• Informacje na temat:

    pasztet do chleba

Przepisy na temat: pasztet do chleba
  • Pasztet z pstrąga z warzywami

    Masz ochotę na oryginalne danie? Pasztet rybny zachwyci cię smakiem!

  • Pasztet z oliwkami i grzybkami

    Składniki dla 4 osób: 1 kg czerstwego chleba razowego litr mleka pół szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 40 dag oliwek 40 dag grzybków marynowanych 4 cebule 4 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła majeranek gałka muszkatołowa pieprz czerwony olej sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Chleb namocz w mleku, odciśnij. Cebule pokrój w piórka...

  • Chleb kokosowy z chia

    ...ciasto do keksówki o wymiarach 20 × 10 cm. Piecz chlebek w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut. Odstaw do całkowitego przestudzenia. Do chleba pasują dodatki zarówno wytrawne (pasztet, hummus...

  • Duński pasztet z wątróbki z grzankami

    Jeden z najlepszych pomysłów na zimowe menu, które chroni przed chorobami, znaleźli Duńczycy, przyzwyczajeni do chłodnego klimatu. W ich menu, obok bogatych w zdrowe tłuszcze ryb, często występuje też mięso i wyroby, których jest ono podstawą. Przykład? Tradycyjny duński leverpostej, czyli pasztet z bogatej w żelazo, cynk i witaminy z grupy B wątróbki - częsty dodatek do chrupiącego pieczywa.

  • Pasztet w cieście z żurawiną

    Składniki na 10 porcji: - 35 dag wątróbki drobiowej, - 2 jajka, - po 25 dag piersi kurczaka i boczku, - 1/2 litra mleka,olej, - ząbek czosnku, - 3 kromki chleba bez skórki, ziarna jałowca i pieprzu, - 2 polędwiczki wieprzowe, - 12 plastrów boczku (do owijania), - tymianek, - 2 łyżki winiaku, - 60 dag kruchego ciasta. Przygotowanie: 1. Wątróbkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Boczek...

  • Soczewica - jakie ma właściwości?

    Jadłaś już pierogi z soczewicą? Albo pasztet? W krajach azjatyckich piecze się z niej nawet chleb, a u nas wciąż jest mało znana. Warto po nią sięgać, bo to superfood za małe pieniądze!

  • Hit Sylwestra - wytrawne mini kanapeczki!

    ...nadmiar płynu odparuje. Całość doprawiamy przyprawami. Pod koniec dodajemy konfiturę żurawinową i jeszcze chwilę gotujemy. 2. Z kromek tostowego chleba np. Dan Cake za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy grubą warstwą wystudzonego żurawinowego chutney i przykrywamy drugim krążkiem. Na wierzch mini kanapeczek dekoracyjnie wykładamy pasztet i dekorujemy natką pietruszki...

  • Podwyższony cholesterol. Jak przygotowywać wtedy posiłki?

    ...zastąpić ja tofucznicą), o tyle ciężko przeforsować brak kromki białego chleba grubo posmarowanej masłem. Na otarcie łez zaproponuj rodzinie chleb razowy posmarowany margaryną wysokiej jakości. Do tej(...)? Zamiast tłustego mięsa zjadaj chude (kurczak, indyk, cielęcina).Wyklucz także wędliny przygotowane z podrobów. Pasztet i salceson powinny na stałe zniknąć z jadłospisu. Pamiętaj o tym, że na...

  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...1. Przyrządź pasztet  Mięso z rosołu świetnie nadaje się na pasztet. Wystarczy dokupić trochę wątróbki i podgardla. Piekąc ten przysmak, zaoszczędzimy na kupnie wędliny. Zmielone mięso z rosołu(...) minut. 5. Upiecz sama Ceny naprawdę dobrego chleba bez konserwantów i polepszaczy dochodzą do kilkunastu złotych za kilogram. Gdy mamy dużą rodzinę i chcemy zdrowo się odżywiać, spróbujmy...

  • Wytrawne minkanapki z żurawiną

    ...przyprawami. Pod koniec dodaj konfiturę żurawinową (zostawiając trochę do dekoracji) i jeszcze chwilę gotuj. Wystaw za okno,by wystudzić chutney. Z kromek tostowego chleba za pomocą szklanki wykrawaj krążki. Każdy krążek posmaruj grubą warstwą wystudzonego chutneya i przykryj drugim krążkiem. Na wierzch mini kanapeczek dekoracyjnie wyciśnij trochę pasztetu. Udekoruj żurawiną i natką pietruszki.

Artykuły na temat: pasztet do chleba
  • Z czym podawać pasztet?

    Wieść niesie, że historia pasztetu sięga wczesnego antyku. Pierwsze pasztety przyrządzano już podobno w starożytnym Rzymie. Jednak prawdziwej popularności przysporzyli potrawie dopiero Francuzi, którzy recepturę na klasyczne pâté opracowali już w średniowieczu. Pasztet, w którego przygotowywaniu się specjalizowali, uchodził za danie wykwintne, niemalże królewskie.

  • Magazyn Twoj Styl. Magazyn PANI. Krem od Ireny Eris. Maseczka z Ziaji. Wiejska kielbasa. Pasztet. Poledwica sopocka.   Czekoladowa mieszkanka...

  • Śniadanie da ci siłę na cały dzień

    .... białej mąki, czyli jasnej, wysoko przetworzonej, pozbawionej dużej części składników odżywczych (wapnia, magnezu, żelaza) oraz witamin z grupy B. Panowie jedzą kanapki z wędliną, jajkami, pasztetami...

  • Zmień dietę i wyrzuć dezodorant!

    ...z ogórkiem, selerem naciowym, groszkiem zielonym, bazylią, oregano i sosem jogurtowo-kefirowym, kromka chleba razowego, herbata owocowa. Obiad Zupa koperkowa, gotowane klopsy cielęce, piure(...) z niedosładzanym koktajlem owocowym na maślance, woda. Kolacja Pasztet drobiowy z szałwią, szparagi i buraczki gotowane, bagietka, woda z cytryną.

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    ...z resztkami pozostałymi po świętach? Podziel się albo schowaj na później Pasztety, wędliny, duża ilość sałatki warzywnej, kupione zapas pieczywo. Dopiero kiedy przygotujesz potrawy na świąteczny stół zauważysz, że poniosło cię podczas zakupów. Na przyszłość wiesz, że należy robić je z listą. Ale co z jedzeniem, które masz w lodówce? Wędliny i pasztet możesz zamrozić, podobnie z chlebem czy...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...), liśćmi laurowymi, zielem angielskim, dodaj kromkę żytniego chleba i zalej przestudzoną, osoloną wodą (łyżka stołowa na litr). Całość odstaw na 5-7 dni w ciepłe miejsce.  Zakwas wzmacnia odporność(...) i zdrowe będzie także posiłkowanie się przyprawami ułatwiającymi trawienie warzyw strączkowych: tymiankiem, kurkumą, kolendrą i oregano. Pasztet mniej tłusty Nie wyobrażasz sobie świąt bez pasztetu...

  • Dieta łagodząca objawy menopauzy

    ...i bananem. Kawa zbożowa z mlekiem. Propozycja 3: dwie kromki pełnoziarnistego chleba żytniego lub pszennego z wędliną drobiową dobrej jakości, sałatka z pomidorów, cebuli i ziół. Czarna słaba herbata(...) chleba pełnoziarnistego z plastrem łososia skropionego sokiem z cytryny, z paskiem papryki. Propozycja 2: szklanka jogurtu owocowego z orzechami. Propozycja 3: sałatka z mozzarelli, pomidorów...

  • Tania i zdrowa kuchnia

    ...1. Przyrządź pasztet Mięso z rosołu świetnie nadaje się na pasztet. Wystarczy dokupić trochę wątróbki i podgardla. Piekąc ten przysmak, zaoszczędzimy na kupnie wędliny. Zmielone mięso z rosołu można(...) Ceny naprawdę dobrego chleba bez konserwantów i polepszaczy dochodzą do kilkunastu złotych za kilogram. Gdy mamy dużą rodzinę i chcemy zdrowo się odżywiać, spróbujmy sami upiec pyszny chleb. Koszt...

  • Wykorzystaj resztki jedzenia

    ...maseczkę na twarz.  Gotowane warzywa Warzywa z rosołu możesz wykorzystać jako dodatek do pasztetu.  Kasza Z kaszy, jaka została po obiedzie, można zrobić jarskie kotlety. Dodaj tylko ugotowaną...

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    Męki Pańskiej. Ale to nie wszystkie produkty, które zanosimy do kościoła. Oprócz tego powinny się tam także znaleźć jajka (symbol odradzającego się życia) oraz baranek z cukru lub chleba (symbol(...) możesz użyć także pasztetu. Także i ten produkt znajdziesz w linii Naturrino - zyskujesz więc gwarancję, że jest to wyrób dobrej jakości i bez dodatku sztucznych składników. Ktoś w rodzinie nie przepada...