasyczny pasztet

    Przygotowanie: Mięso umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka (oprócz wątróbki), dodaj przekrojoną na pół cebulę, obrane marchewki, pietruszkę, listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego, jałowca i pieprzu. Zalej zimną wodą, by wszystko było przykryte. Gotuj na małym ogniu 90-120 min, aż mięso zmięknie. Z garnka wyjmij przyprawy oraz warzywa. Dodaj wątróbkę, gotuj ok. 10 min. Zdejmij z ognia...

  • Pasztet drobiowy w cieście

    Przygotowanie tego pasztetu najlepiej rozłożyć na dwa dni. Wtedy mamy pewność, że będzie taki, jakiego oczekujemy.

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

    ...  Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.