• Informacje na temat:

    pasty do nadzienia jajek

Przepisy na temat: pasty do nadzienia jajek
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    Smaczne i sycące. Goście będą zachwyceni!

  • Sandwicz story, czyli nasz chleb powszedni

    Z pastą jajeczną, twarożkiem, rostbefem, a może awanturką? Kanapka to nasze flagowe danie śniadaniowe, które zasługuje na odrobinę atencji i uznania. Jaka jest historia kanapki? Kto jest jej twórcą? Jak ewoluowała na przestrzeni lat? Jakie mamy rodzaje sandwiczy i jaki powinniśmy jeść chleb? Sprawdzamy w ramach kampanii Chleb Dobry.

  • Te przekąski na pewno zrobią furorę!

    Gotowe chipsy i paluszki to niezły pomysł na imprezowe menu, ale może warto czymś swoich gości zaskoczyć? Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/malwina-zaborowska/blogi/news-przekaski-w-sam-raz-na-andrzejkowy-wieczor-i-nie-tylko,nId,1066534?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

  • Pyszne naleśniki meksykańskie - przysłał Jinny

    Na ciasto: 1,25 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; 4 łyżki oliwy; 1 jajko; sól i 6 łyżek oliwy do smażenia; na nadzienie: 3 łyżki ugotowanej fasoli; 2 łyżki oliwy; 1 łyżka śmietany; 2 jajka; 12 dag szynki konserwowej; 1 łyżeczka szczypiorku; szczypta ostrej papryki i sól

  • Pomidorowa z naleśnikami

    Składniki na 4 porcje: Wywar: 1 udko kurze, 1 pęczek włoszczyzny, 1 szklanka przecieru pomidorowego, 2 puszki pomidorów, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. Naleśniki: po 1 szklance mąki pszennej, wody i mleka, 2 jajka. Nadzienie: 10-15 dag sera żółtego, 10 dag serka śmietankowego, 2 łyżki śmietany, po 3 łyżki siekanej natki, bazylii i szczypiorku, sól, pieprz, 3-4 łyżki oleju do smażenia.

  • Rolady z mielonego mięsa

    Zachwycają wybornym smakiem i apetycznym wyglądem. A jeśli kawałeczek pieczeni zostanie z obiadu, będzie smakowitym dodatkiem do kanapek, zamiast zwykłej wędliny

  • Gruzińskie dania, które pokochali Polacy

    Kuchnia gruzińska zajmuje pierwsze miejsce w sondażach na temat smaków, których Polacy chcieliby spróbować w 2019 r. Nic dziwnego - jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i sycąca. Sprawdziliśmy, jakie dania cieszą się największą popularnością w restauracjach.

  • Lekkie racuchy, omlety, naleśniki

    Zachwycą was smakiem!

  • Warzywa z rosołu

    10 łatwych przepisów.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...np. zapieczone. Pastę do nafaszerowania tych grzybów możesz zrobić np. na bazie jajek, fasoli lub sera. Do jarskich kotletów Bezmięsne kotlety, np. z jajek czy warzyw, będą o wiele lepiej smakowały...

Artykuły na temat: pasty do nadzienia jajek
  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    .... 6. Dodaj do nadzienia kilka łyżek stołowych sosu pomidorowego - dzięki temu łatwiej będzie nadziewać cannelloni. 7. Weź jeden prostokątny kawałek makaronu i nałóż farsz na środek. Zwiń w rulonik...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Tarta brzoskwiniowo-malinowa

    ...soli Nadzienie 240ml półtłustego mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy 3 żółtka 60g cukru 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki niesolonego masła 1 łyżka(...). Nadzienie: Odlej z mleka 2 łyżki. Do reszty dodaj wanilię, skórkę z pomarańczy i gotuj na średnim ogniu. Ubij żółtka jajek z cukrem i mąką kukurydzianą oraz pozostałymi dwoma łyżkami mleka. Tuż przed...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Świat na talerzu o poranku

    ...je z mąki, masła, mleka, jajek, proszku do pieczenia, cukru i soli. W Stanach Zjednoczonych najczęściej podawane są ze słodkim syropem klonowym. Świetnie smakują również z miodem i masłem, lub dowolną(...) wschodnich klimatach rosyjskie gospodynie na śniadanie proponują syrniki. To placuszki przyrządzane na bazie twarogu, jajek i mąki. Rosjanie najczęściej podają je na słodko np. z dodatkiem cukru pudru...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    ...nadzienia, zawinąć posypać natką. Uwaga! Załączone przepisy są przykładami trzech głównych dań i nie są jednodniowym, pełnym jadłospisem - można je stosować razem lub osobno. * % wskazanego...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Kuchnia irlandzka

    .... Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko. Pasta: Roztopić 2 łyżki masła.  Dodać 2 ząbki czosnku, sok z cytryny, musztardę i dżem jabłkowy i posmarować mięso 2/3 przygotowanej pasty. Nałożyć nadzienie...

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...