• Informacje na temat:

    paszteciki z miesem smazone na oleju

Przepisy na temat: paszteciki z miesem smazone na oleju
  • Dania na cały tydzień

    Paszteciki francuskie z parówkami Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń, lekko rozwałkuj. Cukinię pokrój w plastry, osól, odstaw na 20 minut. Usmaż na oleju z obu stron(...) i zaklejaj, formując prostokąty. Smaruj jajkiem.  3. Paszteciki układaj na blasze, posyp sezamem. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Podawaj gorące, udekoruj listkami oregano.  Quiche z serem kozim...

  • Karnawałowe potrawy

    ..., ziemniaków. Udekoruj paskami sera. Schłodź.  Paszteciki Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń, rozwałkuj, odetnij kawałek, wytnij z niego kwiatki. Resztę podziel na prostokąty. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Cebule pokrój w kostkę. Przysmaż na oleju, dodaj pieczarki, sól, pieprz, zrumień.  2. Na prostokątach ciasta układaj pokrojoną w kostkę fetę, nieco farszu...

  • Zamiast kanapek, zrób do szkoły trzykolorową tortillę

    .... Jednak, jeśli mamy czas, np. dzień wcześniej, można przyrządzić swoje. Na przygotowanie ok. 16 placków potrzebujemy: 3 szklanek mąki pszennej, łyżeczki soli, 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy(...) sposób jak poprzednie paszteciki. Trzykolorowe tortille do śniadaniówki ucznia gotowe. 

Artykuły na temat: paszteciki z miesem smazone na oleju
  • Pikantne co nieco

    ...dag mąki, 1/2 łyżeczki cukru, 2 dag drożdży, 1/2 szklanki ciepłego mleka, 2 jajka, żółtko, 5 dag masła, 1/2 kg włoskiej kapusty, cebula, 2 pomidory, 2 łyżki oleju lub masła, sól, pieprz 1. Masło(...) oleju, żółtko, sól, pieprz, tymianek, ewentualnie 15-20 dag pieczarek 1. Mąkę przesiej przez sito. Masło roztop i przestudź. Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj ciepłe mleko i tyle mąki, aby całość...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    .... Obierki z marchewki smażymy na głębokim oleju, a następnie osuszamy i doprawiamy. Serwujemy w formie przekrojonego na krzyż ziemniaka, nadzianego przygotowanymi wcześniej składnikami. Dorzucamy do tego...

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...robi się większość margaryn do smażenia lub smarowania. Taki tłuszcz jest tańszy od masła czy oleju, można go przechowywać dłużej, nie psuje się pod wpływem światła, lepiej znosi wysokie temperatury, np(...) wysokie temperatury i można na nich smażyć bezpiecznie - ale tylko jednorazowo. Nawet w zdrowym oleju, ale wielokrotnie podgrzewanym do wysokich temperatur, wytrącają się związki zawierające izomery...

  • Dieta dla serca

    ...śmietaną. Ryby: Z rusztu, gotowane, wędzone (unikać skóry). Smażone na właściwym oleju. Ikra, ryby smażone na nieznanym oleju lub tłuszczu. Skorupiaki: Ostrygi. Małże i homary. Krewetki(...) niesłodzone. Ziemniaki lub frytki smażone na dozwolonym oleju. Ziemniaki pieczone, frytki, warzywa lub ryż smażone na niewłaściwym tłuszczu; warzywa solone i konserwowe; chipsy. Desery...

  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    ...wyśmienitego "Chleba z ziarnami". Trzecie przyznano Januszowi Uptasowi z Łodzi za wspaniałe "Paszteciki". Hubertówka na trójniaku Czas przygotowania: ok.45 min. Składniki (na 4 porcje): 300 g mięsa(...), przesmażyć na oleju, dodać do wywaru. Marchewkę z bulionu pokroić w paseczki i również dodać do wywaru. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem, Vegeta i imbirem. Pogotować wszystko razem 20 min...

  • Z francuskiego ciasta

    ...jajkiem, posypać kminkiem lub sezamem. Piec 30 minut w temperaturze 200°C. Paszteciki mięsno-grzybowe Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 25 dag pieczarek, 20 dag(...) piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec na złoty kolor (15-20 minut). Wystudzić. 2. Pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju ok. 5 minut. Dodać mięso pokrojone w kostkę, smażyć jeszcze 3 minuty. Zalać winem...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego(...) z piekarnika odłóż do ostygnięcia. Mięso umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki (nie myj ich, wystarczy zdjąć z nich skórkę) i smaż na oleju 5 min. Następnie dodaj mięso i smaż...

  • Biały ser w roli głównej

    ...dag) lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego rozrobionego 1/2 szklanki wody, cebula, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól, cukier, chili Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj, odcedź i ułóż na ściereczce(...), dodaj zmielony ser, natkę, sól, pieprz i wymieszaj. 2. Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na oleju. Pomidory wraz z zalewą dokładnie zmiksuj. Dodaj je do cebuli i czosnku. Gotuj kilka...

  • Grzybowe smakołyki

    ...(40-50 dag) • 6 łyżek bułki tartej • 3 łyżki śmietany • 2 jajka • 2 cebule • ząbek czosnku • 4 łyżki oleju • pół łyżeczki tymianku • sól, pieprz • mąka do podsypania ciasta Ciasto francuskie pozostaw w temperaturze pokojowej, żeby rozmarzło. Oczyść grzyby. Kilka najładniejszych pozostaw w całości, resztę drobno posiekaj. Na oleju zeszklij zmiażdżony czosnek i drobno pokrojoną cebulę, dodaj grzyby...