• Informacje na temat:

    pasty z makreli

Przepisy na temat: pasty z makreli
  • Pasta z makreli

    ...dodaj do pasty i delikatnie wymieszaj.  3. Dodaj rozdrobnione kawał- ki ryby. Pastę podawaj na pieczywie. Posyp koperkiem.

  • Pasta z makreli

    Mięso makreli, starannie oczyszczone z ości i oddzielone od skóry, wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, pomidory (po odlaniu oleju), sok z cytryny i zielone listki. Po zblendowaniu na jednolitą pastę jest doskonałym dodatkiem do pieczywa.   

  • Pasta z makreli

    Mięso makreli, starannie oczyszczone z ości i oddzielone od skóry, wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, pomidory (po odlaniu oleju), sok z cytryny i zielone listki. Po zblendowaniu na jednolitą pastę jest doskonałym dodatkiem do pieczywa.    

  • Najlepsza pasta rybna

    Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie z solą. Ostudź, obierz, posiekaj. Obierz ze skóry oraz ości wędzoną makrelę. Zmiksuj razem z białym serem na gładką pastę. 2. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Jeśli chcesz, ułóż ją na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą i osącz. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, drobno posiekaj. Dodaj do pasty rybno...

  • Trzy sposoby na pastę kanapkową

    ..., obfituje w wielonienasycone kwasy omega-3 oraz witaminę D. Co będzie potrzebne do wykonania odżywczej pasty z makreli? średniej wielkości ryba; 150 gramów suszonych pomidorów w oleju; cztery(...)Monotonia w jadłospisie nie służy nikomu, szczególnie dzieciom, które potrzebują zróżnicowanej diety. Doskonałym pomyłem na wyjcie z rutyny są pyszne i odżywcze pasty kanapkowe. Pasta jajeczna...

  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • Przepis na pastę z wędzonej makreli

    Piotr Ogiński zaprezentował szybki i smaczny przepis na pastę z makreli. Kilka dodatków w postaci czerwonej cebulki, przypraw oraz wody sprawi, że stanie...

  • Pasta z makreli i bryndzy - jeden ze smaków dzieciństwa Mateusza Gesslera

    Mateusz Gessler będąc w wieku uczestników programu "Masterchef junior", którego był jurorem, jeszcze nie gotował, za to bardzo lubił jeść. Jednym ze smaków jego dzieciństwa - w którym znajdowała się kuchnia polska i francuska - jest pasta z makreli i bryndzy.

  • Pasta z jajkiem i makrelą

    Składniki: wędzona makrela cebula czerwona 3 korniszony 2 jajka łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka musztardy łyżka majonezu sól Przygotowanie: 1. Usuń ości z makreli, mięso rozdrobnij widelcem. 2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Ogórki, jajka na twardo oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki zmieszaj. 3. Przypraw, dodaję musztardę i majonez. Pastę...

  • Pasty na śniadanie w plenerze

    Ciepła aura i kwitnące rośliny... tego czasu szkoda marnować, siedząc w czterech ścianach! Najlepiej już rano wyruszyć z domu, by delektować się śniadaniem, wystawiając twarz do słońca. Oto pomysły na trzy pasty na kanapki.

Artykuły na temat: pasty z makreli
  • Pasta z makreli

    Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku. Przygotowanie: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pasta z makreli pod koperkową pierzynką

    Prosty sposób na smaczną i zdrowa kolację.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Pasta z orzechów na lepszą pamięć

    ...jeszcze przez chwilę. Odstaw na 2-3 godziny, aby składniki i smaki dobrze się połączyły. Jeśli lubisz słodki smak, możesz dodać odrobinę miodu. Jedz 2 łyżki pasty dziennie, np. jako smarowidło do...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Udany połów

    ...z cytryny, natkę, pozostałe oregano, zamieszaj i zdejmij z ognia. Ułóż upieczone ryby na talerzu i polej potrawką z patelni. Podawaj z cząstkami cytryny i listkami oregano. Potrawka z makreli z papryczką chili i cukinią (na 4 porcje) Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: 1 800 g filetów z makreli pokrojonych w cienkie plastry, 300 g cukinii, 2 czerwone papryczki chili, 1 cytryna, 60

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Co jeść, by odbudować złamane kości?

    Potrzebna jest też witamina D.  Znajdziesz ją w rybach morskich (np. makreli, łososiu, sardynkach, szprotkach), migdałach, siemieniu lnianym, wątróbce wieprzowej i wołowej, żółtkach jaj. Nie może zabraknąć magnezu i fosforu - występują w mięsie, produktach mlecznych, zbożach, orzechach, jajkach oraz świeżych owocach i warzywach. Śniadanie Pasta z twarożku, wędzonej makreli i natki pietruszki...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

Wideo na temat: pasty z makreli
  • Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?

    delikatne, ale wyraziste w smaku mięso idealnie nadaje się na przyrządzenie kanapkowej pasty! To świetna propozycja dla wszystkich, którzy lubią domowej roboty smarowidła do kanapek. Warto wspomnieć, że nasz przepis sprawi, że taka pasta nie będzie sucha jak wiór! Zobaczcie nasz szybki przepis na pastę z makreli!

  • Kuchnia pełna konserw

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował smaczne i zdrowe potrawy bazując na konserwach rybnych. Zaproponował takie dania jak: pieczone ziemniaki z mięsem i sardynkami, pastę z makreli z rukolą i chrupkami z chleba czy zupę krem z buraków z zapuszkowanymi śledziami. (Dzień Dobry TVN/x-news)