• Informacje na temat:

    paszteciki z mięsem mielonym ciasto francuskie

Przepisy na temat: paszteciki z mięsem mielonym ciasto francuskie
  • Paszteciki z mięsa mielonego

    ...mielonym, jajkiem, czosnkiem, połową szalotek, szynką, solą, pieprzem, pistacjami i koniakiem. Masę podzielić na 4 części i uformować. Ciasto rozwałkować na 4 prostokąty (16x26). Ciasto można ponacinać. Na(...)Składniki: 4 płaty mrożonego ciasta francuskiego (po 112 g) Czerstwa bułka 40 g orzechów pistacjowych 4 szalotki Ząbek czosnku 75 g gotowanej szynki 500 g mięsa mielonego 1 jajko Sól...

  • Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

    ...z mlekiem. Farsz nakładać na ciasto francuskie, brzegi ciasta posmarować jajkiem i złożyć, brzegi docisnąć. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować jajkiem, posypać pieprzem(...)Składniki: 1 pęczek zielonej cebulki 2 plastry ananasa 200 g keczupu Sól, pieprz, chili Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Ząbek czosnku 400 g mięsa mielonego 1-2 łyżeczki  kopru...

  • Coś smacznego dla całej rodziny

    ...podawaj posypane natką pietruszki z dodatkiem surówki.  Paszteciki Sposób przygotowania 1. Mięso, czosnek, marchewki i cebulę z rosołu zmiel, przypraw solą, pieprzem, chilli, gałką muszkatołową, wymieszaj.  2. Ciasto francuskie rozwiń z rulonu, lekko rozwałkuj. Ułóż na nim wałeczek farszu, zawiń w rulon, pokrój na plastry. 3 Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko dobrze...

Artykuły na temat: paszteciki z mięsem mielonym ciasto francuskie
  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Jakie ciasto najlepiej pasuje do mięs? Jakie mięso wybrać, by przyrządzić je wybornie w cieście? Oto kilka podpowiedzi.

  • Rewolucja na talerzu

    ..., paszteciki, sztuka mięsa rumiana, szparagi, mostek cielęcy nadziewany. Według sugestii Lucyny w lecie z kolei zjemy na przykład: zupę grzybową, kartofle, szczaw z jajkiem sadzonym na maśle(...), paszteciki we francuskim cieście z rakami, szparagami lub móżdżkiem, majonez z łososia lub węgorza (majonez oznacza tu potrawę z takim sosem), comber cielęcy z truflami bądź cielęcina zwijana...

  • Biały ser w roli głównej

    ...w temperaturze 180° C. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 355 kalorii Paszteciki francuskie Składniki na 4 porcje: opakowanie (30 dag ) mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła 1 i 1/2 szklanki mąki, szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego białego wina, 2 łyżki zasmażki błyskawicznej, sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Ciasto rozmrażaj w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkuj, złóż na cztery części i znowu rozwałkuj...