• Informacje na temat:

    pasztet domowy z wędzonego boczku

Przepisy na temat: pasztet domowy z wędzonego boczku
  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    ...rodzaju babki, słodkie mazurki, żurki i biała kiełbasa podana na ciepło. Choć wiele potraw z różnych regionów kraju bazuje na podobnych składnikach (jajkach, kiełbasie, chrzanie, schabie lub boczku), to(...) cebuli, boczku i białej kiełbasy. Białą kiełbasę mieszkańcy Kujaw w Wielkanoc jedzą nie tylko jako dodatek do żurku. Popularnym specjałem jest także biała kiełbasa podawana w... słoikach. Może...

  • Dziś przedstawiamy Wam nasze ostatnie dzieło z cyklu "w swojskim klimacie"- domowy pasztet. Pasztet ku naszemu zdziwieniu był wyborny, co zostało potwierdzone przez naszych gosci, którzy z apetytem przegryzali go na zmianę chlebkiem ze smalcem oraz małosolnym ogórem.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w maślankę na kolejne dwa, trzy dni. Potem obmyć i wyczyścić z błon. Naszpikować wędzoną słoniną. A wszystkie wnętrzności się wyjmuje na pasztet. Kupuje się boczku, miele razem, doprawia, piecze. I pasztet gotowy. Pieczony zając Zająca (skruszałego, oprawionego, oczyszczonego z błon i wymoczonego w maślance lub zsiadłym mleku) umyć i osuszyć. Rozgrzać piec. Mięso lekko ponacinać i starannie...

  • Najlepszy domowy pasztet, przepis w mojej rodzinie przekazywany z pokolenia na pokolenie.

  • Chociaż wykonanie pasztetu trwa dłuższą chwile to jednak jego wspaniały smak z nawiązka rekompensuje nam czas poświęcony na jego wykonanie. Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga

  • Kiedyś pracując w sklepie zaczęłam czytać etykiety wędlin , pasztetów , parówek itd . Stąd wziął się pomysł aby żyć świadomie i wiedzieć co się je . Etykieta pasztetu przeraziła mnie . Dlatego postawiłam na pasztet zrobiony w domu . Pasztet wieprzowo-drobiowy

  • Smaczny pomysł na "Domowy pasztet"

  • Nie robię zbyt często pasztetów ale jak robię to zawsze pieczone. Tym razem pokusiłam się o zrobienie gotowanego takiego do słoików. Ugotowałam mięso, dodałam przyprawy i wrzuciłam do słoików. Zapasteryzowałam i mam pyszny pasztet do pieczywa.

  • Obalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta ;) Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień.

  • Pasztet przygotowałam na podstawie przepisu z kuchni polskiej.Zmieniłam go troszkę.Do pasztetu dodałam mięso wieprzowe i drobiowe.Bardzo smaczny.

Artykuły na temat: pasztet domowy z wędzonego boczku
  • Domowy pasztet

    Składniki (dla 15 osób): 100 g combra z królika 400 g mielonego mięsa z królika 400 g mielonej karkówki 400 g mielonej cielęciny 250 g boczku wędzonego 2 jajka 2 szalotki 40 ml wina(...) koniec dolewamy około 40 ml wina i całość dokładnie mieszamy ręką, aż wszystkie składniki farszu się połączą. Prostokątną formę do pasztetu wykładamy wewnątrz cienkimi plastrami boczku w taki...

  • Domowe pasztety

    Samodzielnie przygotowany pasztet, mięsny lub wegetariański, wybornie smakuje ze świeżym pieczywem albo jako nadzienie do kruchych babeczek.

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...znajdowały się w świątecznym koszyczku: szynki oraz boczku. Dania na świątecznym stole mają nawiązywać do tradycji i przypominać smaki dzieciństwa. To też produkty, którymi dzielimy się z najbliższymi(...) możesz użyć także pasztetu. Także i ten produkt znajdziesz w linii Naturrino - zyskujesz więc gwarancję, że jest to wyrób dobrej jakości i bez dodatku sztucznych składników. Ktoś w rodzinie nie przepada...