• Informacje na temat:

    pasztet drobiowy ze śmietana

Przepisy na temat: pasztet drobiowy ze śmietana
  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    ...faszerowane jajka, żurek czy pasztet, które w większości domów królują wtedy na świątecznych stołach, niespecjalnie nadają się dla małych dzieci. - Rzeczywiście, potrawy te, przygotowane w tradycyjny(...) może zjeść smyk po 1. roku. Pasztet mięsny Przygotowanie go zajmuje sporo czasu. Dlatego w wielu domach podaje się kupny pasztet.Niestety, nie nadaje się on dla dziecka. Produkuje się go...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...:  ●8 jajek ugotowanych na twardo ●pietruszka ●szkl. mrożonej fasolki ●marchew ●8 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag masła ●śmietana do zup ●pęczek natki ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób(...) wędzonego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, łyżeczka kminku ●4 susz. kapelusze grzybów ●ząbek czosnku ●kwaśna śmietana ●30 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą...

Artykuły na temat: pasztet drobiowy ze śmietana
  • Gofry gryź!

    ...z ognia. Dodaj ocet i chorizo, dopraw solą i pieprzem. Gofry podawaj z fasolą, chorizo i gorącymi jajkami w koszulkach. Żytnie gofry z pasztetem, galaretką z porto i korniszonami  (na 12 gofrów) Czas przygotowania: gofry 1 godzina + 12 godzin; pasztet 2,5 godziny Poziom trudności: 3 Na gofry: 800 ml maślanki, 185 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    ...zaostrza apetyt na tłuste i słodkie potrawy. Podczas śniadania zrezygnuj z największych bomb kalorycznych: białej kiełbasy, pasztetu wieprzowego oraz kajmakowego mazurka. Zjesz 800 kcal mniej(...) bakaliami. Pasztet nie musi być taki tłusty Upieczony z wieprzowiny, obłożony boczkiem, z dodatkiem jajek stanowi potężną porcję cholesterolu! Tymczasem wyborny pasztet można przygotować z chudego mięsa...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Dieta zmniejszająca opuchliznę nóg

    ...w tkankach Produkty bogate w sól: To ona powoduje gromadzenie wody w tkankach. Kupne wędliny (mają dużo soli) jedz 1-2 razy w tyg. i zastąp je pasztetami i pieczeniami własnej roboty, które później...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...pomagać. Musi też być pieczona cielęcina w wielkim kawałku, po staropolsku. Ale najbardziej tęsknię za babciną wątróbianką. To pasztet z wątróbki i serduszek drobiowych, takie litewskie foie gras. Poza(...) pasztet z ciecierzycy i żur z białą kiełbasą. W Wilnie nie jada się zup, jego smak poznałam dopiero w Polsce. Przystrajam też stół. Od dziecka byłam domową dekoratorką. W Polsce króluje na nim biała...

  • Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Jakie mięso na pasztet wybrać? Bardzo istotnym jest, aby zwrócić uwagę na jakość...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...