• Informacje na temat:

    pasztet delikatny bez watrobki

Przepisy na temat: pasztet delikatny bez watrobki
Artykuły na temat: pasztet delikatny bez watrobki
  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Historia pewnej bułki

    ...musztardę do smarowania. Grzanki z pasztetem z kaczki (na 6 porcji) Czas przygotowania: ok. 2 godzin Poziom trudności: 3 Składniki: 270 g masła klarowanego, 750 g oczyszczonych kaczych wątróbek(...) syropu, wlej roztrzepane jajka, dopraw solą, zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj śmietanę i ponownie zmiksuj. Przelej powstałą masę do 1,5-litrowej formy do pasztetu. Przykryj folią aluminiową...

  • Gofry gryź!

    ...posiekana czerwona papryczka chili, 50 ml oliwy z oliwek, 100 g boczku bez skóry, 2 łyżeczki wędzonej papryki, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 3 liście tymianku, 1 świeży liść laurowy, 700 ml bulionu(...) z ognia. Dodaj ocet i chorizo, dopraw solą i pieprzem. Gofry podawaj z fasolą, chorizo i gorącymi jajkami w koszulkach. Żytnie gofry z pasztetem, galaretką z porto i korniszonami  (na 12 gofrów) Czas...

  • Chiny to kraj smakoszy

    Przeczytaj fragment książki "Chiny bez makijażu" Marcina Jacoby’ego: Chiny to kraj smakoszy. Miłość do kuchni w ogóle zresztą łączy wiele kultur azjatyckich. W przeciwieństwie do Europy czy Ameryki(...) z oświetleniem. Gdy poznamy dobrze dane miasto, bez problemu udamy się dokładnie tam, gdzie znajduje się cała seria sklepów z interesującym nas asortymentem. Przypomina mi się tutaj wizyta...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina, gałązka tymianku, 1 jajko, 3 łyżki koniaku, 100 ml śmietany 12 proc., 60 g pokrojonych orzeszków pistacjowych, 150 g plastrów słoniny bez skóry, mielone ziele angielskie, sól, pieprz, kwiat i gałka...