• Informacje na temat:

    pasty na bagietkę

Przepisy na temat: pasty na bagietkę
  • Wyjątkowa pasta do kanapek

    Zrobisz ją szybko i bez wysiłku. Smakuje doskonale i jest wyjątkowo zdrowa. Pasta jajeczna z awokado doskonale komponuje się z chrupiącą bagietką.

  • Wyjątkowa pasta do pieczywa

    Pokrój cebulkę w bardzo drobną kostkę. Posól i poczekaj aż puści sok. Dodaj pokrojonego łososia i dwa jajka, które możesz zgnieść widelcem. Całość wymieszaj z majonezem lub - w wersji bardziej dietetycznej - jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku. Możesz też wzbogacić smarowidło kostką białego sera, albo zastąpić nią jajka. Pastą smaruj świeżą, chrupiącą bagietkę, albo swojski chleb. Smacznego!   

  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • Grzanki z pastą harissa

    Pasta harissa to ostra pasta z papryczek chili. Doskonale łączy się z czosnkiem, kolendrą oraz oliwą.

  • Pasta paprykowa

    ...zmiażdżonym czosnkiem. 5. Bagietkę pokrój ukośnie w plastry. Opiecz na suchej patelni lub w tosterze. Serek wymieszaj z solą oraz pieprzem do smaku. Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Pastę paprykową...

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Bagietka z grilla z pesto i serem

    .... Orzeszki piniowe, zioła i 5 łyżek oleju zmiksować, doprawić solą i pieprzem, zmieszać z podsmażonymi grzybami. Bagietkę pokroić, grillować 3 minuty. Posmarować przygotowaną pastę, posypać serem...

  • Pasta jajeczna (po 12. miesiącu)

    Pasta jajeczną jest pyszna i zdrowa. To doskonały pomysł na śniadanie, tym bardziej, że zbliża się Wielkanoc.

  • 6 jajek, 6 ogórków konserwowych (równie pyszne są ogórki kiszone), 20 dkg żółtego sera (Gouda), 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku, szczypiorek, sól, pieprz, zioła do sałatek (do smaku), 2 bagietki, masło

  • Tartinki rybne z jajkiem

    Sposób przygotowania 1. Makrelę obierz ze skóry oraz ości,rozetrzyj dokładnie widelcem. 2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz,posiekaj. Dodaj do makreli. 3. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do masy. 4. Ogórek posiekaj albo zetrzyj. Dołóż do pasty wraz z majonezem i posiekanym szczypiorkiem, dopraw i wymieszaj. Podaj na kromkach bagietki, udekoruj chili i natką.

Artykuły na temat: pasty na bagietkę
  • Domowa bagietka i pietruszkowy hummus

    Sposób przygotowania: Przygotuj ciasto na bagietkę: 1. Szklankę mleka zagotuj. Dodaj masło i cukier, mieszaj do rozpuszczenia składników. Wlej szklankę wody i odstaw całość do ostudzenia. Dodaj(...). Dopraw solą i pieprzem. Pietruszkę posiekaj, dodaj do pasty i jeszcze raz zblenduj.  Zobacz także:

  • Bruschetta z pastą z suszonych pomidorów

    Sposób przygotowania: 1. Czosnek obierz. Suszone pomidory pokrój w kawałki. Zblenduj je z czosnkiem, oliwkami i łyżką zalewy. Bagietkę pokrój w kromki o grubości ok. 1 cm. Rozsmaruj na nich pastę z suszonych pomidorów.  2. Pomidor pokrój w drobną kostkę. Mozzarellę rozerwij w palcach na kawałeczki. Na kromkach rozłóż pomidory i ser. Oprósz pieprzem, solą, oregano i bazylią. Zapiekaj ok. 5 minut...

  • Zupa z groszkiem

    Jeśli pytanie „jaką zupę podać na obiad?” pojawia się w Twojej głowie systematycznie, to dobrze trafiłaś! Ugotowanie tej pysznej i zdrowej wcale nie jest trudne. A efekt rewelacyjny!

  • Nowy zdrowy rok

    .... 2. Ricottę utrzyj ze skórką otartą z cytryny, 4 łyżkami oliwy, solą i pieprzem. 3. Bagietkę pokrój na kromki i opiecz je na suchej patelni. Na grzankach rozsmaruj ricottę, a na wierzchu ułóż plastry(...) ciasto pokrój na plasterki grubości pół centymetra, ułóż je na blasze i piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. 4. Wystudź na kratce. 5. Składniki pasty zmiksuj blenderem. 6. Ciasteczka...

  • Ogranicz te produkty. Sprzyjają rakowi

    ​Rezygnacja z pewnych produktów w diecie chroni przed zachorowaniem. Sprawdź, czego wystrzegać się najbardziej?

  • Księga smaków: Parmezan

    Najpopularniejszy włoski ser jest jasnożółty, ma grudkowatą konsystencję i intensywny zapach.

  • Dlaczego warto jeść masło?

    ...rozpuść 4 łyżki masła klarowanego. Na gorące masło wyłóż kawałki mięsa, np. z udek. Smaż chwilę, dodaj po łyżeczce curry i pasty czosnkowo-imbirowej. Smaż, aż mięso się zezłoci, a przyprawy uwolnią...

  • Pomysły na pyszne i pełne kolorów wiosenne śniadania z marką WINIARY!

    Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, pęczek rzodkiewek, posiekany pęczek szczypiorku, 250g sera twarogowego, łyżka posiekanego koperku, 1 opakowanie chleba tostowego oraz sól do smaku. Przygotowanie pasty jest...

  • ​Żeberka wieprzowe pieczone z miodem i jałowcem

    Słodko i aromatycznie - moje żeberka łączą te dwie cechy. Proste i wyśmienite danie dla prawdziwych mięsożerców.

  • Niezastąpiony majonez

    Pamiętasz jak kręciła go twoja babcia? Natrudziła się, by ze wszystkich składników powstał idealnie gładki, aksamitny sos.

Wideo na temat: pasty na bagietkę
  • Domowe pieczywo i pasty Anny Starmach

    Anna Starmach przygotowała domowej roboty pieczywo: chleb pszenno-żytni, chleb ze słonecznikiem oraz chrupiące bagietki. Do wypieków zaproponowała trzy rodzaje past: groszkową, szpinakową i paprykową. TVN/z-news