• Informacje na temat:

    pasta z wedzony ryby

Przepisy na temat: pasta z wedzony ryby
  • Pasta z wędzonego pstrąga i serka

    ....  Po ugotowaniu, odcedź czysty bulion i podaj go np. z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, kawałkami upieczonej ryby (jeśli pozostała z poprzedniego obiadu), natką pietruszki i łyżką Almette ze...

  • Przepis na pyszne śniadanie.

  • Kanapki z pastą rybną

    Lekarze i dietetycy biją na alarm - ciągle jemy za mało ryb! Dzisiaj przepis w którym wykorzystamy ryby do zrobienia pasty. Mogą ją jeść dzieci po 2. roku życia. Smacznego!

  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    Kiedyś zalecano, by podawać je dziecku w 2. roku życia. Teraz można je wprowadzić niemowlęciu już po 7. miesiącu. Skąd ta zmiana i jakie ryby są odpowiednie dla malca? Wątpliwości rodziców rozwiewa nasz ekspert.

  • Porcja zawiera 290 kcal

  • Już czas na ryby!

    Jeszcze kilka lat temu sądzono, że dzieci mogą spróbować ryby dopiero w drugim roku życia (z uwagi na duże ryzyko wystąpienia alergii). Jednak niedawno eksperci ustalili nowy schemat żywienia najmłodszych. Po rozważeniu wszystkich za i przeciw doszli do wniosku, że ryby - z uwagi na swoje cenne wartości odżywcze - powinny gościć już na talerzu niemowlaka. Porcja zdrowia  Ryby zawierają...

  • zdrowe i proste

  • Ryby w diecie brzdąca

    Kiedyś zalecano, by podawać je dziecku w 2. roku życia. Teraz można je wprowadzić niemowlęciu już po 7. miesiącu. Skąd ta zmiana i jakie ryby są odpowiednie dla malca? Wątpliwości rodziców rozwiewa nasz ekspert.

  • Przepyszna postna sałatka w sam raz na wigilijny stół i nie tylko. Można ją podawać również do chleba :)

Artykuły na temat: pasta z wedzony ryby
  • Pasta z makreli

    ...: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Czas na ryby

    Jeszcze kilka lat temu sądzono, że dzieci mogą spróbować ryby dopiero w drugim roku życia (z uwagi na ryzyko wystąpienia alergii). Jednak w 2007 r. eksperci ustalili nowy schemat żywienia. Po rozważeniu wszystkich za i przeciw doszli do wniosku, że ryby - z uwagi na swoje cenne wartości odżywcze - powinny gościć już na talerzu niemowlaka. Porcja zdrowia Ryby zawierają najwyższej jakości białko...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Ryby mają głos

    Jakie państwo mają ryby? - klasyczne pytanie w nadmorskiej czy nadjeziornej restauracji w Polsce zawsze wzbudza popłoch. Bo jeśli jest łosoś, to norweski, panga - wietnamska, matiasy - holenderskie, tilapia -chińska. A gdzie ryby z jeziora, nad którym siedzimy? Gdzie bałtyckie dorsze, łososie, turboty, witlinki i sandacze? Nie ma, I długo nie będzie. Dlaczego? Bo w Polsce ryby głosu nie mają.

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Dzieci i ryby

    ...z wakacji. Są pyszne i bardzo zdrowe. Nie wierzycie? Przekonamy was, że mamy rację. Porcja zdrowia Ryby zawierają najwyższej jakości białko, które jest łatwiej przyswajalne niż to(...) na pracę układu nerwowego, są niezbędne dla prawidłowej budowy siatkówki oka i poprawiają odporność. Szczególnie dużo kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie, czyli: łosoś, śledź, halibut, makrela...

  • Warto zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Niestety, mimo wielu zalet, niektóre z ryb mogą nam szkodzić. Gatunki tłuste mogą kumulować substancje toksyczne w swoich tkankach, w tym także metale ciężkie. Najbardziej niebezpieczne z nich to ołów, kadm, rtęć i arsen. Dlaczego tak groźne substancje pojawiają się w mięsie ryb? Powodem jest zanieczyszczone środowisko, w którym żyją. Te toksyczne...

  • Teraz głos mają ... ryby

    ...sokiem z cytryny (łyżeczka), wymieszać. Wlać jogurt naturalny (2 łyżki), jeszcze raz wymieszać, by pasta miała dosyć gęstą konsystencję. Podawać z pieczywem. Ile kcal w 100 g mają ryby Mintaj - 55 kcal(...)To bardzo popularna na świecie dieta. Została tak skomponowana, aby dwa razy dziennie jeść ryby. Reszta posiłków może pozostać bez zmian pod warunkiem, że będą one niskokaloryczne. Dietę tę powinno...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

Wideo na temat: pasta z wedzony ryby