• Informacje na temat:

    pasztet indyka kulinarne

Przepisy na temat: pasztet indyka kulinarne
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w maślankę na kolejne dwa, trzy dni. Potem obmyć i wyczyścić z błon. Naszpikować wędzoną słoniną. A wszystkie wnętrzności się wyjmuje na pasztet. Kupuje się boczku, miele razem, doprawia, piecze. I pasztet gotowy. Pieczony zając Zająca (skruszałego, oprawionego, oczyszczonego z błon i wymoczonego w maślance lub zsiadłym mleku) umyć i osuszyć. Rozgrzać piec. Mięso lekko ponacinać i starannie...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    Trudne nazwy, obco brzmiące słowa, skomplikowane terminy zrozumiałe tylko dla wtajemniczonych znawców sztuki kulinarnej... Jak się wśród nich odnaleźć i nie skompromitować się przed współbiesiadnikami oraz obsługą restauracji?

Artykuły na temat: pasztet indyka kulinarne
  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...pasztet z gęsi, wędzony łosoś oraz indyk faszerowany kasztanami. Dla każdego coś dobrego... Na koniec coś dla łasuchów i amatorów słodkości, czyli pomysły na oryginalne wigilijne ciasta...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...wielkanocnej księgi kucharskiej. Tradycyjne śniadanie wielkanocne – pasztet mięsny czy wegetariański? Wielkanoc to święto, które w wielu domach nie mogłoby się obejść bez uroczystego śniadania. Dzień(...) świątecznego koszyczka, by urozmaicić śniadanie? Może kawałek pasztetu? Polecamy dać mu szansę, ale w zupełnie nowym, wegetariańskim wydaniu. Przyrządź pasztet z czerwonej soczewicy albo z dyni...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną(...) do tych polskich tradycji, a będziemy stawiać amerykańskiego indyka na stole, krewetki czy homara zamiast karpia - to zaczyna być początek końca nie tylko kultury. Pewnej energii, która była w nas...

  • Wigilia po europejsku

    ...z rodzynkami. Pasztet z gęsich wątróbek Francuzi, znani na całym świecie miłośnicy sztuki kulinarnej, również w Boże Narodzenie dokonują cudów w kuchni. Tradycyjnie 25 grudnia stół francuski, to prawdziwy raj dla smakoszy. Tego dnia Francuzi delektują się, między innymi, pasztetem z kaczych lub gęsich wątróbek, wędzonym łososiem, ślimakami i ostrygami. Często w menu znajduje się także pieczony indyk oraz...

  • Wigilia po europejsku

    .... Pasztet z gęsich wątróbek Francuzi, znani na całym świecie miłośnicy sztuki kulinarnej, również w Boże Narodzenie dokonują cudów w kuchni. Tradycyjnie 25 grudnia stół francuski, to prawdziwy raj dla smakoszy. Tego dnia Francuzi delektują się, między innymi, pasztetem z kaczych lub gęsich wątróbek, wędzonym łososiem, ślimakami i ostrygami. Często w menu znajduje się także pieczony indyk oraz...

  • Nie martw się o zapas

    ...za psucie, dlatego najszybciej tracą świeżość. Środki ostrożności: indyka czy karpia kupuj pod koniec wizyty w sklepie, by jak najkrócej znajdowały się poza chłodnią (najlepiej włożyć je razem(...) z kremem trzeba trzymać w lodówce do trzech dni, bo szybko się psują. Jajka. Można przechowywać w lodówce nawet do trzech miesięcy. Składniki mrożone Przygotowałaś pasztet lub farsz do pierogów...

  • Twoje dziecko tyje? Musisz reagować!

    .... Stosuj zasadę: soczek tylko wtedy, gdy nie ma pod ręką jabłka czy mandarynki, a do picia najlepiej niegazowana woda. Zamiast szynki (nawet "chuda" jest za tłusta), parówek i pasztetów, rób kanapki...

  • Twoje dziecko tyje? Musisz reagować!

    .... Stosuj zasadę: soczek tylko wtedy, gdy nie ma pod ręką jabłka czy mandarynki, a do picia najlepiej niegazowana woda. Zamiast szynki (nawet "chuda" jest za tłusta), parówek i pasztetów, rób kanapki...