• Informacje na temat:

    paszteciki ciasto

Przepisy na temat: paszteciki ciasto
  • Francuskie paszteciki

    Proste paszteciki z gotowego ciasta francuskiego. Nietypowy kształt i fantastyczny smak sprawią, że będą świątecznym hitem. Można jeść je z barszczem lub jako osamodzielną przekąskę.

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Wigilijne paszteciki

    Nietypowe paszteciki, które sprawią, że wigilijny wieczór nabierze nowego smaku! Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Będą idealne zarówno na gorąco, jak i na zimno, jako dodatek np. do barszczu lub zupy grzybowej! Smakują niesamowicie!

  • PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk

  • Drożdżowe paszteciki

    Paszteciki z jajkami na twardo...

  • Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.

  • Paszteciki szpinakowe

    Polecamy przepis na rewelacyjne paszteciki ze szpinakiem.

  • JEST TO COŚ CO RUSZA I W ZIMOWE WIECZORY I NA SZAMPAŃSKIM SYLWESTRZE:-), DANIE KTÓRE PASUJE NA KAŻDĄ IMPREZĘ OD CHRZCIN ZACZYNAJĄC PO 50-TKI KOŃCZĄC:-)

  • Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

    Sposób przygotowania Na blacie rozkładamy gotowe ciasto francuskie. Podgrzybki po rozmrożeniu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z cebulą na maśle. Do podgrzybków dodajemy posiekane orzechy oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na blacie rozkładamy ciasto francuskie. Przekładamy na nie farsz i całość zwijamy w rulon. Gotowy rulon kroimy na...

  • pyszne dania

Artykuły na temat: paszteciki ciasto
  • Paszteciki z kapustą i grzybami

    ...i 1/4 szklanki ciepłego mleka, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.  Mąkę przesiać, dodać rozczyn, 2 jajka, zagrzane mleko, rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto, posmarować olejem, odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na 3 części, każdą rozwałkować na długie wąskie pasy. Do połowy każdego nałożyć farsz, złożyć, skleić.  Posmarować rozmąconym jajkiem, pokroić na paszteciki. Układać na wyłożonej pergaminem...

  • Paszteciki z pieczarkami i borowikami

    ...roztopione masło i wyrób ciasto. Odstaw na godzinę. 3. Pieczarki obierz i drobno pokrój, a cebulę posiekaj.  Dodaj namoczone dzień wcześniej, pokrojone grzyby. Podsmaż na oleju. Dopraw  do smaku pieprzem i solą. 4. Rozwałkuj ciasto i podziel na 15 części. Na każdy nałóż  farsz i uformuj pasztecik. 5. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w 180 st. C przez około 20 minut...

  • Paszteciki z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania: 1. Zacznij od wyrobienia ciasta na paszteciki. Do mąki wlej szklankę mleka, wbij całe jajko i dosyp sól oraz pieprz do smaku. Masę dokładnie wymieszaj i usmaż na oleju dość(...) na naleśniki i zwiń je. Paszteciki podsmaż na złoto. Podawaj z barszczem. Zobacz także:

  • Paszteciki z serem feta

    W misce połącz fetę z drobno posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wbij jedno jajko i całość dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw świeżo zmielonym pieprzem i odstaw masę do lodówki.  Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe. Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą...

  • Z francuskiego ciasta

    Pieczenie po francusku By pięknie wyrosło Ciasto francuskie dobrze się upiecze, jeżeli blachy nie będziemy smarować tłuszczem, ale skropimy ją zimną wodą: resztki wilgoci podczas pieczenia wytworzą potrzebną do wyrośnięcia ciasta parę. Dopasować do blaszki Kupiliśmy ciasto francuskie mrożone w postaci zwiniętych płatów, które nie zapełniają całej naszej blaszki? Po rozmrożeniu połóżmy...

  • Kapuśniaczki

    .... Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Przełóż je do miski, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na ok. 60 min, by podwoiło swą objętość. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na...

  • Słomki z kminkiem

    Przygotowanie: Mleko zagotować z dodatkiem 125 ml wody, masła oraz szczypty soli. Stopniowo dodawać mąkę, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie jednolita masa. Ciasto jest gotowe, jeśli ładnie odchodzi od garnka, a na jego dnie wytworzy się biała warstwa. Ciasto przełożyć do miski i jeszcze ciepłe utrzeć z jajkami (dodawać po jednym). Kiedy będzie gładkie, odstawić na pół...

  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Jakie ciasto najlepiej pasuje do mięs? Jakie mięso wybrać, by przyrządzić je wybornie w cieście? Oto kilka podpowiedzi.

  • Bezglutenowa wigilia i Boże Narodzenie

    ...kaszy jaglanej. W niektórych domach – do barszczu lub jako przekąskę – podaje się także paszteciki. Warto więc zadbać, by i one nie miały w swoim składzie mąki zawierającej gluten. Wschodnie...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ..., wyrabiany ręką na gładką, elastyczną masę i formujemy w kulę. Tak przygotowane ciasto wkładamy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut, obserwując, czy rośnie...

Wideo na temat: paszteciki ciasto
  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu(...) gotowego ciasta francuskiego. Zobaczcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego!

  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu(...) gotowego ciasta francuskiego. Zobaczcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego!