• Informacje na temat:

    pasztet pieczony z kaszy

Przepisy na temat: pasztet pieczony z kaszy
  • Wyrafinowany wege-pasztet

    ..."Gdy go piekę, w całym domu unoszą się takie aromaty, jakbym przygotowywała najbardziej wyrafinowaną potrawę świata" - tak swój pasztet zachwala Agnieszka Maciąg. Modelka przygotowuje go m.in. z pieczonych marchewek, pietruszki i selera oraz przypraw - curry i kurkumy.

  • Gryczany pasztety z pieczonych warzyw

    Coraz bardziej popularne stają się proste, bezmięsne pasztety. Można je przygotować nie tylko z warzyw, ale również z dodatkiem kaszy. Dzięki niej pasztet będzie bardziej zwarty i sycący. Ale przede wszystkim: smaczniejszy!

  • Chrupiący pasztet z soczewicy

    ...wcześniej soczewicy i kaszy jaglanej. Do składników dodajemy sos sojowy, sól i pieprz oraz resztę przypraw. Wszystkie składniki blendujemy za pomocą delikatnych, pulsacyjnych ruchów. W zależności od smaku, możemy dodać wybrane przyprawy. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie. Pasztet przekładamy do formy lub szklanych słoiczków i pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez około 40 -50 minut...

  • Baletnica i jej przepisy na cukinię

    Svetlana Ovsyankina, baletnica Teatru Wielkiego w Warszawie, jest także blogerką i autorką fit przepisów kulinarnych. Co poradziłaby przyrządzić z cukinii? Pasztet i beztłuszczowe placuszki.

  • Odmienna orientacja kulinarna

    ...smażone Serowe zawijasy Pieróg z kaszy gryczanej w sosie grzybowym Pikantny torcik Brokuły w cieście Jarskie zawiniątka Pasztet szpinakowy z parmezanem Pory panierowane Lasagne...

Artykuły na temat: pasztet pieczony z kaszy
  • Pasztet z kaszy jaglanej

    Wspaniała, zdrowa alternatywa dla niejedzących mięsa- domowy pasztet z kaszy jaglanej z warzywami.

  • Choć na świecie kasza jest ważnym składnikiem wielu potraw, w Polsce ustępuje miejsca ziemniakom. Jest to zaskakujące, bo do czasów potopu szwedzkiego, kasza była podstawowym składnikiem diety większości Polaków. Obecnie w polskiej kuchni stosuje się ją rzadko albo wcale. Niesłusznie! Kasza to niezwykłe źródło witamin. / fot. 123rf.com   Źródło witamin Kaszy nie można odmówić przede wszystkim bogactwa witamin i minerałów. Zawiera magnez, cynk, żelazo, potas oraz fosfor, a także witaminy z...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...i zdrowe będzie także posiłkowanie się przyprawami ułatwiającymi trawienie warzyw strączkowych: tymiankiem, kurkumą, kolendrą i oregano. Pasztet mniej tłusty Nie wyobrażasz sobie świąt bez pasztetu(...) podnosi zawartość tłuszczu w potrawie. A najlepiej zamień pasztet mięsny na jarski. Różnica w smaku jest nieznaczna, za to korzyści dla zdrowia - nieocenione. Pasztety wegetariańskie są mniej kaloryczne...

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF/Picsel Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon śluzowych oraz idealne...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    .... Herbata ziołowa Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z siekanymi migdałami i suszonymi śliwkami. Obiad: Porcja białej kaszy gryczanej z klopsikami drobiowymi w sosie koperkowym. Surówka z marchwi. Podwieczorek: Galaretka wiśniowa. Kolacja: Kanapka z polędwicą i rukolą. Dzień 3 Śniadanie: Kanapka z chleba gryczanego z pasztetem z królika i cykorią. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Miks...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Dieta zmniejszająca opuchliznę nóg

    ..., pomidorach, marchwi, selerze i awokado. Źródła rutyny i krzemu: Uszczelniają naczynia krwionośne. Są w aronii, szczawiu, mięcie, kminku, kaszy gryczanej oraz herbatkach z dziurawca lub skrzypu(...) w tkankach Produkty bogate w sól: To ona powoduje gromadzenie wody w tkankach. Kupne wędliny (mają dużo soli) jedz 1-2 razy w tyg. i zastąp je pasztetami i pieczeniami własnej roboty, które później...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Święta inaczej

    ...swoje walory. A to ze względu na ilość dodatkowych kalorii wynikających ze smażenia (panierka wchłania 80 proc. tłuszczu). Karp po zmianie Upieczony lub grillowany. Będzie jeszcze zdrowszy, gdy(...) i niestrawnością. Śniadanie: Wędliny Tradycyjnie: Pasztety, kiełbasy, wędzona szynka. Rekompensują nam wigilijny post i sprawiają, że już rano potrafimy zjeść prawie połowę dobowej porcji kalorii...

  • Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Jakie mięso na pasztet wybrać? Bardzo istotnym jest, aby zwrócić uwagę na jakość...

Wideo na temat: pasztet pieczony z kaszy
  • Gryczany pasztet z pieczonych warzyw - przepis

    Coraz bardziej popularne, również w Polsce, stają się proste, bezmięsne pasztety, przygotowywane nie tylko z fasoli i warzyw, ale również z... kaszami! Dzięki temu wypieczony pasztet zyskuje niesamowitą fakturę, robi się bardziej sycący i zwarty w swojej strukturze, a nade wszystko - jeszcze smaczniejszy! Tym razem mamy dla was przepis na pasztet z kaszy gryczanej i pieczonych warzyw. Zrobicie go