• Informacje na temat:

    pasztet gessler

Artykuły na temat: pasztet gessler
  • Wielkanocne rady Magdy Gessler

    Znana restauratorka i prowadząca program "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler wytknęła w studiu "Dzień Dobry TVN" najczęstsze kulinarne błędy Polaków związane z obchodami świąt wielkanocnych. - Idziemy do supermarketów i kupujemy te same wędliny co zwykle. tymczasem zrobienie domowej białej kiełbasy jest proste, łatwiejsze niż pasztet - mówi.  Na dobre trawienie poleca natomiast polskie nalewki...

  • Jej styl: Marta Gessler

    Restauratorka. Kwiaciarka. Samotna matka. W duszy aktorka. Do gotowania zmusiło ją życie, dziś to jej pasja. W tym roku mija 18 lat, odkąd stworzyła Qchnię Artystyczną, autorską restaurację w Warszawie. Czy przyszedł moment, gdy może zwolnić i cieszyć się z sukcesu? Wręcz przeciwnie! Bo Marcie Gessler wciąż za mało, więc w październiku zaczyna studia.

  • Szpinak niejedno ma imię

    ..., najczęściej kiełbasek cielęcych, choć w bogatych domach zdarzają się też maultaschen z mieszanką szpinaku i pasztetu. Dość dziwne, ciężkie ale nad wyraz pyszne połączenie. Na talerzu smak pierogów(...) jabłkowym i oleju z pestek winogron. Magda Gessler...

  • Carska słonina

    ...grubości i szerokości, bo Francuzi wiedzą, że bez niej nie będą mieli czym obłożyć swoich słynnych pasztetów. Bez dobrej słoniny nie przygotują też swojego rilettes, przyrządzanego z odrobiną koniaku(...). Magda Gessler...

  • Od zasmażki do fusion

    ...postumencie z kopytek. Pasztet otulony serową kołderką w koleżeństwie sosu tatarskiego. Gęsie żołądki zażywające kąpieli w sosie śmietanowym. To przykłady barokowego nazewnictwa dań w polskich(...).  Oddaj fartucha! Tak na wizji zawołał Michel Moran i przeszedł do historii. Francuski kucharz to jedna z gwiazd wykreowanych przez programy kulinarne. Oczywiście, królową jest Magda Gessler (autorka...

  • Mapa smaków mojego życia

    ...się uśmiech. Moja mama natomiast robiła pierogi ruskie. Pamiętam, że w ich farszu było dużo, bardzo dużo duszonej cebuli. Rozpływały się w ustach. Podobnie jak pasztet, który zawsze przyrządzaliśmy(...) odsłonach... Smak pracy to smak przejedzenia. Jestem pewna, że po pączki nie sięgnę przez długie miesiące. Ostatnio śmiałyśmy się z Magdą (Magda Gessler), że kobiety często ciągnie do słodyczy, a my mamy...

  • Z "Hubertówką na trójniaku" do Europy

    ...w składzie: Tessa Capponi-Borawska - przewodnicząca, Marta Gessler, Agnieszka Kręglicka, Joanna Nowicka, Jacek Szklarek (Prezes Stowarzyszenia Slow Food w Polsce) i Giacomo Mojoli z Włoch (Wiceprezes(...): Magdalena Wenzel z Warszawy V miejsce : "Zupa z razowca", autor: Kamil Sadkowski z Sopotu VI miejsce : "Pasztet z selera", autorka: Jadwiga Bobek z Bolesławca VII miejsce : "Zupa z kaczki z pierożkami...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną...